Dodaj do ulubionych

Witam wszystkie szczęśliwe mamy

03.12.13, 08:59
i wygląda na to, że być może dołączę do tego grona, czego, o dziwo, spazmatycznie wręcz zapragnęłam po zrobieniu testu z wynikiem pozytywnym i jeśli los będzie łaskawy, mogła będę dołączać do swoich postów suwaczek. Och, jak bardzo pragnęłabym tego.
Od pierwszych już "dni", moja pierwsza ciąża zakwalifikowana została jako patologia ze względu na wiek, 28 lat.
Ad rem.
Jestem pełna obaw, pierwszy miesiąc, w badaniach nie słychać jeszcze bicia serca, a już krwawię plamiście. Czy któraś z pań była w podobnej sytuacji, wdzięczna byłabym za każdy głos. Jestem z Poznania. Komu w tym mieście można bezgranicznie zaufać?, tyle okropnych rzeczy nasłuchałam się ... myślę, że nie muszę wymieniać, są powszechnie znane.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • auma.ata Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 09:01
      pardon, pardon, pardon

wiek, 38 lat
      • madziulex75 Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 16:14
        Nie wiem jaki lekarz zakwalifikował Twoją ciążę jako patologiczną-jestem w Twoim wieku i w lipcu urodziłam zdrowego synka,ciąża przebiegała bez jakichkolwiek problemów i jak twierdzi mój lekarz zniosłam ją lepiej niż niejedna dwudziestolatka.Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwosmile
      • agawus Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 22:42
        Cześć,

Nic się nie przejmuj. Wiek to nie wyrok, a statystyka. Ja też mam 38 lat i jestem w 21 tc. Dzisiaj miałam usg połówkowe i wszystko, dosłownie wszystko jest idealnie. A do tego program badań prenatalnych i usg bezpłatnie smile
        Moja mama urodziła mnie w wieku 42 lat, w podobnym jej siostra mojego brata ciotecznego, a szwagierka siostrę cioteczną (tak się umówiły). Wszyscy zdrowi, studia pokończyli, nie kuleją smile

Ściskam!
    • kosa.bar Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 09:47
      z Poznaniem nie pomogę bo jestem z Bydgoszczy,ale co do wieku to się nie stresuj,ja mam prawie 35 i w szpitalu byłam jedną z najmłodszych,serio winkJeśli chodzi o plamienia to sporo kobiet je ma na początku a ciąża rozwija się prawidłowo.Oczywiście trzeba być czujnym,jeśli plamienie wynika z niedoboru progesteronu pomoże jego suplementacja. Podstawa to dobry lekarz,do którego będziesz mieć zaufanie.
      • auma.ata Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 09:57
        to miło dostać tak szybko odpowiedź, dziękuję smile
        tchnęłaś ducha we mnie, i owszem, podstawa to dobry lekarz, że Cię zacytuję, ale jestem z Poznania, nastawiam się nawet na opiekę prywatną, ale nie chcę trafić w ręce hochsztaplera, przepraszam, jeśli przesadzam, ale zupełnie brak mi w tej dziedzinie doświadczenia.
    • taormina [...] 03.12.13, 11:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • auma.ata Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 12:01
        Już wiem.
        Po otuchę, to tutaj, dzięki, odpukać smile
        W poniedziałek mam umówioną trzecią wizytę. Może ktoś z Poznania odezwie się. Byłabym wdzięczna.
        • gosia1309 Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 13:15
          Popytaj wsrod znajomych o dobrego ginekologa poloznika i poczytaj opinie na internecie. Trzymam kciuki za fasoleczkesmile!
        • malgorzata-k Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 03.12.13, 20:49
          Witam, ja jestem z Poznania, mam 28 lat. Jestem w 35 tygodniu. Chodzę prywatnie do dr Wojciecha Pieńkowskiego. Wybrałam go trochę z przypadku, w sumie z polecenia tylko 1 koleżanki (oraz po przeczytaniu opinii w internecie), ale jestem bardzo zadowolona. Zmieniłam lekarza wraz z pierwszą wizytą "ciążową", wcześniej chodziłam do dr Kądziołki. Zmiana była bez konkretnej przyczyny, po prostu nie do końca mi odpowiadał, ale chodziłam z przyzwyczajenia (raz na rok można się "przemęczyć"tongue_out).
          Wracając do aktualnego lekarza... Moja ciąża przebiega dosyć bezproblemowo, chociaż początek był stresujący (obciążona historia rodzinna+badania prenatalne w 12 tyg, które przy 2 podejściu na szczęście wyszły w porządku), ale w razie jakiś problemów lub wątpliwości mogłam zadzwonić lub napisać smsa, na którego zawsze dostałam odpowiedź.
          Nie będę się rozpisywała, sama zdecydujesz, piszę tylko o moich doświadczeniach. W razie czego pytaj. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego dla Ciebie i malucha.
          • auma.ata Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 04.12.13, 07:50
            Dziękuję Ci Małgorzato za info.
            Bardzo.
            Czas pokaże, czy uda mi się utrzymać ciążę i jeśli szczęśliwie tak, będę zainteresowana opieką medyczną aż do szczęśliwego rozwiązania.
            Pozdrawiam, 35 tydzień, to ho, ho, to już nie przelewki, szczęśliwa musisz być chyba ponad miarę.
            • malgorzata-k Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 04.12.13, 10:41
              Proszęsmile Życzę w takim razie dużo spokoju i trzymam kciuki. Oj tak, emocje sięgają zenitusmile Nic nie wskazuje, żebym miała wcześniej urodzić, ale Zosia tak naprawdę może się pojawić za ok. 2 tygodnie. Pozdrawiam!
              • auma.ata Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 04.12.13, 12:01
                Zosia smile
                Piękne, optymistyczne imię, w dzień Jej święta przynosi ze sobą obietnicę.
                Cudownie. Zawsze z utęsknieniem czekam na ten dzień.
                Dbaj o siebie, tak, jakbyś o tym nie wiedziała smile, ale to taka ciepła formuła.
                • malgorzata-k Re: Witam wszystkie szczęśliwe mamy 05.12.13, 13:44
                  Dziękujęsmile Czekam w takim razie za wieści, na pewno będą pozytywne.
      • kasiak37 taormina 03.12.13, 16:23
        forum.gazeta.pl/forum/w,585,148042120,148125725,taormina.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka