Dodaj do ulubionych

Czy iść do Roszkowskiego na usg?

03.09.04, 17:08
Tak się właśnie zastanawiam, czy iść do Roszkowskiego, czy nie.... w 16 tyg.
byłam u Osóbki-Morawskiego i podobno wszystko było oki, za tydzień idę na
badanie serduszka dzidzi i nie wiem czy powinnam jeszcze umówić się u
Roszkowskiego. Jak radzicie?(teraz jestem w 27 tyg.)
Obserwuj wątek
    • dominika8 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 03.09.04, 17:13
      no ja jestem zwolenniczka akurat Garwolinskiego (pietro wyzej), bo Roszkowski
      to jego uczen, a ja wole mistrza, ale jak wszystko OK, to chyba nie ma sensu,
      chyba ze masz ochote sie upewnic.
      ja bylam u Garwolinskiego 2 razy-12, 22 tydzien i mam zamiar pojsc w 32, tak
      dla upewnienia sie, bo mam abonament w Limie i tam mam za darmo, ale jak
      Garwolinski powie, ze OK, to sie uspokoje. Ma taka opinie u innych ginekologow
      ( konkurencja przeciez), ze on sie nigdy nie myli.
      • blachara Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 03.09.04, 17:53
        Moja ginka go polecała, podobno zjeżdżają do niego ciężarówki z całej Polski,
        sama nie zdecydowałam się ze względu na cenę i fakt, że mimo, że jest to moja
        trzecia ciąża (poprzednie dwie zakończyły się poronieniem), nawet gdyby z
        dzieckiem było coś nie tak (czego, tfu tfu, zwykłe usg w 24tc nie wykazało) nie
        przerywałabym ciąży.

aga i 25tyg. motylia wink
      • lacrossa Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 09:08
        A Garwoliński przyjmuje w Lim w Warszawie?
    • ewabart Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 03.09.04, 18:05
      Witam,
      ja bylam u roszkowskiego rowniez ze wzgledu na usg 3d (koszt 250 zl) ale nie
      udalo sie zrobic nawet zdjecia gdyz lekarz stwierdzil, ze dziecko niechce sie
      obrocic, jezeli chodzi o fachowosc to dobry, ale moj lekarz usg z medicover
      stwierdzil ze dziewczyny sie skarza na niego gdyz potrafi byc chamski, dodal ze
      powinien brac za to nawet 500 zl skoro sa dziewczyny ktore chca za to placic

podsumowujac osobka-morawski tez jest dobry, wiec jezeli nic sie nie dzieje z
      dzidzia to nie wiem czy jest sens wizyta u roszkowskiego

pozdrawiam,
      ewa & niespodzianka 38tc
      • niunia071 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 04.09.04, 12:08
        Bardzo Wam dziękuję za rady, jeszcze pomyślę i rozważę : )
    • justynas2 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 07.09.04, 14:43
      prosze o podanie namiarow np. tel do tych lekarzy
      • dominika8 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 07.09.04, 15:48
        Garwolinski, Roszkowski-ten sam tel do rejestracji, Finlandzka, wawa
        22 616 13 87
    • von_trupka Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 07.09.04, 15:46
      o rany! co Wy tak w kółko z tym Roszkowskim! czy naprawdę nie ma w Wawie innych
      dobrych lekarzy?
      moim zdaniem to tylko reklama i takie wpisy na forum podnoszą mu popularność, a
      nie świadczą naprawdę o fachowości.
      • niunia071 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 09.09.04, 18:25
        Z tego co się orientowałam to usg 3d robi w Wawie Roszkowski, o innych nie
        słyszałam, może stąd ta jego popularność, bo ma nowoczesny sprzęt..., ale
        szczerze mówiąc to ja chyba zrezygnuję z wizyty u niego (250zł) na korzyść
        jeszcze jednej wizyty u Osóbki-Morawskiego (150zł) - też świetny specjalista.
        Do tego zrobiłam też ostatnio mojej dzidzi dokładne badanie serduszka i podobno
        wszystko jest super : )
        • singer1 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 09.09.04, 19:54
          Usg 3D robi też dr Zwoliński 200zł, na ul.Grenadierów. chyba robi też w Gromada Medica, ale nie
          jestem pewna.
        • luzix Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 13:01
          Witam
          Czy możesz mi dać namiary na Morawskiego?
          Dzieki
          Luzix
          • niunia071 Re: namiary - Osóbka-Morawski 10.09.04, 14:53
            Oto tel. do zapisów u Osóbki-Morawskiego: Diagamed ul. Narbutta 41/43 m. 6 W-
            wa, tel. 849-88-37 lub 0602-46-88-37 w godz. 9-17
            Robią tam też szczegółowe badanie serduszka dzidzi jeszcze w brzuszku (doktor
            Dangel).
    • zelda34 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 09.09.04, 20:11
      To oczywiscie indywidualna decyzka, ale ja na przyklad postanowilam, ze wlasnie
      do Roszkowskiego nie pojde ze wzgledu na te jego legendarna humorzastosc.
      Wydaje mi sie, ze lekarz po prostu nie powinien tak traktowac pacjentow, a
      jesli mimo wszystko do niego walimy drzwiami i oknami, to go tylko upewniamy w
      przekonaniu, ze tak mozna. Dlatego postanowilam isc do innego specjalisty, i
      podobnie jak Dominika bylam u Garwolinskiego i w LIMie, i bylam b. zadowolona.
      Mysle, ze jak placic taka kase, to warto lekarzom, ktorzy sa zarowno dobrymi
      specjalistami jak i dobrymi ludzmi.
      Pozdr
      Zelda
    • _diabolique_ Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 09.09.04, 20:19
      Roszkowski oprocz tego ze jest naprawde znakomitym specjalista, ma znakomity
      sprzet. Tyle ze jak ktos niewiele umie to i ze sprzetu nie skorzysta. Jego
      slawa zaczela sie budowac nie na stosunku do pacjentek, ale na tym ile wad
      plodu odkryl i ile dzieciaczkow uratowal. I jest znany nie tylko w Wawie.

A do tego jest naprawde milym czlowiekiem wbrew wielu opiniomsmile
      Aha, najlepiej isc do niego w polowie ciazy a potem w 32 tc, przynajmniej tak
      mi mowil.
      • mysiekpysiek Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 09.09.04, 20:48
        Hmm... gdyby mnie lekarz, niesistotne slawny czy nie, drogi czy tani,
        potraktowal niemilo, zrobilabym mu taka antyreklame, ze by tego pozalowal!
        I tak jak pisze moja poprzedniczka to, ze niezwracacie uwagi na uchybienia w
        jego zachowaniu utwierdza go tylko w przekonaniu, ze tak wolno, bo jest super
        lekarzem i chocby byla na maxa chamski, to i tak kobiety bede walic drzwiami i
        oknami.
        Place za USG 160 zl - u rownie dobrego specjalisty - ktorego nazwiska nie podam
        na forum, bo nie chce zeby ustawilaly sie do niego gigantyczne kolejki smile
        • _diabolique_ Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 09.09.04, 20:58
          Tyle, ze widzisz, mnie Roszkowski potraktowal bardzo milo.
          Przyznam ze nastawiona bylam (czytalam fora, grupe pl.soc.dzieci) bardzo
          negatywnie, mimo ze nie pozwalam sobie na takie zachowanie wobec mnie, czulam
          jakis glupi respekt. Bylam z mezem i liczylam ze jak cos pojdzie nie tak to
          najwyzej on zruga znanego pana doktora.
          Ale ostatecznie bylam niezwykle mile rozczarowana.
          Roszkowski zrobil dokladne badanie, potem odpowiadal dlugo na moje i meza
          (pewnie glupie)pytania, zrobil sporo zdjec (najbardziej ubawilo go ziewanie
          Lalki), nagral film, cos tam jeszcze pokazal zeby bylo wiecej. A na koniec, co
          mnie zaskoczylo, zapytal jaki imie dla corci i troche o tym pogadalismy.

Ja naprawde bylam zadowolona i dlatego go polecam, w moich oczach nie zasluguje
          na antyreklame i po tym co wyczytalam o nim, bardzo sie ciesze ze sama moglam
          zweryfikowac swoja opinie.

Dodam, ze jestem wymagajaca, zwlaszcza jak place... Takie zycie.
          Bylam na usg w szpitalu, za free i naprawde niewiele brakowalo zebym wyszla,
          trzaskajac drzwiami, stamtad...
    • beata3211 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 10:08
      Cześć. Osobiście polecam Osóbkę -Morawskiego, ma opinię wśród innych położników
      bardzo dokładnego. I rzeczywiście tak jest. Nie zawsze ma czas rzeby spokojnie
      porozmawiac czy pozartować, ale 100% sprawdzi czy wszystko jest z dzidzią ok i
      przez całe badanie mówi co robi dlaczego i interpretuje wyniki. A jak nie jest
      czegoś pewien to albo sprawdza aż jest albo kieruje na badanie specjalistyczne.
      I też ma b.dobry sprzęt. No i cenowo nienajgorzej.
      Pozdrawiam Beata i 32tc niespodzianka
    • sylwia.pi Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 11:41
      ja też się zastanawiałam nad wizytą u Roszkowskiego,ale jest podobno nie miły,
      trwa to kilka minut a płacisz dużo, mówiła mi o tym koleżanka, która była u
      niego i nawet mój ginekolog- powiedział wprost - że jest mało przyjemny.
      a przecież to dla Ciebie jest bardzo ważna wizyta i zarazem powinna być bardzo
      przyjemna a taki lekarz może to wszystko popsuć.
      ja polecam doktora Kucharskiego z Damiana - jest strasznie sympatyczny, ma
      sprzęt 3D i podobno to USG kosztuje 250 zł. możesz sprawdzić na stronach
      www.damian.pl
      • ryba2 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 12:31
        Jak widac cena w Damianie i u Roszkowskiego identyczna smile
        Nie bardzo tylko rozumiem czym Roszkowski zasluzyl sobie na miano chama i
        gbura... Sama mam bardzo mile wspomnienia z wizyty. Obejrzal Malutka kilka razy
        bardzo dokladnie, o wszystkim nam opowiedzial i przy tym okazal sie byc bardzo
        sympatycznym czlowiekiem, z duzym poczuciem humoru. Moim zdaniem facet jest
        super. Ale z drugiej strony - nie jest jedynym specem w tej branzy i jesli ktos
        obawia sie ze jest nieprzyjemny to wcale nie musi korzystac z jego uslug. Poza
        tym wydawanie opinii na temat "sposobu bycia" jakiejs osoby podczas gdy sie jej
        nie zna jest moim zdaniem troche nie na miejscu...
        moim zdaniem, jesli masz umowiona wizyte do Osobki-Morawskiego to wizyta u
        Roszkowskiego jest zbedna. Przeciez to tez super lekarz (O-M). Chyba, ze masz
        wewnetrzna potrzebe skonsultowania sie z jeszcze jednym specjalista. Ale jesli
        nie, jesli masz do niego 100% zaufania to po co pakowac sie w dodatkowe
        koszty???
      • yagienka Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 12:51
        USG w Damianie kosztuje 100 zł, z konsultacja 160.
        • ryba2 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 12:54
          Tyle kosztuje zwykle USG. Jesli chodzi o USG 3D to juz jest koszt 250 (zob.
          cennik).
    • patyk.od.zosi Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 18:58
      Witam,

ja naleze do osob, ktore sa "za Roszkowskim". Prowadzil moja pierwsza ciaze,
      bylam u niego z 10 razy na wizycie, nigdy nie byl nieuprzejmy ani gburowaty,
      wizyty trwaly ponad pol godziny, a cena byla nizsza niz pojedynczej wizyty.
      Teraz tez bylam juz u niego na usg polowkowym i nadal uwazam, ze jest swietnym
      fachowcem, ktory zna sie na tym co robi i potrafi jednoczesnie zazartowac.

Mam natomiast odmienne zdanie co do Osobki-Morawskiego. Bylam u niego raz na
      usg, czytajac pochwaly na jego temat na forum. Mieszkam niedaleko jego
      gabinetu, wiec myslalam, ze polacze "przyjemne z pozytecznym". Jednak wlasnie
      ten pan doktor wydal mi sie gburowaty, a jego glosny sprzet do usg, taki sobie.
      Kolezance natomiast zdiagnozowal ciezka chorobe watroby u dziecka, ktora to
      diagnoza nie zostala potwierdzona przez innych lekarzy.

Na szczescie kazdy chodzi do lekarza jaki mu odpowiada.
      Ja wybieram Roszkowskiego!

• ingutka Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 10.09.04, 20:24
      Myślę, że z USG, o ile nie ma wskazań lekarza, powinnaś wstrzymać się do 36tc.
      Wtedy to robi się ostatnie USG, żeby sprawdzić, czy dziecko jest dobrze ułożone
      etc. W mojej szkole rodzenia mówili, że nie ma co robić za często USG, bo niby
      nie szkodzi, ale wpływ na dziecko nie jest tak do końca znany, dowiemy się tego
      pewnie za jakieś 20 lat. Więc jeśli nie trzeba to nie ma po co, wystarczą trzy
      USG podczas ciąży, no chyba że lekarz zleci inaczej.

A odnośnie lekarza, to ja byłam na 3D u dr Makowskiego w Pruszkowie za 150 zł.
      i byłam bardzo zadowolona, czułam sie w fachowych rękach, odpowiedział na
      wszystkie moje pytania.

pozdrawiam
      inga&hania 36tc
    • urszulka10 Re: Czy iść do Roszkowskiego na usg? 13.09.04, 12:56
      Cześć! Jeśli pytasz czy w Twoim przypadku iść jeszcze do Roszkowskiego, to
      najlepiej tę decyzję skonsultuj ze swoim prowadzącym lekarzem. Jeśli jesteś
      zadowolona z Osóbki - Morawskiego i idziesz do Niego na to badanie serduszka,
      to po co jeszcze dodatkowo do Roszkowskiego??? Dziewczyny dobrze o Nim pisały.
      Jeśli chodzi ogólnie o to czy warto pójść do Roszkowskiego, to ja jestem za!!!
      Wizyta u Niego była bardzo przyjemna, rzeczowa. Nawet sobie żartowaliśmy... Ja
      należę do tej grupy osób, która ma dobre wspomnienia z wizyty. Coraz częściej
      też czytam na tym forum pozytywne wypowiedzi o zachowaniu doktora
      Roszkowskiego. Tak wiec do końca nie wiadomo, jak jest naprawdę. A to można
      sprawdzić tylko samemu. Dlatego jeśli chcecie mieć wizytę u dobrego
      specjalisty - iddźcie na wiztę do dr R. Jeśli coś Wam się nie spodoba, lekarza
      (szczególnie w Warszawie ) można zmienić. Wyzej dziewczyny podały namiary i
      adresy. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka