Dodaj do ulubionych

W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy

03.05.13, 18:42
Dzis jest 5t2d, a ja nie mam zadnych objawow. 5 dni temu mialam troche nudnosci wieczorem i bylam strasznie zmeczona przez dwa dni. Mialam tez bole jak na okres. A teraz nic. Czy powinnam sie martwic?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 19:21
      ciąża to nie choroba, żeby miała objawy.
      • gleana Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 19:43
        Też tak miałam, jazda zaczęła się koło 7 tygodnia. Mdłości przez cały dzień.
      • stuletnia_stokrotka Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 20:52
        doral2 napisała:

> ciąża to nie choroba, żeby miała objawy.

ty jak coś palniesz to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać..
        • doral2 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 22:54
          stuletnia_stokrotka napisała:

> doral2 napisała:
          >
          > > ciąża to nie choroba, żeby miała objawy.
          >
          > ty jak coś palniesz to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.."

to na wszelki wypadek płacz.

ps. mam bliźniaki tongue_out
          • stuletnia_stokrotka Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 05.05.13, 04:19
            doral2 napisała:

> >
            > to na wszelki wypadek płacz.
            >
            > ps. mam bliźniaki tongue_out

chyba jednak bardziej mi do śmiechu tongue_out
            i co z tego,ze masz bliźniaki? jak widać wiedzy ci z tego tytułu nie przybyło..
            • doral2 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 05.05.13, 19:09
              stuletnia_stokrotka napisała:

> doral2 napisała:
              >
              > > >
              > > to na wszelki wypadek płacz.
              > >
              > > ps. mam bliźniaki tongue_out
              >
              > chyba jednak bardziej mi do śmiechu tongue_out
              > i co z tego,ze masz bliźniaki? jak widać wiedzy ci z tego tytułu nie przybyło.."

jak widać, tobie w szczególności.
              • stuletnia_stokrotka Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 05.05.13, 19:43
                doral2 napisała:

>
                > jak widać, tobie w szczególności.

konkrety moja droga-bo póki co pierdaczysz jak potłuczona
      • babybump Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 20:58
        doral2 napisała:

Ale objawy sa nie tylko przy chorobach.
        • babybump Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 20:58
          Dziekuje za odpowiedzi. Troche mnie pocieszylyscie!
          • ichi51e2 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 10.05.13, 18:00
            Ja nie mialam zadnych ciazowych objawow (po za wechem wyzla na poczatku, brzuch mialm maly, jeden dzien zgage) do tego porod znosny. Dziecko 10/10. Zdarza sie - lekarze mowili ze mam ciaze jak z ksiazki i jestem stworzona do posiadania duzej ilosci dzieci.
      • mart.a.29 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 22:06
        Według ciebie ciąża nie ma objawów?A to nowość.
        • memphis90 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 08.05.13, 21:14
          Nie musi mieć....
      • mart.a.29 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 22:08
        doral2 napisała:

Według ciebie ciąża nie ma objawów?A to nowość.
    • nadia1902 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 03.05.13, 20:42
      Trochę za wcześnie jak na objawy, spokojnie czekaj.
      Choć możesz ich nie mieć tak jak ja. Ja więc wyczekuje na ruchy dziecka by w końcu poczuć ze jestem w ciąży.
      • olewka100procent Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 00:24
        ciąża to nie choroba owszem- ale takie ma objawy . Śmieszy mnie to powiedzonko, co najlepsze wypowiadane często przez bezdzietne babska i facetów .
      • bisiek10 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 09:07
        Ja dopiero w 12tyg uwierzylam ze jestem w ciazy po usg jak zobaczylam maluszka smile Nie martw sie przyjdzie czas ze jeszcze bedziesz narzekac na to i owo wink Zdrowej ciazy zycze smile
    • lunia_fox Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 09:54
      Jeszcze za wcześnie na objawy, poziom hormonów jest zbyt niski.
      Gdzieś za 3 tygodnie zacznie Cię mulić, kręcić w głowie i będziesz chciała wiecznie spać....
    • dziartom Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 10:12
      Zgadzam się. Za wcześnie na objawy. Ja w ciąży po raz pierwszy zwymiotowałam i mnie zemdliło w 10 tygodniu. Ciesz się chwilowym brakiem dolegliwości smile
      • maga8484 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 15:57
        Tak jak dziewczyny pisały może być jeszcze za wcześnie bo poziom hormonów jest niski.
        Nie martw się wszystko przyjdzie z czasem wink chociaż wiadomo że to kwestia indywidualna.
        Ja od 9 do 11 miałam całodzienne mdłości także wszystko przed Tobą wink
    • panirogalik Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 17:02
      Poczekaj do siódmego tygodnia...
    • kiddy Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 17:19
      U mnie objawy zaczęły się w 7 tygodniu. Było strasznie wink i trzymało mnie do mniej więcej 14 tygodnia. Tak że na razie po prostu ciesz się ciążą.
      • babybump Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 20:59
        Dziekuje. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Jakos dziwnie byc w ciazy, a sie w ogole nie czuc jakby sie w niej bylo...
        • rose71 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 22:42
          Wg mnie jest to za wczesnie-jak mowia kolezanki. Ja tak mniej wiecej od 7 tc zaczelam strasznie wymiotowac i sie tak ciaglo przez prawie cale 3 miesiace. Myslalam, ze tak bedzie do konca, nie moglam patrzec na jedzenie, duzo spalam i ogolnie czulam sie fatalnie. Dzis jestem w 21 tc i choc poprzednie objawy minely to przyszly kolejne crying Dzis zauwazylam jakas wysypke na rekach. Nie wiem od czego sie to wzielo, czy to z oliwki-Johnsons, ale zaczynam sie znowu denerwowac. Jedno odchodzi, a drugie przychodzi crying
          A Ty sie nie martw, wszystko bedzie dobrze wink Kazdy roznie znosi ciaze, i Ty mozesz sie czuc wysmienice- czego Ci z serca zycze smile
          Mojej kolezanki siostra wymiotowala przez cala ciaze, sadze, ze bys tego nie chciala wink wiec na razie ciesz sie, sie nie ma zadnych objawow, choc jestem przekonana, ze i te sie wkrotce pojawia smile
          Pozdrawiam Cie serdecznie! smile
    • brown_aurelia Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 04.05.13, 22:42
      miałam identycznie, dopiero jak poczułam ruchy dziecka to wtedy naprawdę czułam, że to ciąża smile
      • ultra75 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 05.05.13, 16:33
        To naprawde b. indywidualna sprawa smile. Obecnie jestem w 33 tc i praktycznie w ogóle nie mialam typowych objawów ciąży - ani razu mdłości, nie odrzucało mnie od żadnych zapachów czy jedzenia, nie chciało mi sie spac ani nie byłam specjalnie zmęczona smile. Wiec nic nie przejmuj - u każdego moze byc inaczej. Zreszta jeszcze niedawno zdarzało mi sie zapominac, ze jestem w ciąży wink. Przytyłam w sumie na razie ok 7 kg, wiec tez nie ma dramatu smile.
    • emi0107 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 05.05.13, 19:13
      Apsolutnie ! ja nie miałam żadnych objawów , nic a nic . Jedynie co to brak miesiączki smile Czym tu sie martwić , cieszyć się i tyle !
    • dziartom babybump 06.05.13, 23:39
      Widziałam wcześniej twój wątek "Styczeń 2014", ale chyba został usunięty przed moderacje. Dziś zrobiłam badanie na b-hCG i wynik wyszedł 21,49mIU/ml. Co prawda nie potwierdza na 100% ciąży, ale mam inny objaw (i nie są to mdłości i wymioty), na podstawie którego jestem pewna, bo tak samo miałam w przypadku pierwszej ciąży. Mój termin porodu na postawie OM to 18 stycznia 2014. Mam nadzieję, że to rzeczywiście ciąża.

Pisałaś, że szukasz mam z terminem na styczeń i że nie ma takiego forum rówieśniczego. Możesz założyć takie forum sama. Ja chętnie bym dołączyła. Sama nie chcę go tworzyć, bo ja jestem raczej sezonowy uczestnik, ale chętnie się zapiszę.

Jak się czujesz? Mnie w czwartek dopadło straszne przeziębienie (katar, kaszel), byłam dziś u lekarza i na całe szczęście płuca i oskrzela czyste. Dał L4 i przykazał leżenie w łóżku. Ciężko będzie z dwuletnim szkrabem w domu wink
    • memphis90 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 08.05.13, 21:18
      Ja poczułam się "w ciąży", jak mi dziecię zaczęło wierzgać w brzuchu jak chomik w kółeczku do biegania. I jak pierwszy raz chciałam wciągnąć brzuch, żeby kogoś przepuścić, a brzuch nagle okazał się niewciągalny smile Wcześniej czułam się nieciężarnie. Nie martw się, jak już dobijesz wymiarami do średniego hipopotamka, to z rozrzewnieniem będziesz wpominać swoje "nie czuję się w ciąży" big_grin Wtedy ciąża nie da się nie czuć- ale i tak jest fajnie wink
    • dag_dag Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 10.05.13, 19:07
      Na dniach kończę trzecią ciążę i jedynym objawem, jaki miałam za każdym razem był rosnący brzuch i ruchy dzieci smile
    • baba_jaga08 Re: W ogole nie czuje sie jakbym byla w ciazy 11.05.13, 23:15
      Łykaj kwas foliowy i się nie martw brakiem objawów, wszystko na pewno jest dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka