11.08.04, 06:47
mam problem jestem w 29tc ale niemogą wybić mi brodawki boję się że niebędę
mogła karmić piersią czy jest nato jakiś sposób pomóżcie z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • kasiaba1 Re: brodawki 11.08.04, 08:21
      Ja miałam wklęsłe brodawki, dziecko mi je wyciągnęło, choć na początku trochę
      bolało.
      Są jakieś takie wkładki formujące brodawki, do kupienia w sklepach dziecięcych,
      jednak wiele położnych poleca jednak rozwiązanie problemu "naturalne", czyli
      jak powyżej.
      I nie martw się że nie będziesz mogła karmić, jeśli będziesz tylko chciała to
      karmić będziesz.
      Polecam też książkę "Warto karmić piersią" Nehring-Gugulskiej, nieraz mnie
      uratowała w trudnych chwilach, można jąkupić w sklepach dziecięcych, ja moją
      kupiłam w szkole rodzenia.
      Pozdrawiam
    • aqua_77 Re: brodawki 11.08.04, 08:49
      Ja co prawda nie mam wkleslych, ale lekarz zalecal odpowiednia pielegnacje
      brodawek w ramach przygotowania do karmienia, a wiec reczne formowanie brodawki
      w odpowiedni ksztalt i nawilzanie kremem.

Co do korekty wkleslych brodawek AVENT ma taki aparacik NIPLETTE do korekty
      brodawek.

Pozdrawiam i powodzenia!
      • catalina1 Re: brodawki 11.08.04, 08:55
        aqua_77 napisała:

> Co do korekty wkleslych brodawek AVENT ma taki aparacik NIPLETTE do korekty
        > brodawek.
        >
        Jest coś takiego tylko to jest moim zdaniem bardzo drogie i chyba faktycznie
        warto spróbować poczekać na "pomoc" Dziecka, a dopiero potem kupić ten aparat -
        a można go stosować także po urodzeniu Dziecka, albo spróbować może
        silikonowych protez brodowek podczas karmienia.
        • elka9 Re: brodawki 15.08.04, 22:23
          bardzo dziękuję za rady i poczekam aż urodzi sie moje dziecko i pomoże mi z tym
          problemem i cieszę się że nie tylko ja mam z tym problem pozdrawiam i dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka