Dodaj do ulubionych

Ale się wkurzyłam.!!!

19.06.04, 10:13
Przez 9 miesięcy robiłam wszystko żeby nie mieć rozstępów kremy(mustela)
zimne prysznice masarze i wszystko na nic. Jestem jeden dzień po terminie i
dopiero od tygodnia zaczęły mi wychodzić rozstępy na brzuchu. A przez
dzisiejszą noc wyszło ich chyba z pięćdziesiąt. Tyle starań i tak cały brzuch
w rozstępach.

Obserwuj wątek
    • anet22 Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 10:40
      Mialam dokladnie tak samo. Przez cala ciaze ani jednego rozstępu. A w ostatnim
      tygodniu całe podbrzusze pokiereszowane sad
      Pocieszę Cię, że teraz jestem 8 miesięcy po porodzie i rozstępy zrobiły się
      dużo bledsze - a mam nadzieję, że zbledną jeszcze bardziej.
      Pozdrówki
      Anet
      • akinow51 Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 11:00
        No właśnie jak to jest po porodzie. Teraz brzuch jest napięty, więc i rozstępy
        są napięte a po porodzie ich szerokość może się zmniejsza? A może robią się
        wypukłe jak normalne blizny??????
        • elve Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 11:27
          raczej zrobią się wklęsłe.
    • jagoda1977 Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 11:40
      U mnie dokładnie tak samo.Przez całą ciążę mój brzuch był piękny ,bez
      rozstępów,ani niczego podobnego.Za to teraz (9miesiąc)popękał sobie jak
      chciał.Nie mogę mu się długo przygladać,bo jestem wcściekła.Po co do cholery
      kupowałam takie drogie specyfiki i smarowałam,masowałam dwa,trzy razy dziennie?
      Nie wiem.Mam tylko nadzieję,że po porodzie te wstrętne fioletowe pręgi zbieleją
      i staną się prawie niewidoczne.Pozdrawiam.
      Jagoda i 37 tyg.niespodziewanka
      • kariin Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 12:09
        ja nic nie używam jestem w 7 miesiacu i niemam rostepu a jak beda to napewno
        niebęde sie denerwowac bo nic nie używałam he he a po drugie to moja mama niema
        ani jednego wię ja też niepowinnam miec
        pozdrawiam karinka tc29
        • myelegans Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 15:17
          Nie macie sie co biczowac, z kremami, czy bez jak macie miec rozstepy to beda.
          Te kremy nie dzialaja, rownie dobrze mozecie stosowac wazeline, czy oliwke,
          albo nic i efekt bedzie taki sam. To niestety zapisane jest w naszych genach,
          jak rozciagliwa jest podskorna tkanka laczna, do tej podskornej wartwy
          kolagenowej zaden krem nie dotrze, wiec coz musimy z tym zyc i zaakceptowac. TO
          przeciez mala cena do zaplacenia w porownaniu z nagroda ktora otrzymacie.
          Dziewczyny poczytajcie troche forum nieplodnosc albo strony nasz-bocian.pl
          zaraz Wam przejdzie wkurzanie i docenicie co macie i nabierzecie dystansu.
          • asialub1 Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 15:28
            Zgadzam się z przedmówczynia, jak maja byc to i tak będa. Te wszystkie
            specyfiki to po to by wyciągnąć jak najwięcej pieniedzy od kobiet. Zwykła
            oliwka lub balsam do ciała z hipermarketu tez wystarczy do nawilżania brzucha.
          • akinow51 Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 16:44
            No przestańcie, cieszę się ogromnie, że za niedługo urodzę swoje pierwsze
            dziecko, ale to ze zostanę matką nie przekreśla tego, że nadal jestem kobietą i
            w przyszłości chciałabym normalnie wyglądać. Bardzo współczuje osobą, które
            starają się o dziecko i nie mogą go mieć, ale rozumowanie w ten sposób i
            porównywanie do problemów innych ludzi prowadzi do tego, że możemy się cieszyć
            ze meteoryt nie spadł na naszą planetę i nadal żyjemy. Każdy ma takie problemy
            jakie ma. A ja oprócz tego, że chce dać swojemu dziecku wszystko, co najlepsze
            to chce również zrobić wszystko, co tylko możliwie żeby wyglądać po ciążą tak
            jak przed ciążą. I myślę, że jedno drugiego nie przekreśla.
            • patrycjaa21 Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 18:07
              a w ktorym miejscu na brzuchu porobily wam sie te rozstepy??
              • myelegans Re: Ale się wkurzyłam.!!! 19.06.04, 20:02
                Ale nie ma sie co frustrowac zwlaszcza, jezeli niewiele mozna w tej sytaucji.
                Nie przyjdzie nam nic innego tylko taki stan zaakceptowac, bo kosmetyki tu nie
                pomoga. Jezeli tak bardzo rozstepy beda Ci przeszkadzac to w przyszlosci mozesz
                zrobic operacje plastyczna laserowa i je usunac. Wiecej na prawde nie mozna
                zrobic, wiec po co sie denerwowac, tylko dziecku szkodzi.
                Ja jestem w 27 tc, smaruje brzuch najzwyklejsza oliwka dla dzieci i co bedzie
                to bedzie, jak bedzie strasznie to kiedys moze zdecyduje sie na operacje, ale
                prawdopodobnie je po prostu polubie wink jako medal honorowy macierzynstwa.
                Sklonnosc do rozstepow jest dziedziczna, zapytaj swojej mamy, czy je miala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka