Dodaj do ulubionych

kolka nerkowa

27.12.12, 15:43
Czy któraś z Was miała może kolkę nerkową?
Jestem w 37tc, mam bóle miesiączkowe od tygodnia, boli mnie podbrzusze w sumie codziennie ale nie regularnie i ustępuje aby ponownie wrócić.Dodatkowo już dwa razy złapał mnie ostry bół w okolicy lewej nerki. Ból był niesamowity, powracał nieregularnie przez jakies 2-4 h i ustępował na dobre.Miałam dwa takie ataki w ciągu 1,5 tygodnia.

nie wiem czy to bole przepowiadające czy kolka nerkowa, moze jednio i drugie, tu kolka a tu te bóle miesiączkowe...

miał ktoś podobnie? jutro ide na badanie moczu i krwi, czy jesli to kolka nerkowa to w moczu cos bedzie?
Chyba bedzie tylko jesli jest jaka infekcja a kolka moze tez byc z innych powodów???nie wiem jak to jest...
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: kolka nerkowa 27.12.12, 15:49
      a może lepiej zapytać lekarza? Bo tu takie troszkę samoleczenie się pojawia...
      • aska103 Re: kolka nerkowa 27.12.12, 15:55
        nie, ja sie absolutnie nie leczę bo czym...
        wizyte mam 02.01, myslałam zeby jechać na IP ale bóle ustępują to z czym mam jechać??i tak mnie odeślą, za nim dojade a mam kawałek to ktg nic nie wykarze...
        tylko jesli to kolka to usg moze cos wykarze...tyle ze to tez mija i po wczorajszym dzis czuje sie rewelacyjnie...
        pytam bo nie wiem czy to wogóle moze byc taka kolka...gdzies w necie wyczytałam, ze sa podobne objawy ale wczesniej nic o tym nie słyszałam.
        • iwona_woz Re: kolka nerkowa 27.12.12, 16:31
          Ja mialam w ciazy kolke nerkowa ale to dlatego ze kamien mi schodzil, bol nie mijal byl nie do znieienia. Ale jak inna przyczyna kolki to nie wiem jak to wyglada.
        • aaaniula Re: kolka nerkowa 27.12.12, 19:29
          chodziło mi raczej o wizytę u gina wcześniejszą. Mi to na kolkę nerkową też nie wygląda, ale co to może być to już tylko lekarz może powiedzieć...
    • a_lex Re: kolka nerkowa 27.12.12, 16:35
      miałam kolkę i chodziłam po ścianach, ból nie ustępował. mocz był ciemny.
      bolało POTWORNIE. na usg stwierdzono zwężenie jakichś przewodów czy kanalików (nie pamiętam, jak to się nazywa), kamieni brak, obstawiono piasek.

ty prawdopodobnie szykujesz się do porodu, stąd te różne objawy smile
    • stuletnia_stokrotka Re: kolka nerkowa 27.12.12, 20:53
      miałam kolkę nerkową w 38 tc,myślałam,że umrę z bólu ale najpierw myślałam,że już rodzę bo ból był bardzo silny,skurczowy i opasujący.pojechałam na IP i okazało się,że moje dziecko tak się ułożyło,że ucisnęło mi nerkę.
      podali mi leki rozkurczowe,zrobili ktg ale po 4 dniach ewakuowali szpital i wróciłam do domu- wtedy już mnie nie bolało.
      • ochra Re: kolka nerkowa 27.12.12, 23:02
        Miałam podobnie, z tym, że mnie bolało głównie w pozycji leżącej, więc spałam na siedzącao na kanapie. Przeszło jak ręką odjął jak dziecko zmieniło pozycję.
        • aska103 Re: kolka nerkowa 28.12.12, 08:30
          Dzięki dziewczyny, ja miałam taki atak w zeszła niedzielę i teraz przedwczoraj więc może faktycznie to ułożenie małego. Jak zmienia pozycję to uciska. Byłam rano na badaniach moczu, popołudniu zobaczę jak to wygląda, jeśli coś będzie nok obiecałam sobie pojechać na IP.
          A ten ból podbrzusza to myślę, ze to jednak przepowiadające, uspakaja mnie mały bo fika jak zwykle...smile
          Niestety wcześniejsza wizyta u gina niemożliwasad
          • aska103 Re: kolka nerkowa 28.12.12, 16:34
            Niestety wyniki moczu nie są ok, mam nieliczne:erytrocyty, nabłonki i bakterie, do tego ketony i szczawiany wapniasad zbieram się na IPsad
            • a_lex Re: kolka nerkowa 28.12.12, 17:33
              hm, to pewnie wrócisz już z dzidziusiem smile powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka