Dodaj do ulubionych

Opalanie w ciąży

10.05.11, 11:48
Hej! jestem w 30 tyg ciąży. 21 maja moja mama ma ślub i chciałam chociaż jako tako wyglądać i pomyślałam,że sie trochę opale... Ale nie wiem czy mogę posiedzieć na słońcu? Nie zaszkodzi to dziecku?? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • m.b.g Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 11:52
      www.google.pl/search?sourceid=navclient&aq=1&oq=opalanie+w+&hl=pl&ie=UTF-8&rlz=1T4SUNC_plDE357DE358&q=opalanie+w+ci%c4%85%c5%bcy
      • gemmi18 Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 13:35
        Do każdego pytania wysyłasz odnośnik do Google? Myślę, że zainteresowana wie, że posiada taką przeglądarkę, skoro znalazła to forum.
    • kasiak37 Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 12:24
      w 27 tyg pojechalam na wczasy do Wloch i opalalam sie w dwuczesciowym kostiumie jak wiele innych kobiet w ciazy na plazy.Minus byl jedynie taki,ze po porodzie mialam bardzo ciemna skore na brzuchu.
    • effie1980 Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 14:18
      Ja sporo chodzilam jak swiecilo slonce, bez filtrow, bo generalnie sie bardzo wolno opalam, a wiosna jeszcze cwzesna byla. Niestety nad ustai zrobila mi sie ciemniejsza plama. Podobno to czesta ciazowa przypadlosc i mam nadzieje po ciazy zniknie, ale poki co nie wyglada najlepiej.
      Wiec jesli wyjdziesz na slonce to uzywaj filtrow.
    • mikolajek2010 Re: Opalanie w ciąży 10.05.11, 17:03
      Posiedzieć możesz: ) tylko nie za długo smile i trzeba duuuużo pić smile i robić przerwy w opalaniu, wszystko w granicach rozsądku. Przede wszystkim unikaj przegrzania i stopniowo przyzwyczajaj organizm do słońca. Zmiany hormonalne zwiększają ilość pigmentu w skórze. Na buzi mogą pojawić się ciemniejsze plamy, których kolor staje się jeszcze bardziej intenywny pod wpływem słońca. Trzeba wtedy smarować skórę grubszą niż zwykle wartswą kremu nawilżającego i nie wystawiać jej na działanie promieni słonecznych. Obserwuj skórę to z pewnością zobaczysz czy przebarwienia dotyczą także Ciebiesmile
      AAA i jeszcze wyczytałam:
      Przyszła mama może natomiast stosować samoopalacze nowej generacji z dwuhydroksyacetanem, związkiem pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego, który wchodzi w reakcje ze składnikami warstwy rogowej naskórka, nie docierajac do skóry właściwej.
    • kijek82 Re: Opalanie w ciąży 12.05.11, 08:42
      TROCHĘ slonca nie zaszkodzi, nie wolno tylko przegrzać ALE uwazaj na plamysmile
      polecam airbrush w tym czasiewink,wlasnie jadetongue_out
      • fazlik Re: Opalanie w ciąży 12.05.11, 08:55
        Ja gdzieś w 24tyg byłam na wakacjach w Grecji, miałam tylko obwiązany brzuszek chustą, nic się nie stało, oczywiście nie leżałam non stop, spacerowałam, leżałam na leżaczku itd.
        Ja wczoraj byłam z córką na spacerze i już się zjarałam do czerwonej skóry, więc uważaj z tym opalaniem teraz big_grin
        • kijek82 Re: Opalanie w ciąży 12.05.11, 12:27
          sporo kobitek na plazach, w pl i poza pl przesiaduje w pasach ciazowych...wiec mozna,ale ostroznie (znajoma ma plamy braz i juz wydala fortune na peelingi)
          • gosiapatrycja Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 08:15
            Ja opalałam sobie ostatnio nogi i pojawiły mi się na nich brązowe kropeczki. Przestraszyłam się co to może być. Czy któraś z was tez miała podobny problem? Pozdrawiam.
    • lidek0 Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 13:50
      Po opalaniu możesz dostać plam lub przebarwień, które mogą już pozostać na stałe dlatego odradza się opalanie w ciąży. Sama musisz zdecydować co ważniejsze.
    • panna.w.drodze Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 18:05
      ja aktualnie mam piękne wystające żyły na nogach, więc absolutnie nie mogę wychodzić na słońce ... i cierpię z tego powodu sad
      jeśli masz jakieś zastoje to naprawdę radzę uważać
    • meggi_p Re: Opalanie w ciąży 19.05.11, 18:49
      Mi moja ginekolog powiedzial wyraznie ze nie wolno tylko mozna lezec w polcieniu. ja wole dmuchac na zimne bo dla mnei najwazniejszy jest dzidzius a nei jak wygladam. Poza tym pelno jest samoopalaczy dobrej jakosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka