ewt80 28.06.04, 11:34 Jakoś ostatnio miewam bóle głowy,i jest naprawde uporczywy.Nie wiem co robić,pytałam mojej gin ale ona niczego mi nie poleciła.Może Wy znacie jakieś metody na ból albo co Wam pozwolił lekarz.Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sobeautyfull Re: Ból głowy!! 28.06.04, 11:40 Zależy , który jesteś miesiąc. Sama mam ten problem - jestem migrenowcem i potrafię czasem 3 dni leżeć i zwijać się z bólu. Niestety w pierwszym trymestrze odradzane są jakiekolwiek środki. Bezpieczny jest Paracetamol , najczęściej poleca się Apap(mało skuteczny).W żadnym wypadku nie bierz Ibupromu ani Aspiryny.Dokładniejsze opisy znajdziesz wpisując ból głowy w wyszukiwarkę. Aha, bóle mogą być skutkiem problemów z ciśnieniem więc najpierw upewnij się ,że masz ciśnienie w normie ,żeby nie truć się na darmo. Pozdrawiam i życzę poprawy samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
dosiadpl Re: Ból głowy!! 28.06.04, 12:22 Ja trez mialam bole glowy do 4 miesiaca, wogole przed ciaza mialam okropne migreny. Jedyne "dozwolone" srodki to paracetamol i apap, sa trez jakies leki homeopatyczne, choc nie wiem czy skuteczne bo ich nie bralam. Odpowiedz Link Zgłoś
ala58 Re: Ból głowy!! 28.06.04, 13:05 Dziewczyna Apap i Paracetamol to to samo.Apap to nazwa handlowa,ale w skladzie leku jest wlasnie paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
milka555 Re: Ból głowy!! 28.06.04, 13:59 Ja tez proponuje paracetamol.Lekarz pozwolil mi brac wtedy, gdy boli mnie glowa lub zab,a ostatnio strasznie sie nacierpialam z powodu bolu zebaLekarstwo nalezy brac oczywiscie w rozsdnych dawkach, mimo, ze jest najbezpieczniejszym lekiem kt. mozna brac w cizy. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Ból głowy!! 28.06.04, 14:16 Dlaczego Ibuprom nie?? mnie lekarz powiedzial ze Apap albo Ibuprom jak ten pierwszy nie pomaga. Generalnie po dwoch tab. apapu troszke przechodzi. Czasem staram sie aby przeszlo "naturalnie" , bo u mnie to zdecydowanie cisnieniowe bole glowy.Ale jak juz nie wiem jak sie nazywam to biore Apap. Aha, 10 tydzien ciazy. Ponoc tak bywa.....a na niskie cisnienie mam pozwolenie na mala kawke rozpuszczalna z mlekiem. Zreszta moja mama ze mna w ciazy byla nazywana "spiaca krolewna" i tez lekarz kazal pic kawe. Tyle ze wtedy rozpuszczalnej nie bylo i litrami pila pepsi))tez kofeina! Urodzilam sie piekna, duza i zdrowa) Odpowiedz Link Zgłoś
sobeautyfull Re: Ból głowy!! 28.06.04, 20:16 O Ibupromie czytałam na forum jakiś czas temu. Skład tego leku budzi kontrowersje, niektórzy uważają ,ze jest najbardziej niebezpieczny ze wszystkich przeciwbólowych. Dlatego chyba najlepiej skorzystać ze środków , które są powszechnie uważane za bezpieczne. Zresztą możesz poszukać wątków na ten temat na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
maaaluszek Re: Ból głowy!! 28.06.04, 16:25 mozesz sprobowac nacierac sobie czolo i skronie amolem...pomaga na pol godziny ale przynajmniej nie szkodzi. No i sprawdzilabym cisnienie. Ja ostatnio mialam takie bole glowy ze hej...nigdy nie mialam migreny..nie wiem co to jest...ale pomagal mi wlasnie amol i zjedzenie czegos...hihi...wiec moze to z glodu.. pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś