Dodaj do ulubionych

Gdzie ten dzieciak

25.09.11, 17:06
Kur ze młody niby od kilku tygodni główkę na dół i czułam jak boksowal nogami po całym brzuchu. A od wczoraj albo się odwrócił i boksuje na dół nogami albo jest mega nisko bo ja czuje Pukaniee na wzgorku lonowym. Az mnie ta kosc boli.Normalnie widzę jak się unosi wzgorekkkk. Albo do środka na kość ogonoowaa czuje.
Zero skurczy, zero bólu.
Jezuuuu, a jak on się już w pochwe wbija cryingi zacznę rodzic.
Jutro lekarka. To zobaczy co tam u niego.
Boje siee...
Obserwuj wątek
    • m-o-n-i-k-a-82 Re: Gdzie ten dzieciak 25.09.11, 23:17
      Magie, będzie dobrze smile moja mała też tak kopała smile na Twoim etapie ciąży jeszcze ma w brzuszku tyle miejsca, że fikołki kilka razy dziennie robi smile a że a ochotę mamie dopiec to już inna kwestia wink
      • maggieeee Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 00:27
        Wiesz co, ale cokolwiek to jest.... glowa, nogi, rączki to jest mega nisko.
        Połozylam rękę na wzgorekkkk lonowy a pod , po prostu rusza się na maksa. Już niżej nie można bo kość jest.
        Umrę ze strachu w nocy chyba.
    • hary1971 Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 06:48
      trzymam kciuki- na pewno jeszcze wytrzymasz te kilka tygodni. Mi przynajmniej raz w tygodniu wydaje sie , ze to juz bo tak kiepso się czuję i też mam wrażenie że mały całkowicie się zsunął i aż trudno dojść do łazienki .Po kryzysie znowu chwila spokoju i tak na okrągło.
      • aleksa51 Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 07:41
        Ja też tak miałam na wcześniejszych etapach ciąży - pod spojeniem czułam walnięcia- niezbyt miłe to było. A efekt końcowy znasz - poród w 39tc.
        A po wizycie daj znać co lekarka powiedziała.
        • m-o-n-i-k-a-82 Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 08:08
          właśnie, koniecznie daj znać po wizycie...

kiedy mnie niunia tak nisko kopała, to kładłam tyłek na poduszce i tak leżałam czekając, aż wyżej się przesunie.. czy działało? na głowę na pewno wink

zresztą jak byłam w pierwszej ciąży to położne mówiły o moim dziecku PODMAJTKOWIEC smile byłam w szpitalu na tym etapie ciąż, w którym Ty teraz jesteś, tętno dziecka musiały mierzyć faktycznie pod majtkami (a te nie były takie sięgające pod pachy big_grin)
    • maggieeee Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 08:49
      Dzięki dziewczynkii.
      I do tego chora jestem wiec wszystko widzę 5 razy czarniej.
      Już się naczytalam w necie ze jak dziecko niżej schodzi to poród za 2 tygodnie.
      Nie zrobiło mi to dobrze na głowę.

O 13 lekarka.
      Trzymajcie kciuki.
      • gumkoleon Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 12:31
        Moja Hania tez bardzo nisko, trudno zrobic usg bo sie chowa pod koscia. A lezenie z pupa wyzej pomaga. Mam w szpitalu podniesione lozko wlasnie do takiej pozycji i po nocy czuje wyraznie jak mnie mloda kopie w zebra. A wystarczy kilka razy wstac do lazienki i juz mi ucieka na dol.
    • m-o-n-i-k-a-82 Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 16:33
      Magie, jakie wieści?
      • maggieeee Re: Gdzie ten dzieciak wieści 26.09.11, 16:54
        tak jak podejrzewalam.
        Młody odwrócił się nawala nogami na dole.
        Szyja z 2,9 zeszła do 2,6 i jest wewnętrzne rozwarcie na 2 cm.
        Moja lekarka twierdzi ze wewnętrzne lepsze niż zewnętrzne bo nie grozi żadne zakażenie z zewnątrz.
        Lezenie i tylko siiiku.
        3xnospa fort3xparaginian extra
        2 x relanium
        3x2 luteina dochwowo
        Skurcze ja mam zupełnie niebolesne i mało póki co. Około 5 dziennie.
        Za niecałe 2 tygodni wizyta i zobaczymy co dalej.
        Może fenek. Pesar raczej nie bo moja gin przeciwna.
        A mały znowu zaczyna kopać na dole. Zwariuje zaraz. To boli, jest nieprzyjemne i stresujące.

Jak myślicie dziewczyny tragedia?czy dam radę?
        Które z rozwariami ? I jakimi?
        To rozwarcie mnie przeraziła.
        crying
        • m-o-n-i-k-a-82 Re: Gdzie ten dzieciak wieści 26.09.11, 17:01
          dasz radę smile

ja już pisałam, że w 1 ciąży miałam rozwarcie od 21 tygodnia, od 28 było już ponad dwa palce i skurcze miałam straszne i cały czas

jak każą leżeć, to leż i bierz leki

niektóre kobity podobno z rozwarciem chodzą całą ciążę

trzymamy kciuki!!!
          • maggieeee Re: Gdzie ten dzieciak wieści 26.09.11, 17:08
            No dzisiaj mam dola. Zwatplilam.
            Bo ja już leze non stop.
            I tak jak zawsze czekalam na kopniaki tak teraz boje się okropnie tych kopniakow w łono.
            crying
            • gumkoleon Re: Gdzie ten dzieciak wieści 26.09.11, 19:04
              A probowalas troche wyzej nogi i pupe ulozyc?
              Ja mam rozwarcie od 25 tyg.
              W tym tyg co ty mialam juz chyba 2 cm w srodku i na zewnatrz i szyjke 0,5 cm
              No i leze i sie na razie zatrzymalo. Mam nadzieje, ze jeszcze min 2 tyg tak pociagne, a najlepiej ze 3-4.
              • gumkoleon Re: Gdzie ten dzieciak wieści 26.09.11, 19:06
                A nawet wczesniej. W 28 juz chyba mialam szyjke 0,5/2/2
    • hop_angel Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 21:19
      Dam Ci radę niech ci mąż podłozy ksiązki pod nogi łóżka i leżysz pod kątem 30-45 stopni z nogami w górze, jak tak leżałam przez całe ciąże i doleżalam do bezpiecznego terminu, na początku trochę nieprzyjemnie sie w głowie kręci ale sie przyzwyczaisz, u mnie takie leżenie spowodowało, że mała się podniosla do góry, pozdr
      • maggieeee Re: Gdzie ten dzieciak 26.09.11, 22:23
        Na jutro zaplanowany już zakup cegieł w tym celuwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka