Dodaj do ulubionych

poród z katarem:/

21.10.11, 20:57
Termin już wkrótce, a może lada dzień, a tu przeziębienie mnie dopadło - nos mam całkiem zatkany. Zastanawiam się jak tu rodzić w takiej sytuacji, zwłaszcza że pierwszy poród "przejechałam" bez znieczulenia właśnie dzieki odpowiedniemu oddychaniu.
Czy któraś z Was rodziła z zatkanym nosem i ma jakieś rady, z których mogłabym skorzystacć?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: poród z katarem:/ 21.10.11, 21:34
      Ja bym na twoim miejscu odwołała poród wink
      Jak to jak rodzić- ustami oddychać najlepiej, a nie nosem- nawet jak nie jest zatkany.
    • artdesign84 Re: poród z katarem:/ 22.10.11, 03:59
      Ja polecam nie stresować się i zaufać położnej
      a może jakieś krople? Acatar czy coś?
    • 1mzeta Sposób na katar 22.10.11, 12:33
      Zapytaj lekarza czy w ciąży można stosować maści rozgrzewające typu "Vicks" lub Pulmex. Kiedyś przeczytałam o tym sposobie do zastosowania u dziecka tylko wersja była ze spirytusem i mi się trochę hardcorowa wydała bo spirytus może skórę "przypalić". Więc ja zastosowałam wersję z Pulmex baby. Wysmarowałam małemu klatkę piersiową i plecy na noc, a do tego stopy od spodu i skarpetki założyłam do spania- rano obudził się bez kataru, a dzień wcześniej nos zatkany na maksa i śpiki takie, że jak kichał to spodnie musiałam zmieniać bo tak skubane wyskakiwały. No i dzięki tej maści-posmarowaniu klatki piersiowej- lepiej w nocy oddychał. Wierzyć mi się w to trochę nie chciało ale podziałało.
      Myślę,że nawet jak kataru do porodu nie zwalczysz to na porodówce możesz sobie pod nosem Vicksem posmarować dla lepszego oddychania albo sztyft do nosa można mieć- dziecku na pewno już wtedy nie zaszkodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka