Dodaj do ulubionych

39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak mial?

18.06.12, 17:54
Witajcie dziewczyny,

jestem w 39 tc. Czeka mnie planowana cesarka za doslownie pare dni. Wszystko jst jak najbardziej w pozadku. Chlopczyk duzy i silny, kopie, wierci sie, serduszko bije idealnie. A mnie nachodzi jakas glupia panika... Czy aby nie owinela mu sie pepowina wokol szyi, czy nie udusi sie w brzuchu do teminu itd. itp... W sumie bezpodstawne, ale tak wlasnie teraz mam co jakis czas... Nawet myslalam aby przesunac termin o 2 dni... Wiem. To nonsens. Ojej... Sama nie lubie gdy ktos niepotrzebnie panikuje a tu mnie nachodza jakies glupie mysli... Miala ktoras z Was tak samo?
Obserwuj wątek
    • kisi_165 Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 18.06.12, 18:18
      nie nie miałam..wręcz przeciwnie gdy nadszedł magiczny 9 miesiąc robiłam wszystko by wykurzyć malucha z brzucha. W sensie spacery,chodzenie po schodach częste itp.. Bo wiedziałam,że już bliżej niż dalej.. koniec zmartwień. Jakoś negatywnie nie podchodziłam do tego wręcz przeciwnie. ULGA,że to już za chwilę! zazdroszczę
      • bindella Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 18.06.12, 19:13
        No, ja sie ciesze ogromnie!!!
        Ale zdrugiej strony po prostu obawiam czy aby wszystko w pozadku.... uncertain
        • madziab83 Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 18.06.12, 19:30
          Taka " nieuzasadniona panika" często jest zwiastunek zbliżającego się porodu sn, więc to dobry znak, maluch jest gotowy na opuszczenie pokładu big_grin
          • gochalek82 Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 18.06.12, 20:38
            No dokładnie tak big_grin Jakiego ja miałam doła na kilka dni przed big_grin
            • bindella Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 19.06.12, 17:06
              Ok, a wiec to "zwiastun" smile Probuje wyluzowac.
    • trusia29 Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 19.06.12, 17:20
      Urodziłam w piątek przez planowane cc - nie miałam takich niepokojów. Poszłam spokojnie rano do kliniki, zarejestrowałam się, zrobili mi badania, pojechałam na salę operacyjną ... i tu dopiero wpadłam w popłoch smile Gdyby nie tata dziecka trzymający mnie za rękę i mówiący do mnie non stop chyba poprosiłabym o znieczulenie ogólne (a miałam zewnątrzoponowe i byłam przytomna).

Głowa do góry i nic sie nie martwsmile Ja już w 3 dobie wyszłam do domu, spokojnie zajmuję się dzieckiem i łapię niepowtarzalne chwile, które przed Tobą już za chwilęsmile
      • bindella Do Trusia29 19.06.12, 19:06
        OK smile
        Ja samej opercaji wcale sie nie boje. Ide jakbym szla do dentysty smile
        Zamartwiam sie ( bezpodstawnie ) czy moja dzidzia ma sie dobrze.... Uswiadamiam sobie po prostu ze to JUZ. DO tej pory bylo tak "na luzie"...

W ktorym tygodniu mialas cesarke?
        • trusia29 Re: Do Trusia29 19.06.12, 20:08
          No to nie martw się, bo na pewno wszystko jest ok smile

Z terminu miesiączki - 38tc i 3 dni, ale na usg dziecko wychodziło zawsze ok. tygodnia większe.
    • panna.sarabella Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 19.06.12, 17:34
      ciesz się że masz tak dopiero teraz. Ja takie schizy miałam CAŁĄ ciążę. Po porodzie odetchnęłam smile

Trzymam kciuki i pozdrawiam big_grin
      • bindella Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 19.06.12, 19:09
        Nie... Do tej pory bylo super. Bylam pewna ze wszystko w poazdku. Teraz niby tez jstem, ale jakos zaczynam sie martwic na zapas... Ojej... To takie meczace... uncertain

panna.sarabella napisała:

> ciesz się że masz tak dopiero teraz. Ja takie schizy miałam CAŁĄ ciążę. Po poro
        > dzie odetchnęłam smile
        >
        > Trzymam kciuki i pozdrawiam big_grin
        • mola_84 [...] 20.06.12, 06:19
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • trusia29 Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 20.06.12, 18:19
            Ja się nie zamartwiałam niepotrzebnie. Skoro wszystko było ok to tak przyjęłam i już. Nic nie ma w tym dziwnego, naprawdę. Tak samo jak nie ma nic dziwnego w tym, ze inna dziewczyna może się martwić smile Bo każdy jest inny, każda ciąża inna i okoliczności jej towarzyszące też.
            • bindella Re: 39 tc i jakis niepokoj i panika... Ktos tak m 21.06.12, 07:07
              Dzien przed cesarka nocuje w szpitalu, wiec czuje sie bardziej "bezpieczna".
              Moze przy pierwszym, wymarzonym dziecku kobiecie bardzo zalezy aby wszystko poszlo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka