Dodaj do ulubionych

Ból głowy

28.04.04, 09:58
Nie jest mocny, ale że tak powiem upierdliwy. Ciśnienie mam dobre, 125/75. Co
moze być powodem tego bólu głowy?
I jeszcze jedno: od wczoraj mam jakieś dziwne bóle jak by bioder? Tz. ból
promieniuje do bioder. Nie boli mnie brzusio centralnie, tylko jak by boki i
ból się rozchodzi w bok. Nie jest to ból jak przy skurczach, tylko taki
dziwny, tępy. Wzięłam wczoraj No-spe. 1 raz! Przeszło i nie bolało aż do
dzisiaj rana. Teraz jak by słabiej i tylko co jakiś czas. Do gina ide za
tydzień. Czy to coś poważnego i powinnam się niepokoić? Może to kości i
mięśnie się rozciągają? Pomocy, bo dostanę nerwówki!
Kasia + ktosiek!
Obserwuj wątek
    • werata Re: Ból głowy 28.04.04, 10:28
      Cześć, ja miałam bardzo uciażliwe bóle głowy pomiędzy 18 a 23 tc. Lekarka
      kazała mi 2 x dziennie mierzyć ciśnienie i jak spada to napić się kawy (sic!).
      Miałam zwracać uwagę na wahania ciśnienia. Nic jednak takiego się nie działo,
      ciś. w normie.
      Miałam też zbadać wzrok - też było ok.
      I odkryłam, ze mój organizm "wymusza" w ten sposób na mnie odpoczynek. Kładłam
      sie na 0,5h w ciszy i przechodziło. Nie brałam żadnych leków.
      A bóle bioder to niestety raczej norma. I pradopodobnie będą się nasilać z
      każdym miesiącem.
      pozdrawiam
      werata 35tc
      • jakasik Re: Ból głowy 28.04.04, 10:36
        Ciśnienie mierzę co dziennie, i zawsze jest w normie.
        A tymi biodrami mnie uspokoiłaś. Tak myślałam, ale to 1 ciąża i wszystkiego się
        uczę! Dzięki!
    • kulka50 Re: Ból głowy 28.04.04, 10:41
      przede wszystkim trzeba pić dużo wody !!!!
      woda pomaga każdemu na ból głowy a szczególnie kobiecie w ciąży, której
      zapotrzebowanie na wodę jest dużo większe
      polecam Wielką Pieniawę, pomaga również na zgagę i zaparcia
    • atlantis75 Re: Ból głowy 28.04.04, 11:12
      Jakasik, mam podobne do Twoich dolegliwości. Bóle głowy i dolnej części pleców. W
      ubiegłym tygodniu tak mnie te plecy przyszpiliły, że spać w nocy nie mogłam. Bóle
      głowy dopadają mnie częściej i są właśnie upierdliwe, bo dekoncentrują i męczą.
      Czytałam w książce "W oczekiwaniu na dziecko", że takie bóle są całkiem normalne w
      tym okresie. Ból głowy powinien za jakiś czas minąć, za to ból pleców... coż wszytsko
      zależy od osoby. Moja koleżanka w 24 tc cierpi na poważne bóle części krzyżowej,
      bo, mówiąc potocznie, wszystko się rozciąga.

Pozdrawiam. Atlantis smile

• jakasik Re: Ból głowy 28.04.04, 11:39
        czyli wszystko jest w normie! To się uspokoiłam! Wytrzymałam okropny atak
        alergii, dziwne zachowanie męża (już jest OK!) to i to wytrzymam. Nigdy nie
        należałam do słabych psychicznie wieć wszystko pod kontrolą!
        Pozdrawiam Kasia + ktosiek!
        • atlantis75 Re: Ból głowy 28.04.04, 11:44
          jakasik napisała:

> czyli wszystko jest w normie! To się uspokoiłam! Wytrzymałam okropny atak
          > alergii, dziwne zachowanie męża (już jest OK!) to i to wytrzymam.

To bardzo się cieszę smile))

>Nigdy nie należałam do słabych psychicznie wieć wszystko pod kontrolą!

Oj, a u mnie zaczęły się huśtawki nastrojów. Od płaczu do śmiechu. Uciążliwe to, bo
          jak nagle nachodzi mnie jakiś płacz, to nie mogę się powstrzymać. Moje nowe
          wcielenie to... beksa wink
          • jakasik Re: Ból głowy 28.04.04, 11:56
            Jeśli chodzi o płacz to miałam to zaraz na początku (5-7 tydzień) teraz już
            przeszło. Przyzwyczaiłam się do nowej sytuacji i świetnie daję sobie radę.
            Czasem wręcz zapominam, że jestem w ciąży. Wczoraj np. mąż wszedł do łazienki
            jak się kąpałam i z głupoty wsadził rękę do wody, w której siedziałam. Ale
            dostałam opieprz! Słuszny oczywiście. Zapomiało mi się, że na razie obowiązuje
            zakaz zbyt ciepłych kąpieli! Zrobiłam to bezmyślnie, przyznaje się. Ale
            wszystko OK! Przed świętami np. się wkurzyłam i zaczęłam sama myć okna!
            Przyłapał mnie na 1! I tak się skończyło! Ale wystawiam na próby moje biedne
            dziecko!
            Pozdrawiam!
    • kulka50 Re: Ból głowy 28.04.04, 11:56
      nie ma co się użalać nad sobą i twierdzić że sie wytrzyma wszystko dla dziecka
      jeśli można to trzeba sobie pomóc
      mówię jeszcze raz: woda jest lekarstwem na ból głowy!!!!
      w pierwszych tygodniach ciaży okropnie bolała mnie głowa, koszmar
      odkąd zaczęłam pić duze ilości wody - nawet 3 litry dziennie - nie wiem co to
      ból głowy, nawet w deszczowe dni
      a do tego jeszcze nie wiem co to zgaga, dzieki wodzie z Polanicy, serdecznie
      polecam
      • jakasik Re: Ból głowy 28.04.04, 12:10
        Nie użalam się na dad sobą! A wodę piję od zawsze w dużych ilościach. Nie
        widzę, żeby mi pomagała. Jeśli ból będzie większy to na pewno pójdę po poradę
        do lekarza. Nie mam natury masochisty. smile
        • luiza73 Re: Ból głowy 29.04.04, 08:53
          niestety ja również od paru tygodni, obecnie jestem w 14 tc, mam bardzo silne
          bóle głowy. Ale moje nie są upierdliwe, one mi po prostu nie pozwalają
          normalnie funkcjonować. Czasem są tak silne, że nie jestem w stanie wstać z
          łóżka, chociaż leżeć też nie mogę, bo nie wiem gdzie i jak mam głowę położyć,
          żeby trochę mniej bolało. Pół biedy jeśli jest to weekend, w trakcie tygodnia,
          kiedy muszę iść do pracy jest jeszcze gorzej.
          Tabletka przeciwbólowa niestety nie pomaga, więc nie ma sensu ich łykać.
          W poniedziałek na wizycie, wspomniałam mojemu lekarzowi o tych bólach, żeby coś
          zaradził, ale jedyne co mi zalecił to właśnie pić dużo wody.
          Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuję się do tej kuracji zastosować.
          pozdrawiam serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka