roxi_hart 10.06.04, 18:40 Ja biegam co pol godz. w ciagu dnia, w nocy wstaje co najmniej 2-3 razy i przyznam szczerze ze troche mnie to meczy. Czy Wy tez tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zulkaw1 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 18:45 ja też niestety mam ten problem Najgorsze jest wstawanie w nocy, istny koszmar. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
fifii Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 19:05 Mam tak od początku ciąży, teraz kończe 30 tc i nocne wędrówki są już dla mnie szczególnie uciążliwe bo bolą mnie krzyże, stawy i sama nie wiem co jeszcze. Toczę się do łazienki na wpół zgięta podpierając wszystkiego dookoła czasami jak się okazuje po to tylko żeby oddać parę kropelek a w łóżku wcześniej ciśnienie takie jakbym cały dzień nie sikała pfffff Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 19:16 Ohhyda. Nienawidzę wstawać w nocy, przetaczać się przez męża, koty, które fukają obrażone, zataczać się do łazienki... a szczególnie nad ranem, a potem dygotać dobrą chwilę zanim się ogrzeję na nowo. W pracy też to bieganie do przyjemnych nie należy, tym bardziej że łazienka jest paskudna i zazwyczaj jej unikałam. Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 19:42 a mi o dziwo od jakiegoś tygodnia się unormowało - jestem w 28 tygodniu, przedtem musiałam wstawać w nocy 2-3 razy, teraz po prostu nie piję przed snem, ale nawet jak coś wypiję to budze się dopiero rano, z pełnym, ale nieszczególnie ponaglającym mnie pęcherzem. w dzień też jest lepiej niż na przykłąd w pierwszym trymestrze - w sumie jest zupełnie normalnie! aż się dziwię ale pewnie problem powróci niebawem - wszystko chyba zależy od ułożenia synka Odpowiedz Link Zgłoś
miniaxv Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 20:08 Hej, ja też to mam. Od początku ciąży biegam "siusiu" bardzo często, a w nocy conajmniej 2 razy, rekord to 4 wycieczki!!! Próbowałam też ograniczyć płyny wieczorem, ale mi nie wychodzi. W nocy też piję!!! W sumie, nie ma co się dziwić, że potem biegam. Na szczęście momantalnie zasypiam, więc nie przeszkadza mit to! Pozdrawiamy - Monika&Emilka (29 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
dorka2 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 21:42 Ja tez biegam jak oszalała do wc. I to od samego początku,to zresztą był mój pierwszy objaw ciązy. Teraz jestem w 30tyg. nie piję w nocy i co z tego, mam takie samo cisnienie jak w ciągu dnia. Juz nawet myslalam ze mam jakies zapalenie pęcherza, ale nie, wyniki są ok. Tak więc trzeba zaciskac zęby i dalej biegać na sisusianie. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 10.06.04, 22:09 No wlasnie ja tez myslalam ze to cos z pecherzem. Wyniki w normie, wiec widac takie sa uroki ciazy Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monis78 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 11.06.04, 08:12 Witam I oczywiście dołanczam siędo grona często siusiających tylko że u mnie to było najgorzej w pierwszym trymestrze, i dopiero teraz w trzecim ( teraz 31 tydz.)a, w zasadzie od kiedy moja córeczka przekręciła się główką w dół, lekarz powiedzial że mała jest już nisko i to dlatego. Miniaxv właśnie czytam twój podpis pod postem i miło mi się zrobiło bo ja też mam na imie Monika a moja córeczka będzie Emilką Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miniaxv Re: Hej Monis78 !!! 13.06.04, 16:11 Hej Monis78, wiele nas łączy - jak mniemam rodzisz w sierpniu? Mój termin to 26 sierpień, a córeczka główką w dół już od dawna!!!Ja od dawna byłam zdecydowana na Emilkę, a chłopiec miał być... Emilka. Pozdrawiam Cię serdecznie. Może jesteś jeszcze z Poznania? - Monika&Emilka (29 tyg.) Odpowiedz Link Zgłoś
monis78 Re: do Miniaxv :) 13.06.04, 17:25 Witam faktycznie rodze tzn termin mam na 16 sierpnia a moja córeczka przekręciła się w dół około 29 tygodniaale niestety nie jestem z Poznania chodz uwielbiam to miasto jakiś czas tam mieszkałam na piątkowie i bardzo dobrze wspominam ten okres za to teraz mieszkam w swoim rodzinnym miście Częstochowie. Po za tym ciążę przechodzę w sumie bez problemów no może gorąco było około 20 tygodnia kiedy dowiedziałam się że szyjka macicy prawie calkowicie mi sie skróciła ale założono mi pessar i jak narazie wszystko wporządku. A co do imion dzieciaczków to ja uparłam się również na Emilkę bo zawsze lubiłam to imie za to mąż wybral dla chłopca Kajetan ale szczerze powiem że cieszę się że będziemy mieć córeczkę, również serdecznie pozdrawiam i powodzenia Monika i Emilka )) Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 11.06.04, 08:50 No to jak się dla odmiany trochę wyłamię, bo pomimo wypijanych ogrooomnych ilości napojów (głównie woda mineralna) - pewnie jakieś 2,5 l dziennie - do toalety chodzę umiartkowania często, czyli co jakieś 3 godzinki. Przed snem staram się nie pić, choć przy lóżku musi stać szklanka wody. I regularnie budzę się co noc o godz. 4.30 z mocno prącym pęcherzem. I wtedy kot robi ze mną poranny obchód O dziwo przemiana materii również lepsza, niż przed ciążą... No, ale to dopiero początek II trymestru, zobaczymy, co mnie czeka teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
tarka77 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 11.06.04, 10:29 To był mój pierwszy objew ciąży! Siusiam ciągle. Aż mi głupio jak gdzies idę, bo posikuję wszędzie jak piesek-od razu szukam toalety! A w nocy tak do 4 razy> Koszmar, ale trzeba orzezyć. Oj nie moge dalej pisać , bo pędzę siusiu ) Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 11.06.04, 10:51 niby mam dużą pojemność pęcherza- i przesiaduję w domku...wiec w dzien- nie zauwazam...ale wstaję raz w nocy- dla mnie to nowum...które trzyma sie już 15 tydzien Nie pamiętam z poprzednich ciaż- kiedy mi to przechodziło....a i tak nie wiem...czy będzie tak samo- ciąża ciaży nierówna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anet1 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 11.06.04, 18:08 Ja praktycznie cały dzień spędzam w ubikacji latam co 20 min, najczęściej tylko parę kropelek, ale ucisk na pęcherz jest okropny. W nocy też wstaję pare razy. U mnie tak jest prawie od początku ciąży teraz jestem w 34 t.c. i sprawa się nic nie poprawia... Pozdrawiam, Anet Odpowiedz Link Zgłoś
tarkosia1 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 12.06.04, 13:10 "i sprawa się nic nie poprawia..." i pewnie sie juz nie poprawi skonczylam 36 t. i teraz to dopiero zaczela sie "jazda" - wstaje na siusiu nawet 6-7 razy w nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
herotilapia Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 13.06.04, 15:25 Ja tez sie wyłamuję, jak narazie 14 tydz. i zadnych zmian. Częstotliwość ta sama co przed ciążą, a w nocy wogole nie budzę się do łazienki. Pozdrawiam ciepło Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
nacre Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 12.06.04, 13:12 Cztery razy wstaję w nocy, w dzień średnio co dwie godziny, koszmar Pozdrawiam, Ania i 27 tyg. maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
aniaptak Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 13.06.04, 21:53 hej dziewczyny, dałączam się do wszystkich często siusiających, nie raz zdażyło mi się siusiu zaraz jak tylko opuściłam wc i nie dopiełam jeszcze dobrze guzika od spodni, jeśli chodzi o noce, to też nie mogę spkojnie spać. Moja bratowa, która jest już mamą dwójeczki dzieciaczków śmieje się i mówi żebym już zaczęła się przyzwyczajać do nocnego wstawania, które będzie nieuniknione jak na świecie pojawi się moje dzieciątko, to tak ku pokrzepieniu serc wszystkich przyszłych mamuś )) Pozdrawiam Ania z Elbląga Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali2 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 15.06.04, 15:54 Witam, ja w pierwszym trymestrze biegałam do ubikacji jak najęta, w drugim wszystko się unormowało. Teraz zaczynam 32tydz. Jest tragicznie i w sumie pewnie nie poprawi się do porodu. W nocy wstaję dwa trzy razy, mimo, że ograniczam wieczorne spożycie płynów. Widać takie są uroki ciąży. Ale w sumie jakoś da się to wytrzymać. Pozdrawiam i życze wytrwałości w nocnym wstawaniu Kasia i 32tyg Julka Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_80 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 15.06.04, 16:11 Jestem teraz w 19tc, w ciągu dnia chodzę do wc tak ok raz na godzinkę, w nocy wstaję 4-5 razy, normalny koszmar, ale mam nadzieję,że jakoś to wytrzymam. Pozdrawiam Basia i Fikuś Odpowiedz Link Zgłoś
elunia1 Re: niedyskretnie-jak u Was z siusianiem? 15.06.04, 18:30 ja biegam jeszcze częściej,podobno to normalka ale wierze ci ze jestes zmeczona bo jak ja wstaje po raz ósmy w nocy do kibelka to nawet oczu nie otwieram,jak lunatyk docieram na miejsce i z powrotem.Tak było prawie przez całą ciąże.Ale juz niedługo mam termin więc spoko,jakoś wytrzymam. Pozdrawiam Ela i Okruszek(36) Odpowiedz Link Zgłoś