12.05.11, 11:06
Mam mały problem.. a mianowicie chodzi o to że jestem już w 12 tygodniu przez cały czas miałam tylko wzdęcia gazy zaparcia a teraz zauważyłam ze rano mam rzadki stolec... przy kaszlu mam odruchy wymiotów , tylko, a wymioty miałam tylko raz przed wczoraj., od czasu do czasu pobolewa mnie brzuch to jest moja pierwsza ciążą i mam 21 lat i wiem że u moich sióstr tak nie było i u mamy też czy to jest normalne? boje się że to może obumarcie płodu..
Obserwuj wątek
    • m.b.g Re: pomoc.. 12.05.11, 11:12
      Skąd wnioski o obumarłej ciąży?
      Wymioty, nudności, mogą pojawiać się w najmniej spodziewanych momentach, poza tym równie dobrze możesz cierpieć na jakąś niestrawność, zatrucie pokarmowe, stąd biegunka.
      Pobolewania brzucha są normalne w ciąży, praktycznie każda cieżarna się na nie uskarża.
      Byłaś już u lekarza?
      Z dzieckiem wszystko ok?
    • madziab83 [...] 12.05.11, 11:13
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • ele-eza Re: pomoc.. 12.05.11, 14:18
      Jak sama piszesz - objawy ciąży wciąż występują, masz mdłości, pobolewa brzuch i nie wiem co jeszcze, czy boląCię piersi itp. Tak że nie masz powodów sądzić, że ciąża obumarła.

W ogóle dziewczyny to co z Wami nie tak? zaraz z twarzą wyskakiwać o dokształcaniu itp. Dla mnie to oczywiste, że dziewczyna nie potrzebuje dokształacania tylko uspokojenia, bo dokształcona jest jak sądzę a gdy się człowiek martwi to nawet mając wiedzę chce usłyszeć coś poytywnego i tyle. Gdy byłam w ciąży - a zwłaszcza początkowej, to też wciąż się o coś martwiłam i sama nkręcałam. Doskonale rozumiem, bo sama jestem z tych przejmujących osób. dlatego dla mnie to zrozumiałe, że dziewczyna się martwi nawet nie mając powodów.
      • ele-eza Re: pomoc.. 12.05.11, 14:23
        nie dokończyłam - gdy ciąża obumiera - podobno objawy ustępują, tak że spokojna głowa. Rzadki stolec się zdarza, ja też tak miałam przez jakiś czas.
      • xxxuluskaxxx Re: pomoc.. 12.05.11, 16:55
        dziękuje....
    • natchniuza86 Re: pomoc.. 12.05.11, 21:15
      Biegunka nie jest objawem obumarcia plodu. Spokojnie. Nic Ci nie jest. Kazdemu sie czasem zdarza smile Zarowno biegunka, jak i sfiksowanie w ciazy wink
    • kijek82 Re: pomoc.. 13.05.11, 07:41
      ja miewam bardzo czesto biegunki i wszystko jest ok
    • kandyzowana30 Re: pomoc.. 16.05.11, 21:57
      a nie zmienilas przypadkiem swojej diety w pierwszych tyg ciazy? Ja jadlam kilogramami owoce i pilam soki owocowe.
      to moze byc przyczyna luzniejszych stolcow
      spokojnie jestes juz na granicy pierwszego trymestru i niedlugo wszystki te leki zmniejsza sie o 3/4 .na razie polecam ograniczenie internetu
    • panna.w.drodze Re: pomoc.. 16.05.11, 22:54
      luźnego stolca nie miałam ale wymioty przy kaszlu jak najbardziej, do tego przy myciu zębów ... no i w ogóle cały czas miałam ochotę rzygać smile klucha w gardle non stop

także nic Ci nie jest tongue_out
    • cmielak_2 Re: pomoc.. 17.05.11, 12:46
      Kochana! Tak jak dziewczyny piszą - nic złego się z Tobą nie dzieje. Dwa razy poroniłam w początkowym okresie i za każdym razem objawem obumarcia było krwawienie, plamienie i właśnie ustąpienie objawów ciąży a nie ich nasilenie jak u Ciebie. Hormony walą i wszystko się rozregulowuje
    • od.czasu.do.czasu Re: pomoc.. 17.05.11, 12:49
      Mózg Ci obumarł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka