1malina24
31.12.12, 15:34
Byłam dzisiaj u swojego lekarza ginekologa na wizycie. Zapytałam się, czy możliwe jest określenie daty zapłodnienia na podstawie badania usg. Lekarka powiedziała mi jedynie, że w placówce w której było wykonane badanie wiek płodu nie jest określany na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Moje wątpliwości wynikają z faktu, iż miałam 2 partnerów i nie wiem, który jest ojcem. Z pierwszym doszło do zbliżenia 28,29 i 30.06 seks w gumce nie skończył we mnie. Nie wiem czy gumka była cała i czy się nie zsunęła. 30 dostałam miesiączkę. Krwawienie było regularnie co 31 dni. Natomiast to było trochę bardziej skąpe. Pierwszy dzień normalne krwawienie potem parę godzin przerwy w tym czasie doszło do zbliżenia ale też w gumce i nie skończył w środku. Po stosunku znowu zaczęłam krwawić i tak przez kolejne 3 dni. od 14.07 do 03.08 współżyłam z innym mężczyną (z którym obecnie jestem) stosunki miały miejsce codziennie. Seks bez zabezpieczenia zawsze kończył we mnie. Pod koniec lipca nie dostałam panowanej miesiączki. Poszłam do lekarza i badanie beta hcg również potwierdziło ciążę, 22.08 wynosiło ono 45 567,85 mlU/ml, 04.09 byłam na usg i okazało się, że to 7tydzień i 2 dzień. CRL wynosiło 11,47 mm. Termin porodu wyznaczył na 6-9 kwietnia. 1 października byliśmy na drugim usg pokazał 12 tydzień 4 dzień. Dzisiaj pani doktor określiła ciążę na 25 tyg, wg usg. Czy jest jakieś ryzyko, że pierwszy partner mógłby być ojcem dziecka??