Dodaj do ulubionych

wystający pępek

08.08.11, 19:12
W pierwszej ciąży na skutek rosnącego brzucha pępek mi "zniknął" wink Skóra tak sie rozciągnęła,że po prostu zrobił sie płaski i tylko było widać krzyżyk jak na kajzerce smile
Teraz jestem w drugiej ciązy,w 28tc i pępek od jakiegos czasu zrobił mi sie wystający/wypukły.Strasznie mnie to denerwuje.
Czy to od wysiłku (np.noszenie 2letniego dziecka,ostry kaszel i napinanie brzucha)?
Rozumiem,że taki pępek jak jest taki wystający (odznacza sie także przez bluzkę) to po porodzie wraca do normy? Powiedzcie,że tak smile
Obserwuj wątek
    • walasia1 Re: wystający pępek 08.08.11, 19:22
      To normalne w czasie ciąży i wraca do stanu poprzedniego po porodzie.
    • ty_nia Re: wystający pępek 08.08.11, 19:24
      Myślę że wysiłek czy kichanie nie mają tu nic do rzeczysmile Ja w pierwszej jak i w tej ciąży mam wystający niestety, ale wiem że wróci do normysmile
    • irka1212 Re: wystający pępek 08.08.11, 19:41
      A ja tam lubię swój wystający pępek wink
      • mama-w Re: wystający pępek 08.08.11, 20:03
        w pierwszej ciąży mi wystawał i teraz już też a jest dopiero 21tydzień
    • mama_zofki Re: wystający pępek 08.08.11, 20:12
      Ja miałam taki wystający. Należę do bardzo szczupłych osób.
      Po ciąży znów jest wklęsły, ale niestety nie tak ładny jak onegdaj sad. Jest dziurą. To efekt rozciągniętej skóry, która mam nadzieję jeszcze się skurczy.
    • hanka_n Re: wystający pępek 09.08.11, 10:44
      ja w pierwszej ciąży tez miałam płaski, a teraz (w drugiej) zrobił się wypukły...no nic, wróci pewnie do normy, choć po poprzedniej ciąży nie był taki jak kiedyś...;/
    • kijek82 Re: wystający pępek 09.08.11, 10:49
      mam wypukly - brzydki (i ciemny) smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka