Dodaj do ulubionych

infekcje a cc

15.08.13, 00:43
Przez całą ciążę mam nawracające infekcje dróg moczowych, ostatnio brałam antybiotyk, pomogło na krótko, jakiś czas był spokój. Teraz znów mam plamienia z dróg moczowych. Boję się o maleństwo. Lekarka chce mnie skierować na oddział patologii ciąży. Jestem w 34 tygodniu. Chciałabym urodzić naturalnie, ale nie wiem czy cesarka nie jest w tym przypadku lepszym rozwiązaniem, boję się że jak urodzę naturalnie to zarażę jakąś bakterią dziecko. Co myślicie?
Pozdrawiam
p.s to mój pierwszy dzidziuś więc proszę o wyrozumiałość
Obserwuj wątek
    • miacasa Re: infekcje a cc 15.08.13, 12:23
      masz plamienia z dróg moczowych? chyba jednak z pochwy
      • urania77 Re: infekcje a cc 15.08.13, 13:36
        tak dokładnie, pomyliłam się, plamienia z pochwy
        • miacasa Re: infekcje a cc 15.08.13, 16:26
          Tak, jak koleżanka poniżej napisała - będziesz miała robiony posiew, a każdą infekcję lecz starannie (nie pomyl tylko obfitej, białej typowej dla okresu ciąży wydzieliny z wydzieliną towarzyszącą infekcji bo może nic ci nie jest a leczysz się na fizjologiczny objaw ciążowy). Właściwie infekcje pochwy nie są wskazaniem do cc, może twój partner cię czymś zaraża i należałoby przeleczyć również jego.
    • kerri31 Re: infekcje a cc 15.08.13, 14:47
      Dlatego po 35 tc będziesz robić posiew z pochwy i odbytu na gronkowca B, czyli tzw GBS.
      Jak ci wyhodują tę bakterię , 4 godz. przed porodem dostaniesz antybiotyk.
      NIestety zapalenie dróg moczowych czy pęcherza nie jest wskazaniem do cc i bez dania w łapę, żaden lekarz ci CC z tego powodu nie zrobi.
      No chyba, że pójdziesz do prywatnej kliniki ale tam drogoooo smile
      • urania77 Re: infekcje a cc 16.08.13, 21:13
        dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka