Dodaj do ulubionych

Usg a data zapłodnienia

31.12.12, 15:34
Byłam dzisiaj u swojego lekarza ginekologa na wizycie. Zapytałam się, czy możliwe jest określenie daty zapłodnienia na podstawie badania usg. Lekarka powiedziała mi jedynie, że w placówce w której było wykonane badanie wiek płodu nie jest określany na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Moje wątpliwości wynikają z faktu, iż miałam 2 partnerów i nie wiem, który jest ojcem. Z pierwszym doszło do zbliżenia 28,29 i 30.06 seks w gumce nie skończył we mnie. Nie wiem czy gumka była cała i czy się nie zsunęła. 30 dostałam miesiączkę. Krwawienie było regularnie co 31 dni. Natomiast to było trochę bardziej skąpe. Pierwszy dzień normalne krwawienie potem parę godzin przerwy w tym czasie doszło do zbliżenia ale też w gumce i nie skończył w środku. Po stosunku znowu zaczęłam krwawić i tak przez kolejne 3 dni. od 14.07 do 03.08 współżyłam z innym mężczyną (z którym obecnie jestem) stosunki miały miejsce codziennie. Seks bez zabezpieczenia zawsze kończył we mnie. Pod koniec lipca nie dostałam panowanej miesiączki. Poszłam do lekarza i badanie beta hcg również potwierdziło ciążę, 22.08 wynosiło ono 45 567,85 mlU/ml, 04.09 byłam na usg i okazało się, że to 7tydzień i 2 dzień. CRL wynosiło 11,47 mm. Termin porodu wyznaczył na 6-9 kwietnia. 1 października byliśmy na drugim usg pokazał 12 tydzień 4 dzień. Dzisiaj pani doktor określiła ciążę na 25 tyg, wg usg. Czy jest jakieś ryzyko, że pierwszy partner mógłby być ojcem dziecka??
Obserwuj wątek
    • chyba.ze Re: Usg a data zapłodnienia 31.12.12, 15:53
      Nikt nie powie ci jednoznacznie który jest ojcem- teoretycznie każdy mógłby.

Szybko idziesz na całość- zmieniasz facetów jak pościel, co 2 tygodnie uncertain
      • 1malina24 Re: Usg a data zapłodnienia 31.12.12, 17:13
        Nie znasz sytuacji to nie komentuj.
        • chyba.ze Re: Usg a data zapłodnienia 31.12.12, 20:59
          1malina24 napisała:

> Nie znasz sytuacji to nie komentuj.

Ależ komentuję to co sama opisałaś smile
          • 1malina24 Re: Usg a data zapłodnienia 01.01.13, 15:30
            Z partnerem z którym współżyłam bez zabezpieczenia byłam wczęsniej ponad 4 lata. W kwietniu się rozstaliśmy. Kolejny "związek" okazał się pomyłką. Zaczęłam spotykać się znowu z tamtym. I nie oceniaj mnie, na podstawie krótkiej wiadomości napisanej w necie. Bo nie o to prosiłam piszą to.
    • iwona_woz Re: Usg a data zapłodnienia 31.12.12, 15:56
      Znowu zakladasz ten sam watek, w poprzednim mialas odpowiedz, nie panikuj.

forum.gazeta.pl/forum/w,585,141305617,141305617,Data_zaplodnienia.html
    • magdalenas9 Re: Usg a data zapłodnienia 01.01.13, 10:27
      takiej informacji powinien udzielić lekarz smile
      • 1malina24 Re: Usg a data zapłodnienia 01.01.13, 15:33
        Lekarz jednoznacznie tez nie umie określić daty zapłodnienia. Bo teoretycznie jest to chyba niemożliwe. Ale już tyle się naczytałam w necie o możliwości zapłodnienia w czasie miesiączki nawet przy zabezpieczeniu, że wariuje.
        • devilyn Re: Usg a data zapłodnienia 01.01.13, 16:50
          Trzeba było wcześniej myśleć z jaką częstotliwością zmieniasz partnerów i liczyć się z tym, że pisząc na forum uzyskasz różne komentarze. Masz wątpliwości zrób test dna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka