panitka 18.07.04, 11:41 wiem juz ze bede miala cesarke bo dzidzius moj ulozony jest posladkowo napiszcie mi jaki okres czasu mija zeby wrocic do dawnej formy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabasia Re: powrót do formy po cesarce 18.07.04, 21:43 Ja miałam cesarkę 12.06.2004 - więc minęło wczoraj pięć tygodni i musze Ci poweidzieć, że do formy wróciłam juz jakieś dwa tygodnie temu - zależy co nazywasz formą. Ja czuję się świetnie , zapomniałam o porodzie, chodzę, zginam się bez problemów mogę nawet nosić wszystko tylko rodzina przypomina mi, że nie powinnam. Powiem Ci, że pierwsza doba po cesarce była dla mnie totalnym zaskoczeniem.Po pierwszw u mnie cesarka nie była planowana - wykonano ją dopiero po 1,5 godzinnym parciu - to trochę chyba nadwyrężyło mięsnie brzucha. Poza tym moja operacja z pewnych względów trochę sie wydłużyła. Cesarka była o 20.30. następnego dnia położna kazała mi wstać o 14-tej i to było dla mnie prawie niewykonalne - bolło mnie wszystko co mogło boleć a nawet nie wiedziałm, ze istnieje... Myslałam wtedy że już nigdy nie będę normalnie chodzić, wstawć czy siadac. I potem każdego następnego dnia mój organizm mnie zaskakiwał zdolnością regenaracji. Było coraz lepiej - tyrochę rwało tu i tam ale udało się usiąść i znowu uzyskać nowe siły. Szwy ściagnieto mi po 7 dniach i od tego momentu skończyły się rwania po bokach - a były dosyć mocne. potem to już jak z płatka. Trochę długo ale dobrze się nastaw. Ból jest największy na początku a potem zkażdą mniutąjest coraz lepiej. Pozdraiwm i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś