nk51 10.05.11, 11:48 Hej! jestem w 30 tyg ciąży. 21 maja moja mama ma ślub i chciałam chociaż jako tako wyglądać i pomyślałam,że sie trochę opale... Ale nie wiem czy mogę posiedzieć na słońcu? Nie zaszkodzi to dziecku?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.b.g Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 11:52 www.google.pl/search?sourceid=navclient&aq=1&oq=opalanie+w+&hl=pl&ie=UTF-8&rlz=1T4SUNC_plDE357DE358&q=opalanie+w+ci%c4%85%c5%bcy Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 13:35 Do każdego pytania wysyłasz odnośnik do Google? Myślę, że zainteresowana wie, że posiada taką przeglądarkę, skoro znalazła to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 12:24 w 27 tyg pojechalam na wczasy do Wloch i opalalam sie w dwuczesciowym kostiumie jak wiele innych kobiet w ciazy na plazy.Minus byl jedynie taki,ze po porodzie mialam bardzo ciemna skore na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 14:18 Ja sporo chodzilam jak swiecilo slonce, bez filtrow, bo generalnie sie bardzo wolno opalam, a wiosna jeszcze cwzesna byla. Niestety nad ustai zrobila mi sie ciemniejsza plama. Podobno to czesta ciazowa przypadlosc i mam nadzieje po ciazy zniknie, ale poki co nie wyglada najlepiej. Wiec jesli wyjdziesz na slonce to uzywaj filtrow. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolajek2010 Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 17:03 Posiedzieć możesz: ) tylko nie za długo i trzeba duuuużo pić i robić przerwy w opalaniu, wszystko w granicach rozsądku. Przede wszystkim unikaj przegrzania i stopniowo przyzwyczajaj organizm do słońca. Zmiany hormonalne zwiększają ilość pigmentu w skórze. Na buzi mogą pojawić się ciemniejsze plamy, których kolor staje się jeszcze bardziej intenywny pod wpływem słońca. Trzeba wtedy smarować skórę grubszą niż zwykle wartswą kremu nawilżającego i nie wystawiać jej na działanie promieni słonecznych. Obserwuj skórę to z pewnością zobaczysz czy przebarwienia dotyczą także Ciebie AAA i jeszcze wyczytałam: Przyszła mama może natomiast stosować samoopalacze nowej generacji z dwuhydroksyacetanem, związkiem pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, który wchodzi w reakcje ze składnikami warstwy rogowej naskórka, nie docierajac do skóry właściwej. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Opalanie w ciąży 12.05.11, 08:42 TROCHĘ slonca nie zaszkodzi, nie wolno tylko przegrzać ALE uwazaj na plamy polecam airbrush w tym czasie,wlasnie jade Odpowiedz Link Zgłoś
fazlik Re: Opalanie w ciąży 12.05.11, 08:55 Ja gdzieś w 24tyg byłam na wakacjach w Grecji, miałam tylko obwiązany brzuszek chustą, nic się nie stało, oczywiście nie leżałam non stop, spacerowałam, leżałam na leżaczku itd. Ja wczoraj byłam z córką na spacerze i już się zjarałam do czerwonej skóry, więc uważaj z tym opalaniem teraz Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: Opalanie w ciąży 12.05.11, 12:27 sporo kobitek na plazach, w pl i poza pl przesiaduje w pasach ciazowych...wiec mozna,ale ostroznie (znajoma ma plamy braz i juz wydala fortune na peelingi) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapatrycja Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 08:15 Ja opalałam sobie ostatnio nogi i pojawiły mi się na nich brązowe kropeczki. Przestraszyłam się co to może być. Czy któraś z was tez miała podobny problem? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 13:50 Po opalaniu możesz dostać plam lub przebarwień, które mogą już pozostać na stałe dlatego odradza się opalanie w ciąży. Sama musisz zdecydować co ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 18:05 ja aktualnie mam piękne wystające żyły na nogach, więc absolutnie nie mogę wychodzić na słońce ... i cierpię z tego powodu jeśli masz jakieś zastoje to naprawdę radzę uważać Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_p Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 18:49 Mi moja ginekolog powiedzial wyraznie ze nie wolno tylko mozna lezec w polcieniu. ja wole dmuchac na zimne bo dla mnei najwazniejszy jest dzidzius a nei jak wygladam. Poza tym pelno jest samoopalaczy dobrej jakosci Odpowiedz Link Zgłoś