nadia1902 29.07.13, 23:00 Czy myślicie że w zdrowej ciąży częste dźwiganie może przyśpieszyć poród (jestem na początku III trymestru)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: Dźwiganie w ciąży 30.07.13, 06:22 Zależy od dźwigania - przyniesienie zakupów czy podniesienie dwulatka pewnie nie, noszenie ciężkich mebli przy przeprowadzce pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
nadia1902 Re: Dźwiganie w ciąży 30.07.13, 18:25 Codziennie robię sama zakupy i czasem nie wezmę samochodu i naładuje do wózka tyle, że potem ledwo dojdę z tym do domu. Muszę robić przerwy gdy idę bo mam np. dwie ogromne siaty. Chociaż nawet jak jestem autem to potem muszę kilka siatek sama wtargać do domu. Ważą one sporo a ja zamiast czekać aż mąż wróci z pracy to sama wszystko targam, a potem mam wyrzuty... Chociaż jak się cofne kilka lat wstecz to mając jedno małe dziecko i drugie w brzuchu dźwigałam starszego synka i nic się nie stało, ale chyba z wiekiem człowiek bardziej przewrażliwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Dźwiganie w ciąży 30.07.13, 19:00 aaa, to normalne dźwiganie. Większość kobiet tak dźwiga i nie rodzą przedwcześnie na potęgę. A zamiast noszenia siatek, polecam coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
moniaaa1988 Re: Dźwiganie w ciąży 02.08.13, 13:43 Ja staram sie walczyc z moja "nadgorliwoscia", czekam na meza, niech on nosi to, co najciezsze! przed ciaza nie raz zrobilam sama przemeblowanie, teraz staram sieto ograniczyc. przeciez nie jestem jedyna, moze za mnie to ktos zrobic, nie jestem najlepsza i niezastapiona Odpowiedz Link Zgłoś
kina82 Re: Dźwiganie w ciąży 02.08.13, 23:08 na tzw starość chyba się faktycznie człowiek przewrażliwia, ja w pierwszej ciąży w 8 m-cu się przeprowadzałam, nosiłam ciężkie kartony z 3 piętra, potem skręcałam meble w nowym, wszystko praktycznie sama bo mężowi się nie spieszyło itp. Dzień po powrocie do domu z noworodkiem wysprzątałam na błysk całą chałupę, codziennie miałam umytą głowę i make up. Teraz a) nie dźwigam, b) nie udaję niezastąpionej, c) zamierzam być księżniczką i korzystać w większości z pomocy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
maciusiowka Re: Dźwiganie w ciąży 05.08.13, 09:09 O ile możesz i nic się nie dzieje, to pewnie będzie ok. Ale nie każda kobieta może sobie pozwolić na dźwiganie w ciąży... Odpowiedz Link Zgłoś