Dodaj do ulubionych

wiecej wyrozumienia!

14.08.13, 16:20
Jestem na tym forum od 5 lat i czytam niektore wypowiedzi i za glowe sie chwytam!!!moje pytanie dlaczego sa pewne furmowiczki ktore sa takie wredne i chamsko daja odpowiedzi skoro ktos pyta nawet najglupsze byloby pytanie ma potrzebe aby ktos odpowiedzial z doswiadczenia,pocieszenie jakas rada a tu odpisuja "Panie"ktore czytajac ich odpowiedzi wydaje sie ze wszystkie rozumy swiata pozjadaly!!!!jak wam przeszkadza to nie odpisujcie lepiej nie wchodzcie wogole na forum.zadna kobieta nie urodzila sie matka aby wiedziec wszystko!!!!Jesli kogos urazialm to przepraszam ale musialam!troche zrozumienia!!!!
Obserwuj wątek
    • rose71 Re: wiecej wyrozumienia! 14.08.13, 16:51
      Zgadzam sie z Toba w 100%. Czasem czlowiek chce pocieszenia, duchowego wsparcia, a tu co niektore dziewczyny bardzo niegrzecznie odpisuja, co nie jest mile. Jak komus nie odpowiada to forum, to niech je zmieni, proste.
      • ca.melia Re: wiecej wyrozumienia! 14.08.13, 16:52
        wyrozumiałości tudzież zrozumienia
        • mama3chlopcow Re: wiecej wyrozumienia! 14.08.13, 17:37
          Myślę, że to dlatego, że jest się tutaj anonimowym. Można anonimowo się "wyżyć", wyładować swoje frustracje. Kobiety mówią to czego w realu powiedzieć nie wypada lub by to zostało źle zinterpretowane i wtedy osoba taka byłaby źle oceniona w kręgu znajomych. A tutaj jest się anonimowym co pozwala na takie właśnie, często nieuprzejme odpowiedzi, które nierzadko nie wnoszą nic do tematu bądź nie są w ogóle z tematem wątku związane.
    • magdalenas9 [...] 14.08.13, 17:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ashraf Re: wiecej wyrozumienia! 14.08.13, 18:48
      A ja apeluję o podstawową znajomość ortografii, leksyki i znaków interpunkcyjnych.
      • doral2 Re: wiecej wyrozumienia! 14.08.13, 20:18
        popieram w całej rozciągłości!!
    • kerri31 Re: wiecej wyrozumienia! 14.08.13, 21:13
      O ! Kolejna ciężarna co to spokoju potrzebuje i denerwują ją odpowiedzi na forum.
      To ty nie wchodź i nie czytaj jak ci coś nie pasuje, to tobie coś przeszkadza więc nie narażaj się na stresy w ciąży bo jeszcze ci się nerwosol urodzi.
    • kerri31 Re: wiecej wyrozumienia! 15.08.13, 14:48
      Ty a co to jest wyrozumienie ???
      Wyrozumiałość wiem, zrozumienie wiem...
      Ale Wyrozumienie ?
      big_grin
      • nadia1902 kerri31 15.08.13, 17:55
        Wystarczy wpisać w gogle i już masz.
        Jak ciężko, chętnie pomogę, proszę, wystarczy otworzyć stronkę

sjp.pl/wyrozumienie
        A jak i to za trudne, to skopiuję i wkleję smile

wyrozumienie

dopuszczalne w grach

► wyrozumieć

dawniej:
        1. zrozumieć, pojąć coś;
        2. wyciągnąć z czegoś wniosek; zrozumieć;
        3. okazać wyrozumiałość

Autorce wątku chodziło o pkt. 3 "okazać wyrozumiałość"

Czy coś jeszcze jest niezrozumiałe w treści jej wątku?
        • ashraf Re: kerri31 15.08.13, 22:08
          Google nie jest wyznacznikiem poprawności ortograficznej. Słowo "wyrozumienie" nie istnieje w języku polskim, niedowiarków odsyłam do słowników PWN. Rozumiem, że teraz jest era internetu, ale pewne zasady dalej obowiązują...
          • nadia1902 Re: kerri31 16.08.13, 10:53
            Oczywiście, ale ze słownika PWN korzystam pisząc pracę naukową a nie wypowiadając się na forum. A poza tym kerri nie wiedziała co to za słowo więc jej wyjaśniłam, i nie potrzebny do tego byłby w ogóle słownik (mam nadzieje że teraz zajarzyła o co autorce wątku chodziło). Także nie czepiajmy się słówek, bez przesady. To nie jest szkoła. A co jeśli autorka wątku nie jest polką? Teoretycznie to możliwe, ja sama wchodzę na fora anglojęzyczne i nierzadko się wypowiadam. Nie skończyłam filologii angielskiej i wiem, że popełniam nie takie błędy i przejęzyczenia a jednak nikt szczególnie nie zwraca na to uwagi. Najważniejsze że każdy wie o co chodzi, co ktoś chciał przekazać swoją wypowiedzią. A tutaj wielkie oburzenie bo autorka wątku pisząc na forum powinna każdy wyraz "przeciągać" przez słownik ortograficzny, i najlepiej jeszcze przed wysłaniem postu dać komuś do sprawdzenia czy pod względem stylistycznym jej wypowiedz jej prawidłowa. To jest na prawdę żenujące i śmieszne za razem. A ośmieszające nie dla autorki wątku tylko dla tych poprawnych językowo krytykujących.
            • ashraf Re: kerri31 16.08.13, 20:47
              Brak znajomości języka ojczystego jest poniżający najwyżej dla osoby, której dotyczy. A ty raczej też nie wykazujesz się polotem zakładając, że kerri nie zrozumiała autorki wątku. Poprawne wysławianie się obowiązuje wszędzie i jest znakiem kultury.
              • nadia1902 Re: kerri31 16.08.13, 22:31
                A ty nie potrafisz czytać między wierszami i też nie błyszczysz inteligencją. Do kerri napisałam to z ironią taką samą jak ona do autorki wątku (że niby nie rozumie a dobrze rozumie o co chodzi). Myślę, że to przeciętnie inteligentna osoba byłaby w stanie to zauważyć big_grin

ashraf napisała:
                > Brak znajomości języka ojczystego jest poniżający najwyżej dla osoby, której do
                > tyczy
                Oczywiście że tak, ale pomyśl, że są osoby cierpiące na dysleksję, które mimo iż bardzo by chciały nie mają "polotu" do prawidłowego pisania, nawet w swoim ojczystym języku. No a i (jak już wcześniej napisałam) autorka wątku może nie być polką big_grin

Poprawne wysławianie się obowiązuje wszędzie i jest znaki
                > em kultury.
                Przeczytaj ze dwa razy to co napisałam wątek wyżej i może coś dojdzie do ciebie. Ciekawa jestem czy ty również tak dobrze byś się wysławiała będąc np. we Fracji w języku francuskim oczywiście.
                Nie twierdzę, że autorka wątku nie jest polką, ale taka możliwość istnieje. A poza tym - wybacz - ale nie ma jakiegoś specjalnego regulaminy gdzie jest napisane, ze na forum będąc anonimowym trzeba pisać prozą. Wydaje mi się że ty ze swoją poprawnością wysławiania się (choć pewnie śledząc twoje wątki i analizując mogłabym dopatrzyć się wielu błędów nie tylko ortograficznych) masz znacznie mniej kultury niż autorka wątku.
                • ashraf Re: kerri31 17.08.13, 00:26
                  Kultura słowa obowiązuje bez wyjątków. Jeżeli dla Ciebie znajomosc podstawowych zasad ortografii i leksyki to coś nadzwyczajnego, warto rozważyć powrót do pierwszych klas szkoły podstawowej. Proponuję zakończenie dyskusji zanim kompletnie się skompromitujesz.
                  • nadia1902 Re: kerri31 17.08.13, 10:03
                    A ty dalej swoje. Nie przyjmujesz żadnych argumentów. Jak to kiedyś powiedziano o L. Milerze - BETON i tyle.
                    • ashraf Re: kerri31 18.08.13, 12:22
                      Argument, że ktoś nie jest Polakiem (choć z formy stylistycznej postu wynika coś zupełnie innego) lub że jest dyslektykiem (choć opcja korekty pisowni w edytorach tekstu istnieje już od kilkunastu lat) nie nadają się do przyjęcia. Po prostu bronisz nieuków i leni, którym nie chce się przejrzeć postu, zanim go wyślą. W zestawieniu z faktem, że autorka zgłasza pretensje do atmosfery na forum, jest to co najmniej śmieszne.
    • chyba.ze Autorka wątku 15.08.13, 22:10
      ... jest nadwrażliwa, wynika to z pewnością z długiego pobytu na ciążowym L4 wink
    • klubgogo Re: wiecej wyrozumienia! 17.08.13, 10:41
      Jakież, wy przewrażliwione bidulki jesteście. Głaskać trzeba po główkach, bo biedactwa w ciążę zaszły.
      • odessa87 Re: wiecej wyrozumienia! 17.08.13, 10:52
        masz problem ze zrozumieniem co znaczy być zwyczajnie uprzejmym, a nie pluć jadem, nie ma to nic wspólnego z głaskaniem po główce
        • mamcia07 Re: wiecej wyrozumienia! 18.08.13, 12:46
          Zdecydowanym faktem jest to, że w takich miejscach można anonimowo pluć na wszystkich. Ja wychodzę z założenia, że nie ważne gdzie jestem i gdzie piszę kultura mnie obowiązuje. Nie powinno się obrażać ludzi, tym bardziej nie znając ich. Ale takie miejsca właśnie są idealne dla złośliwców itp...
          A tak w ogóle nikt nie każe Wam się litować nad ciężarnymi...Każdy ma prawo zadawać pytania i wypowiadać się na forum. Pozostaje tylko kwestią wychowania w jaki sposób to robimysmile
    • lunetkaa Re: wiecej wyrozumienia! 18.08.13, 19:02
      Najlepszym sposobem na ciążowe fochy niektórych forumowych Pań przebywających na przydługich L4 jest omijanie tego forum szerokim łukiem smile A kultura i wrażliwość jest wręcz zaskakująco niska jak na 21 wiek. Dziwę się, że moderatorki pozwalają na takie zachowania, ale cóż wolność słowa ...
      pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka