Dodaj do ulubionych

koszmarny sen

28.10.13, 11:39
Hej dziewczyny,
Chciałam się was poradzić w kwestii pozycji spania. wiem, że najlepiej jest spać na lewym boku, tylko, że ja wytrzymuje tak 10 minut i muszę się przekręcić. Od którego tygodnia tak naprawdę istotna jest pozycja spania?
Ostatnio odkryłam, że dobrze mi spać na pół siedząco, myślicie, że mogę tak?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: koszmarny sen 28.10.13, 13:44
      wyszukiwarka wiele Ci powie.
    • paul_ina Re: koszmarny sen 30.10.13, 11:33
      Moja córka strasznie się wkurzała na lewy bok, wolała na prawym. Syn się denerwował na leżenie na plecach, boki mu były obojętne. Póki brzuch niewidoczny, ja korzystam z życia i śpię na brzuchu póki mogę - potem ze wzgl na przepływy naprawdę pozostają tylko boki.
    • rozalka81 Re: koszmarny sen 02.11.13, 21:38
      Ja do samego końca spałam prawie wyłącznie na plecach. Na bokach nie było mi wygodnie. Lekarka powiedziała, że skoro na plecach mi dobrze to mam tak spać i już.
    • kerri31 Re: koszmarny sen 02.11.13, 23:30
      Pół siedząca jak najbardziej ale to w przypadku zgag, chyba że Ci w nie wygodnie smile Co do boków, na lewym wskazane jest spanie gdy dziecko jest już duże, około 30 tc , bo śpiąc na prawym uciska tętnicę. Sama poczujesz jak zrobi Ci się duszno, wtedy od razu zmienisz pozycję ...i pamiętaj nie śpij na plecach !
      • rozalka81 Re: koszmarny sen 03.11.13, 22:45
        "...i pamiętaj nie śpij na plecach !"
        No ja właśnie spała do samego porodu niemal wyłącznie w tej pozycji. Duszno mi nie było, na boku bym nie wyrobiła za długo, lekarka nie widziała problemu. Nie strasz!
    • doral2 Re: koszmarny sen 03.11.13, 17:05
      a pijesz wodę destylowaną??
    • mamakinga5 Re: koszmarny sen 06.11.13, 09:41
      Ja też miałam z tym problem. Pomógł mi taki kojec/poducha do spania dla ciężarnych. Na początku trudno się przyzwyczaić, ale po jakimś czasie super mi się spało i w bezpiecznej pozycji. Może spróbujesz. Poniżej link:

motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka