Dodaj do ulubionych

zanik mdłości

20.10.11, 17:45
Poszukałam w wyszukiwarce i większości z Was mdłości mijały z końcem I trymestru. Czy znajdą się dziewczyny u których stało się to wcześniej i było mimo wszystko wszystko dobrze? Kończę właśnie 9tc, mdłości ustąpiły i trochę mnie to niepokoi. Zaznaczam, że były niewielkie od początku. Nie wymiotowałam.
Obserwuj wątek
    • carollka_27 Re: zanik mdłości 20.10.11, 18:48
      ja w ogóle nie wymiotowałam, nie miałam mdłości czułam się świetnie. w 7 tygodniu byłam przez dwa tygodnie w Turcji, leciałam zatem samolotem, jadłam ich jedzenie i nie dolegało mi nic. I nic złego w związku z tym się nie dzieje z moją ciążą smile myślę, że rzyganie bądź też nie rzyganie nie jest wyznacznikiem zdrowia płodu ...
      • toya666 Re: zanik mdłości 22.10.11, 14:04
        carollka_27 napisała:
        > myślę, że rzyganie bądź też nie rzyganie nie jest wyznacznikiem zdrowia
        > płodu ...

Kilku lekarzy powiedziało mi, że nudności i wymioty, to dobry znak. Nudności są wynikiem bardzo dużej ilości hormonu podtrzymującego ciąże - zatem płód zdrowo rośnie.
        Natomiast prawdą jest też, że brak tych objawów nie wróży niczego złego. Po prostu organizm inaczej toleruje te hormony. Tyle.
        • carollka_27 Re: zanik mdłości 22.10.11, 14:35
          to moje bolące spojenie też jest pewnie dobrym znakiem, dziecko dobrze rośnie big_grin
    • ganeta27 Re: zanik mdłości 20.10.11, 18:49
      ja w 2 ciążach nie miałam w ogóle - więc ten objaw nie jest równoznaczny z prawidłową ciążą - może być ok i bez tego objawu
      • sabina_online Re: zanik mdłości 20.10.11, 20:36
        Tylko się cieszyć, że Cię już nie wymiotuje mnie mordowało od początku prawie do 9 miesiąca.Jak coś Cię niepokoi, to zadzwoń lub idź do lekarza prowadzącego.Na pewno się uspokoisz.
    • kamilajaneczka [...] 21.10.11, 11:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jehanette Re: zanik mdłości 22.10.11, 14:43
      Ja w ogóle nie miałam mdłości, najwyżej raz czy dwa zrobiło mi się niedobrze i tyle.
    • ele-eza Re: zanik mdłości 22.10.11, 23:11
      No to tak naprawdę nikt nie odpowie Ci jednoznacznie, wiesz dlaczego mogą zaniknąć mdłości, ale wiesz także że były małe. Czy tak wcześnie mogą się skończyć, to nie wiem - ja nie miałam wcale, ale jak mnie niepokoiło cokolwiek to szukałam dotąd aż byłam pewna - u siebie lub internecie. Ale w sumie to pewnie niepotrzebnie się nakręcaszsmile
    • aribeth1 Re: zanik mdłości 23.10.11, 06:51
      W pierwszej ciąży nudności i wymioty minęły mi z dnia na dzień w 10 tyg. Młody cały i zdrowysmile W drugiej ciąży męczyłam się do 14 tyg., a jeszcze teraz, w 18, czasami zdarza mi się wymiotować. Nie ma reguły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka