julia731 28.06.04, 12:53 Jestem w 20 tc i odebralam wyniki morfologi. Kwinek Białych WBC czyli Leukocytów mam 13,3 a norma jest do 10 . Czy to normalne. Pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala58 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 28.06.04, 13:00 Ja w 24 tyg mialam 15 tys,za pare dni powtorzyam badanie i mialam ok 11.Generalnie u kobiet w ciazy moga byc troche podwyzszone (nie wiem tylko o ile). Odpowiedz Link Zgłoś
risto2004 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 28.06.04, 13:03 Mój gin twierdzi,że to zupełnie normalne.Jestem w 36 tyg.i w każdym badaniu wychodził mi podwyższony poziom leukocytów. Nie martw się. Odpowiedz Link Zgłoś
sobeautyfull Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 28.06.04, 13:03 Nie martw się. Jakiś tydzień temu też strasznie panikowałam z tego powodu. Leukocytoza to zupełnie normalna reakcja organizmu na obce ciało- dziecko - tak mi wytłumaczył lekarz.Z czasem ,może być nawet większa , nie należy się martwić. Wyniki badań w ciąży bardzo się zmieniają. Jeżeli Cię to nie przekonuje zadzwoń do swojego lekarza i upewnij się , ale jestem pewna ,że powie Ci to samo . Zresztą jak wpiszesz w wyszukiwanie hasło leukocytoza to sama zobaczysz .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plumcio Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 28.06.04, 13:29 Mi tez sie wydaje ze ok.U mnie poziom leukocytow podskoczyl bardzo znacznie powyzej normy ( 0k 20, norma 10) . POtem zaczelo spadac. Podobno kobiety w ciazy tak maja. Na wszelki wypadek mialam robione badanie na CRP ( o ile wiem badanie wskazujace na istnienie jakis stanow zapalnych), wyszlo ok wiec nie bylo powodow do zmartwien. Twoj gin ci wszytko wytlumaczy ale na pewno nie masz powodow do zmartwien. Plumcio Odpowiedz Link Zgłoś
mama1879 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 28.06.04, 13:56 Ja ostatnio tez miałam nieznacznie podwyższone WBC - 11,4. Lekarz powiedział mi że dla kobiet w ciąży normą jest do 18. Jeśli przekracza 18 to pewnie jakieś dalsze badania zalecają ale dokładnie nie wiem. Wiem że ty nie masz sie czym martwić( tak jak ja) bo w ciąży tak się czasmi robi. Odpowiedz Link Zgłoś
rose71 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 23.04.13, 13:02 A czy ktoś miał, ze mu spadaly leukocyty w ciąży? Ja najpierw miałam 89.Potem spadly do 87,a teraz mam 85. Dodam,ze mam problemy z tarczyca, której tak naprawdę nie mam, bo miałam raka tarczycy 19 lat temu i wycieli mi ja całkowicie. Teraz biore tabletki 'Euthyrox'. Odpowiedz Link Zgłoś
jolcia_78 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 23.04.13, 16:58 A nie piszesz o trombocytach (czyli płytkach) przypadkiem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rose71 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 23.04.13, 18:27 jolcia_78 napisała: > A nie piszesz o trombocytach (czyli płytkach) przypadkiem ?? Nie, pisze o leukocytach. Ale plytki tez spadają. Odpowiedz Link Zgłoś
lunia_fox Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 23.04.13, 16:26 Normalne, w ciąży są podwyższone. Odpowiedz Link Zgłoś
rose71 Re: WYNIK KRWI- Leukocyty 23.04.13, 18:27 lunia, ja pisałam,ze mi spadają. Odpowiedz Link Zgłoś