kasiuniasty 21.11.12, 12:23 Witam czy komuś sie to przytrafiło?Głownie chodzi mi o przypadki kiedy lekarz w 20tygodniu powiedzial ze bedzie chlopczyk a po porodzie okazalo sie cos innego?Duzo jest takich przypadkow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 12:35 wyszukiwarka: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=plec+dziecka+&forumId=585&author=&title=plec+dziecka+&forum= Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniasty Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 13:02 przegladalam juz ta wyszukiwarke ale nie znalazlam odpowiedzi ilu kobitkom powiedziano ze chlopiec a urodzila sie corcia Odpowiedz Link Zgłoś
elielka [...] 21.11.12, 13:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 elielka 21.11.12, 13:57 zajrzyj do watku na szpilce u gory forum dot.sygnaturek i ich wielkosci regulaminowej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 15:14 W dzisiejszych czasach to się już chyba nie zdarza. Myślę, że lekarze mają duże doświadczenie w tym temacie. Ja nie słyszałam o żadnym przypadku błędnego określenia płci w moim otoczeniu, a rodzących znajomych i wśród rodziny mam w ostatnim czasie wiele. Jak już lekarz powie co to po porodzie okazuje się dokładnie to samo. A gdzie robiłaś USG? Czy w prywatnej czy państwowej placówce? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas9 Re: Błędne stwierdzenie płci 03.12.12, 21:35 mi osobiście się nie zdarzyło, ale leżałam na sali poporodowej. Kobietka miała urodzić dziewczynkę - wszystko miała różowe, a urodził się...chłopiec... Odpowiedz Link Zgłoś
schere Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 15:19 Będzie jeszcze USG po 30 tygodniu i wtedy się upewnisz ...no chyba że takie wstydliwe i się pupą odwróci . A co musi być SYN? (niektórzy to potrafią tak powiedzieć - drukowanymi literami). Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 17:09 Mojej dalszej sąsiadce wyszło że będzie mieć 2 syna a urodziła córkę. Było to 4 lata temu. I żeby było śmiesznie powiedziało jej 4 tak lekarzy!!!!!. Sytuacja u niej wyglądała tak, że chodziła państwowo do lekarza. Miała w przychodni 3 usg. Pierwsze w 12 tc-płec nieznana wiadomo sprzęt nie najlepszy. W 20 tyg -chłopak, ale wyszło że dziecko coś ma tam powiększone w główce skierowanie do szpitala na super sprzęt. Badanie w szpitalu coś koło 24 tc-2 lekarzy obecnych przy badaniu potwierdzenie syna. Kolejne w 32 w przychodni-syn, dalej ciąża do ponownego usg w szpitalu w 37 tc -inny lekarz tez potwierdza syna. Usg też wykazywało jakieś zmiany w główce. W 38 tc poród i akurat był na dyżurze i przy porodzie lekarz robiący usg w 37 tc. Pamiętał też sąsiadkę i jej przypadek. Chwilę po urodzeniu dziecka zrobiła się taka cisza, że kumpela się przestraszyła, że coś jest nie tak, po czym wszyscy parsknęli śmiechem pokazując jej dziecko od wiadomej strony z pytaniem co ma. Kumpela była w szoku bo w zasadzie powiedziała ze nie wie . Mała miała mocno opuchnięte wargi i łechtaczkę, również piersi od hormonów. Położna się śmiała do lekarza że nie dziwi się, iż ten i reszta sie pomylili bo wargi wyglądały prawie jak jajeczka a łechtaczka jak penisek od tej opuchlizny. Kumpela poryczała się ze szczęścia bo strasznie chciała córkę ale po 4 lekarzach nie robiła sobie już nadziei. I tak Mała chodziła w ciuchach po bracie do pewnego momentu zanim koleżanka nie dokupiła babskich ciuchów. ps. Z główką okazało się w końcu ok Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniasty Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 21:38 No ja wczoraj mialam USG(20 tydzien)i wykazalo chlopaka,z mezem nastawilismy sie na dziolche,nawet "celowalismy" tak zeby ona byla i po prostu nie moge uwierzyc ze jednak chlopak ma byc.Robilismy nawet te testy co sa na plec i tez wychodzila dziewczynka,i tak sie teraz zastanawiam czy jednak jest jakas jeszcze nadzieja... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 21:45 A czy miałaś USG prywatnie czy państwowo? W państwowych placówkach mogą mieć kiepską aparaturę, więc płeć może być zgadywanką, choć wprawne oko lekarza wychwyci zasadnicze różnice. A czy mogłabyś zamieścić fotkę? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniasty Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 21:49 problem w tym ze ja w UK mieszkam,i na zdjeciu mam bobasa tylko do brzuszkawiec nic nam po zdjeciu.Tutaj sprzet raczej maja ok Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 21:59 Słyszałam, że te testy na płeć nie są pewne i nie ma gwarancji, że to co wyjdzie się sprawdzi. To tak jak te wszystkie wróżby z brzucha itp. Z planowaniem płci też nie zawsze jest tak jakbyśmy chcieli. Chłopcy też są fajni Pierwszy szok minie i gdy się urodzi będziesz wypluwała te słowa, że kiedyś chciałaś aby był dziewczynką Jeżeli lekarz ocenił, że chłopiec to trzymałabym się tej wersji niż szykowała na to, że to była pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Błędne stwierdzenie płci 21.11.12, 22:15 Dwóch chłopców z pewnością lepiej się dogada niż chłopiec z dziewczynką Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 12:16 Ja dwukrotnie celowałam w dziewczynki i mam 2 synów. Ale co dziwne teraz jestem w ciązy i marzę o 3 chłopaku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniasty Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 13:27 Hehehe a to dobreA jaka jest roznica miedzy nimi?Jak sie dogaduja?Pewnie fajnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 14:01 2 lata i 3 mce - kochają się miłością bezgraniczną , choc czasami się kłócą aż iskry lecą ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuniasty Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 14:35 Jeden ma 2 lata a drugi 3 miesiace?I trzecie w drodze? Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 14:47 Pytałaś o różnicę. Różnica 2 lata i 3 mce. Starszy ma 7 lat i 7 mcy a młodszy 5 lat i 4 mce Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 18:02 Posiadanie parki jest fajne dla rodziców, ale niekoniecznie dobre dla dzieci. Ja jestem za rodzeństwem tej samej płci. Chłopiec z dziewczynką nigdy nie będzie miał takich relacji jak chłopiec z chłopcem. Spróbuj spojrzeć na to pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
kiri77 Re: Błędne stwierdzenie płci 22.11.12, 19:26 Ja ma dwoch synkow roznica miedyz nimi rowno 2 lata (3l i 2 mc a drugi 14mc) cudowne jest patrzenie jak wchodza w interakcje bawia sie, przytulaja pocieszaja.my tez celowalismy w dziewczynke i do 20 tc wygladal na dziewczynke jednak w 20 tc pokazal co ma miedzy nogami i jak to lekarz uznal" z tego dziewczynki nam juz nie zrobi". Ja tez bardzo chcialam dziewczynki ale jak zobaczysz ta buziulke to bedziesz zakochana. Ja mojego Kajtula nie zamienilabym na zadna dziewczynke Moze kiedys za 3 razem sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
kjk.777 Re: Błędne stwierdzenie płci 10.12.12, 11:11 leluchow1 napisała: > Ja dwukrotnie celowałam w dziewczynki i mam 2 synów. Ale co dziwne teraz je > stem w ciązy i marzę o 3 chłopaku. Miałam tak samo czyli dwóch synków i chciałam trzeciego po pierwsze dlatego że moi Synkowie są przewspaniali a po drugie na przekór wszystkim(wmawiali mi że teraz to ma być córka).Urodziła się Panienka .Kocham całą moją Trójkę tak samo mocno.Co do tematu zasadniczego -usg i lekarze nie pomylili się ani razu choć słyszałam o pomyłkach wśród znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Błędne stwierdzenie płci 23.11.12, 21:25 A bedziesz w Pl na swieta? Zrob dokladniejsze usg w Polsce, moze 3D, powinno byc lepiej widac. Moj chlopak tak sie ukrywal w zeszlym roku, co usg to tylko pupe wypinal do glowicy i nie mozna bylo nic zobaczyc wiec stwierdzilam ze jak nie pokaze to jeszcze w Pl sprobuje. Ale ostatecznie pokazal wszystko wiec odpuscilam Odpowiedz Link Zgłoś
kisi_165 Re: Błędne stwierdzenie płci 24.11.12, 14:32 rok 2007/2008 usg chłopiec 3x poród 39 córeczka martynka Teraz mam synka tak jak wskazywalo usg od poczatku Odpowiedz Link Zgłoś
katharina7 Re: Błędne stwierdzenie płci 10.12.12, 23:10 Hej,ja mam dwoch chlopcow,ktorzy niestety nie potrafia sie dogadac (6 i 12lat).Teraz nastepny dzidzius w drodze i mimo naszych usilnych staran i sposobow "na dziewczynke" bedziemy mieli 3 chlopca,mimo ze testy na plec-2 tez wykazaly rozowy kolor,to bezwzgledne USG pokazalo chlopca,ktory zreszta tak sie ladnie ustawil,ze o pomylce nie ma mowy.Musisz niestety wziac na klate to co Ci los dal i dalej isc przez zycie Ja juz sie skutecznie wyleczylam z corkiPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: Błędne stwierdzenie płci 28.01.13, 19:09 > A czy miałaś USG prywatnie czy państwowo? W państwowych placówkach mogą mieć ki > epską aparaturę, więc płeć może być zgadywanką, choć wprawne oko lekarza wychwy > ci zasadnicze różnice. > A czy mogłabyś zamieścić fotkę? Co za stereotypy... Chodziłam państwowo do prywatnej przychodni mającej umowę z NFZ. Super sprzęt mają- taki sam dla prywatnych jak i państwowych pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Błędne stwierdzenie płci 28.01.13, 19:23 > Co za stereotypy... Chodziłam państwowo do prywatnej przychodni mającej umowę z > NFZ. Super sprzęt mają- taki sam dla prywatnych jak i państwowych pacjentek. Może w Twojej przychodni mają super sprzęt. Nie przeczę. Widziałam jednak parę "fotek" z przychodnianych USG (moich koleżanek), gdzie kompletnie nic nie było widać. Dla mnie jedna wielka plama. Na dobrych USG jest widać czarno na białym co i jak. Nie ma możliwości pomyłki. Dlatego czasem można się połudzić, że może USG kiepskie Odpowiedz Link Zgłoś
19b3atka90 Re: Błędne stwierdzenie płci 10.12.12, 12:33 u mojej znajomej byl takie przypadek. Do samego rozwiazania lekarz twierdzil ze bedzie chlopak, a urodzila sie dziewczynka. Mi juz w 18 tyg lekarz potwierdzil syna i sie nie pomylil. przypadki z b;ednym stwierdzeniem plci sa bardzo rzadkie wiec bym sie nie ludzila na twoim miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
gramacja Re: Błędne stwierdzenie płci 05.12.12, 19:42 Wbrew pozorom bardzo dużo. Aczkolwiek częściej dziewczynki okazują się chłopcami. Podobno pewność można mieć tylko i wyłącznie wtedy, gdy chłopak pięknie zaprezentuje wyraźne jajka. Wszystkie inne przypadki należy traktować tylko jako zwiększone prawdopodobieństwo. ciaza-szczescie-smutek.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Metoda na płeć? 28.01.13, 09:59 "Dziś wiadomo, że nie istnieje związek między płcią dziecka a czasem poczęcia". Wiem, że artykuł prawie sprzed roku, ale ciągle czytam o skutecznych i naturalnych metodach na płeć. A niestety to fikcja. m.newsweek.pl/kobieta_styl_zycia,chcesz-miec-chlopca-czy-dziewczynke,90491,1,1.html Odpowiedz Link Zgłoś
dieselka13 Re: Metoda na płeć? 28.01.13, 17:36 u mnie w 13tc na I prena-na 80% chlopiec, w 17 tc lekarka prowadząca potwierdzila -chlopiec, w 22 na II prena potwierdzone, wielka fota ch...ka no i bedzie chlopiec na stówe Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Metoda na płeć? 28.01.13, 18:16 A próbowałaś na dziewczynkę? Zauważyłam, że straszliwie dużo chłopaków się ostatnio rodzi. Ale może to tylko w mojej otoczeniu. Ale dziewczynkę jakoś trudniej "ustrzelić". Jak tyle razy potwierdzony chłopak to pomyłki nie będzie. U mnie też chłop na 100. Potwierdzone kilkakrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dieselka13 Re: Metoda na płeć? 29.01.13, 07:22 jakby brac te stereotypy pod uwage to u mnie sie sprawdziły: sex w dniu owulacji(tak mysle bo byl sluz i jeszcze wolalalm meza: chodz chodz bo sluz jest ) no i od tyłu chcialam dziewczynke ale wazniejsze bylo zeby była zdrowa dzidzia wogole no i radosc meza zrekompensowala mi moje straty w czesaniu warkoczyków u mnie tez w otoczeniu TYLKO chlopcy !!!! w zeszlym roku bylo jakos z niewielka przewaga a teraz same chlopaki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Metoda na płeć? 29.01.13, 09:09 Moi znajomi za to w owulację spłodzili córkę. Znajoma miała monitoring cyklu, więc na 100% wiedziała kiedy wypada owulka. Jakie było ich zaskoczenie, kiedy na USG okazało się, że siusiaka brak Za drugim razem ta sama metoda, ten sam czas i jest chłopak Jak widać brak reguł. Inni za to kochali się zaraz po okresie mniej więcej co 2-3 dni, przed owulacją, w owulację i po owulacji, aż do samego okresu. Koleżanka nie wiedziała, kiedy dokładnie ma owulację, nie chciało jej się liczyć tego wszystkiego. Powiedziała co będzie to będzie, aby było. Mają córę. Ja w ten sposób zmajstrowałam syna Odpowiedz Link Zgłoś
dag_dag Re: Metoda na płeć? 30.01.13, 12:13 Ja mam dwie córki dokładnie z momentu owulacji (owulacja potwierdzona monitoringiem cyklu) i dokładnie z tego samego dnia cyklu (17dc), z pięcioletnią różnicą wieku. Teraz, w trzeciej ciąży, nie pytamy o płeć póki co, ale znowu w tym samym - 17 - dniu cyklu zaszłam w ciążę i wszystko dokładnie przebiega identycznie... Zobaczymy, ale pewnie będę miała trzecią córkę. Co mnie cholernie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Metoda na płeć? 30.01.13, 16:46 Po prostu niektórzy mężczyźni zostali stworzeni do robienia dziewczynek, inni do robienia chłopców Z niektórymi zrobienie dziewczynki to jak trafienie 6 w Totka , bo szanse wcale nie są 50:50, ilość chromosomów X i Y nie jest jednakowa. Mój zdecydowanie jest specjalistą od chłopaków. Jak to stwierdził, on nigdy nie pudłuje , co mnie aż tak bardzo nie cieszy. Jedno pudło mógłby zaliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
sharzan-ka Re: Metoda na płeć? 28.01.13, 22:26 no rzeczywiście, bo newsweek to pismo czysto medyczne Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Metoda na płeć? 28.01.13, 22:34 Może niemedyczne, ale ta teoria z określonym dniem cyklu i płcią została obalona. To zabobony tak jak wszystkie te teorie na słodkie i słone. Może to niektórym się sprawdzi, ale potwierdza to tylko kompletną przypadkowość tych metod. Równie dobrze można ciągnąc z kapelusza los z odpowiednią płcią. Z pewnością u niektórych też się sprawdzi. www.youtube.com/watch?v=xhn4qwE-0_E Odpowiedz Link Zgłoś
kisi_165 Re: Metoda na płeć? 29.01.13, 17:47 U mnie natomiast sprawdzilo się (seks 2x napoczatku sluzu plodnego kiedy dopiero zaczynalam byc przed owulacja) mam corki. A kiedy odczuwalam bol owulacyjny byl ewidentnie sluz i po sluzie uprawialam seks co minimum 1-3 dni i wyszedl synek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Re: Metoda na płeć? 29.01.13, 22:35 też bym chciała w to wierzyć, bo marzy mi się dziewczynka ale niestety nie ma na to reguły Odpowiedz Link Zgłoś
kisi_165 Re: Metoda na płeć? agnieszka77_11 29.01.13, 22:49 Heh jak byś widziała moje córki jak się biją,leją i wcale typowych sukienek nie lubią to by Ci płeć różnicy nie robiła (czy synek czy córcia które wcale już takimi aniołkami nie są) Odpowiedz Link Zgłoś
eniigmaa Re: Błędne stwierdzenie płci 29.01.13, 21:04 na trojkę moich dzieci nikt się nigdy co do płci nie pomylił, nawet wtedy gdy było to wczesne usg około 13-14 tc (oczywiście wtedy nikt nie mówił że na pewno, ale później się potwierdziło) w sumie tych usg było około 12 Odpowiedz Link Zgłoś
z_oe Re: Błędne stwierdzenie płci 30.01.13, 21:53 Mysle,ze na odwrot wiecej jest takich pomylek. Mowia dziewczynka rodzi sie chlopczyk Ja mam 3 mieszkieterow-16 lat 7 lat i 6 miesiecy...oczekiwalam dzieci nie mialam nacisku na plec , i chwala Bogu moja swieta trojca jest zdrowa- o to za kazdym razem sie modlilam, bo 2 dziewczynki niestety pochowalam ): Ciesz sie,ze bedzie zdrowe dziecie - Twoje ukochane- to sie liczy najbardziej w tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
konewkaa7 Re: Błędne stwierdzenie płci 16.02.13, 05:02 U mnie największego świra na chłopca, ma teściowa, co mnie doprowadza do szału. Gdy dowiedziała się, że druga też będzie dziewczynką, nagle przestała się pytać o to, jak się czuję, jak będzie się nazywać i w kółko, przy każdej nadarzającej się okazji (na szczęście to już końcówka ciąży) słyszę gadkę w stylu, jakby to było wspaniale, gdyby okazał się chłopak. Ostatnio nawet stwierdziła, że dziadek (jej mąż) zapowiedział, że chyba nawet by się upił ze szczęścia, choć nigdy nie pije. Żałosne... Szczególnie w przypadku, gdy jestem po dwóch poronieniach, a córeczka urodziła się z bezdechami. Dla mnie płeć nie ma najmniejszego znaczenia. Po tym, co przeszłam przy pierwszej córeczce, chciałabym tylko, żeby druga nie miała żadnych komplikacji, żeby urodziła się zdrowa i silna. OK.. przyznaję się, że jak za pierwszym razem usłyszałam, że to będzie druga dziewczynka, to ciut byłam rozczarowana, ale to chyba bardziej ze względu na męża (wiem, że on, jak to chłop, chciał mieć syna). Potem jednak doszłam do wniosku, że to nawet lepiej. Sama mam dwie siostry i nigdy w życiu nie zamieniłabym na braci. Do tej pory mamy super kontakt, praktycznie codziennie ze sobą rozmawiamy. Mój mąż ma za to siostrę i... niestety już takiej relacji nie mają. Rozmawiają ze sobą praktycznie wtedy, gdy spotykamy się w czasie świąt. Nie mówiąc o tym, że gdyby okazało się, że jednak to chłopak, to moi teściowie by oszaleli, a ja z nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
oksana24 Re: Błędne stwierdzenie płci 16.02.13, 11:22 Moja koleżanka miała podobną sytuację. Przez całą ciążę myślała, że będzie miała dziewczynkę, wszystko było kupione dla dziewczynki, a tu okazało się , że urodził się chłopiec. Ale z reguły chyba raczej się sprawdza to co mówią lekarze Odpowiedz Link Zgłoś