Dodaj do ulubionych

piersi - duzo wieksze?

05.07.04, 18:10
hej mamunie,
to moj cudowny poczatek (6tc), a juz czuje jak nabrzmiewaja i pobolewaja...
zastanawiam sie ile podrosna, kiedy przestana no i czy wroca do swojej
starej "formy"...
jakies doswiadczenia? a moze podobne "troski"?
Obserwuj wątek
    • alaska80 Re: piersi - duzo wieksze? 05.07.04, 19:28
      U mnie 24 tc. Piersi tak jak u ciebie od samego poczatku nabrzmiałe . Szczerze
      mówiąc do tej pory są jedynie takie i okropnie swędza. Już minęłam półmetek a
      jeszcze mieszcze sie w niektóre staniki sprzed ciązy. Musiałam sobie dokupic
      jedynie z tego względu ,że pod biustem było ciasnosmileRozmiar sprzd ciazy 75 b a
      teraz tylko rozmiar większy. Zastanawiam się jak tymi"wypierdkami mamuta" będe
      karmić dzidzie. Na całe szczęscie maja jeszcze troche czasu ,żeby urosnąćsmile
    • dosiadpl Re: piersi - duzo wieksze? 05.07.04, 20:53
      Piersi w ciazy to chyba tez indywidualna sprawa. Moja znajoma wyglada jak Dolly
      Parthon, ja natomiast przed ciaza mialam 75 B lub 70 C zalezy od firmy a teraz
      mam 75 C albo 80 B... wiec tak duzo sie nei zmienilo, poza tym ze sutki ciemne
      i powiekszone no i juz od 20 tc leci mi z nich mleczko. Ponoc po porodzie
      piersi jeszcze sie powiekszaja, ale tak czy siak to jesli chodzi o pokarm to
      nie ma tu znaczenia wielkosc piersi. Mozna miec male i mnostwo mleka a mozna
      miec i ogropmne a mleka ani sladusmile
      Dosia i 38 t Kacperek
      • paulajal Re: piersi - duzo wieksze? 05.07.04, 22:23
        Moje piersi nic a nic nie urosły, a i tak zawsze były ledwo dostrzegalne, a to
        już 7-my miesiąc ciąży. Zmieniły się tylko sutki na większe i ciemniejsze.
        Toteż różnie to bywa. Ponoc moga urosnąć nawet dopiero tuz przed porodem.
        • biedronka2003 Re: piersi - duzo wieksze? 05.07.04, 22:36
          Przy pierwszej ciazy nie pamietam dokladnie ile mi sie powiekszyly, ale nie
          duzo. Ale byly spore jak juz karmilam! Przed pierwsza ciaza bylam 75 B. Po ciazy
          i gdy juz przestalam karmic (jakies 8 miesiecy) to "stanely" na 75 B-C (zalezy
          jaka firma). I wcale nie ma znaczenia jak duze ma sie piersi. Ja mialam nieduze,
          ale mialam baaaaardzo duzo pokarmu. Natomiast teraz jestem w szoku!!!!!!! Jestem
          drugi raz w ciazy i moje piersi skoczyly z tego 75 B-C do 75 D-DD!! Nie zartuje!
          To sa dzwony! wink A to dopiero skoczyl sie 22 tc. To co to bedzie po jak bede
          karmic?! Pozdrawiam smile
    • ako416 Re: piersi - duzo wieksze? 05.07.04, 23:54
      Gdzieś tak ok. 10-12 tyg. z 75C skoczyły na 75E (F???) lub 80DD (E) zależności
      od firmy. Wyglądam jak dojna krowa. Na szczęście po porodzie się już nie
      powiększyły bo bym je chyba musiała zarzucić na plecy. Nawet mój mężuś,
      zwolennik dużych biustów stwierdził, że to delikatna przesada wink))
      • anka10 Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 08:43
        Jestem w 23 tc a cyce mam jak balony! koszmar! wczoraj kupowałam strój kapielowy(miseczka e) za 180 zet. bo moje rozmiary są własnie w tych cenach...a i tak był to jeden z największych staników rozm 75 e i to w Triumphie...fajowo nie?!Najbardziej boje sie tego że po porodzie mi jeszce urosną i wtedy nie zmieszczę sie w rzaden stanik sadprzed ciążą ten mialam spore ale take w sam raz bo 75c teraz 75e
    • catalina1 Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 08:54
      ja z 75C przed aktualnie mam 80D, moja mama twierdzi, że na 85D/E skończę wink I
      obawiam się, że może mieć rację.
      • fasolka31 Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 09:04
        No to fajnie dziewczyny macie ...smile)))
        Ja przed porodem miałam 75 b/c teraz mam 80c, ale nie wygląda on według mnie na
        duży, a chciałabym mieć trochę większy a nie bardziej obwisły...smile))
        W czasie ciąży nie wiele mi się powiększyły, prawie nic, tylko twarde
        były....powiększenie biustu z b na c zwalam na ogólne przybranie wagi na całym
        ciele.
        Może za drugim razem będzie ciut lepiej...smile))
    • fenka Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 09:05
      U mnie z "70-75 duże C" zrobiło się w 6-9 tygodniu "75 D-E", ale teraz (17
      t.c.) na szczęście wydaje mi się, że wróciłam do normy (albo się
      przyzwyczaiłam wink )
      Teraz są już mniej wrażliwe i obrzmiałe, ale tak do 12 tygodnia były bardzo
      dalikatne i bolesne - a zwłaszcza brodawki.
      • aska_f Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 10:11
        U mnie w pierwszej ciąży z 75C podskoczyły do (zdaje się) 85D. BYłam lekko
        przerażona, bo mojej mamie tak zostało (ja jestem raczej zwolenniczką małych
        biustów), ale na szczęście parę miesięcy po porodzie miałam 75A smile)) A karmiłam
        ponad rok smile Teraz jestem w 12 tc i powoli piersi zaczynają nabrzmiewać, aż
        mnie ciekawi czy znowu będzie taki duży skok smile))

POzdrawiam serdecznie,
    • dgor Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 10:20
      niestety chyba wszystkie piersi się deformują. Ja przy pierwszym dziecku z 70A
      skoczyłam do 75C. Po przestaniu karmienia po 2 latach miałam 75B. Teraz przy
      drugim jak kupuję staniki dla karmiących juz muszę pokornie prosić o większe
      rozmiarysmile Zobaczymy jaki rozmaiar mi zostanie tym razemwink Pozdrawiam
    • mmala6 Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 10:29
      u mnie piersi byly pierwszym "znakiem" ze cos sie dzieje. Normalnie i tak mam
      spory 80b-c (w zalezonsoci od fasonu)i zaraz na poczatku ciazy staniki zrobily
      sie podejrzanie mniejsze. Wchodze jeszcze w dwa stare ale sie przymierzam do
      kupna wiekszych. Staniki to male piwo, ale bluzki sie nie dopinajasad(a to
      dopiero 11tc!!
      Pocieszam sie ze moja kolezanka, ktora przed ciaza miala jeszcze wiekszy ode
      mnie, chyba 75d-e, po karmieniu zeszla do 75bwink))
      • sonnya Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 13:51
        ufff no to widze, ze czeka mnie maly remament w szufladzie z bielizna... nie
        wyrzuce tych, ktore do tej pory mi dzielnie zsluzyly, bo z tego, co mowicie,
        jest szansa, ze jeszcze kiedys sie spotkamy (jak skoncze karmic?)....
        natomiast czuje, ze moje srednie i przyzwoite 75C juz w tej chwili zaczyna
        powolutku wylewac sie ze swojego rozmiaru... a co dopiero bedzie dalej?!?!
        moglby juz przynajmniej brzuszek zaczac rosnac, zeby jakies rozsadne proporcje
        zachowac wink a tak to za chwile bede sie kwalifikowac na gwiazde filmow
        skierowanych glownie do meskiej polowy publiki wink))
        yhh, zeby tylko takie problemy miec...!
        • mmala6 Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 14:12
          bez obawy, juz za chwile brzuszek dolaczy do resztysmile))mnie rosnie z dnia na
          dzien!!!musze sie zapytac lekarza czy to aby normalne ze w 11 tc mam taki
          wyrazny juz brzusiowinkale byc moze to kwestia zmiany diety...coz poradze ze mam
          ochote na pierogi, nalesniki, golabki, biale pieczywo, krokiety, placki....no i
          oczywiscie czeresniesmile))wiec moze to bardziej kwestia jedzonka niz brzusia
          ciazowego,choc nie jem bynajmniej wiecej niz przed, po prostu inaczej
          hehehehewink))
    • miska77 Re: piersi - duzo wieksze? 06.07.04, 14:22
      ja przez cala ciaze mialam taki sam biust jak przed ciaza czyli B, teraz karmie
      i jak mam duzo mleka to cycuchy sa nabrzmiale i troche wieksze niz zwykle. Jak
      panicz zje to sa dalej normalne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka