ikw1 05.09.04, 18:27 no właśnie ile się srednio tyje w ciązy, i czy to prawda ze grube kobiety mogą wogóle nie przytyc w ciazy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hell1 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:37 średnio tyje się 12-15 kg, ale to zależy od predyspozycji kobiety. Ja zawsze byłam szczupła a teraz tyje na potęgę, w 6 m.c przytyłam 9 kg. ważę teraz 65 kg.A do końca ciązy zostało jeszcze daleko. Dlatego nie martw się waga, ja miałam na początku okropnego doła, ale co się będę stresowała pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:38 cześć! książki piszą, że w I trymestrze powinno się przytyć do 2 kg, a potem 0,5 kg na tydzień. Ja jestem w 12 tygodniu i przytyłam na razie 1 kg, ale jak pewnie wiesz, książki swoje, a my swoje )). Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
i.n.f.i.n.i.t.y Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:40 Przesyłam ci fajny kalkulator wagi Pozdrawiam gorąco!!! www.noworodek.pl/modules.php?name=WH Marzena i Skarbek 18 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:41 Przytyłam 34 kilo, nie byłam ani chuda ani gruba, teraz jestem prawie 11 mies. po porodzie (cesarka) i mama jeszcze 3 kg więcej niż przed ciążą. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:42 a ja az sie boje myslec o tym, no bo co poradzic a w piatek moj gin zwrocil mi uwage, ze jak na 27 tydzien mam za maly brzuch jutro ide na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 22:43 podobno idealnie jest przytyc 12-14kg, ale wiadomo, ze roznie to bywa u roznych kobiet ja, jak na razie- 35tc- przytylam rowno 10kg, wiec moze jeszcze z 2kg mi przybedzie pozdrawiam Agga + 35tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 22:46 a ktoś wogóle może nie przytył ja juz jestem dosc gruba waze dobrze powyzej 80 kg przy 178 i nie chciałabym wazyc 100 kg Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 23:04 przytyc w ciazy musisz na pewno (dziecko, lozysko, wody plodowe itd), ale to, ze przytyjesz te 10 czy 14kg nie oznacza, ze tyle zostanie Ci po porodzie zaklada sie, ze tyjac podczas ciazy 12-14kg, po porodzie pozostanie ok.2-3kg co jest optymalen, zeby karmic piersia i zrzucic w ciazy kilku m-cy bez klopotu pozdrawiam Agga + 35tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:22 Czesc nie martw sie ja przed ciązą ważyłam 79 kg. przy 176 cm. wzrostu, w tej chwili jestem w 34 tg. i dochodze do 100, samopoczucie ok. Będziemy sie martwiły po porodzie, narazie najwazniejsze jest maleństwo... Schudniemy napewno pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kate3 Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 10:04 Witaj! Ja przed ciaza wazylam 80 kg (174cm), a teraz mam juz 8 na plusie (21tc) i tez boje sie, ze dobije do stowy moj lekarz jest jednak zadowolony i mowi, ze rosne tak jak powinnam i nie ma powodow do zmartwien! a ja naprawde nie wiem skad tyle tych kilogramow, tymbardziej, ze odzywiam sie bardzo zdrowo - glownie warzywa, owoce, chude miesko, ciemny chlebek... co prawda pozwolilam sobie ostatnio na ptasie mleczko, bo nie odstawilam slodyczy kompletnie (aby sie pozniej na nie nie rzucac), ale to nie byla taka ilosc, aby od razu tyle przytyc Grunt jednak to nie przejmowac sie tym teraz, bo przeciez nasz nastroj udziela sie dzidziusiowi. Bedziemy sie martwic po porodzie - ja juz planuje basen i aerobik Bedzie to swietna okazja, zeby wyrwac sie z domu i odpoczac od obowiazkow, a poza tym Tatus bedzie sobie musial radzic sam i moze nawiaze z Maluszkiem wiekszy kontakt (bo narazie panikuje jak Go na reku trzymac, jak kapac itd.) Pozdrawiam serdecznie i glowa do gory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 10:26 Heju, jak ktoś ma nadwagę, to powinien przytyć mniej, mój gin. twierdził, że 6- 8 i dodoawał, że ciąża to dobry czas na zmiane nawyków żywieniowych Ja własnie mam i w pierwszej ciąży przytyłam 14, czyli duzo (ale przed ciążą też dużo schudłam). Teraz jestem w 17 tyg. i na razie waga jest -1 (ciagle mi było niedobrze), co mnie bardzo cieszy i zamierzam przytyć tylko kilka kg. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
anna20045 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 23:14 Ja przytyłam 30 kg. Jestem 6 tygodni po porodzie mam 20 na minusie, no a 10 są jeszcze w poczekalni Ważyłam równą "stówę". Byłam załamana, ale teraz już tak na to nie patrzę mimo obecnej nadwagi. Odnośnie Twojego pytania czy można nie przytyć w ciąży to nie można. Są przypadki gdy kobiety w pierwszych miesiącach chudną no a później tyja co w rezultacie daje np. tylko 8 kg na plusie. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 23:20 baaardzo grube kobiety mogą nie przytyć )) a przynajmniej tego nie zauważyć idealny przyrost 12-14 kilo jest dla kobiet o idealnej przedciążowej wadze, dla kobiet z nadwagą (ale nie otyłych) idealny jest w okolicach 7-9 kilo, a i tak wszystko zależy od osobniczych tendencji w pierwszej ciąży (z nadwagą) przytyłam 11 kilo z haczykiem, wszystko poszło precz w ciągu dwóch tygodni bez żadnych specjalnych zabiegów, w drugiej (z jeszcze większą nadwagą) do 24 tygodnia przytyłam 3 kilo i prawdopodobnie zatrzymam się na jakichś 8-9 moja mama w obydwu ciążach (z nadwagą niewielką) przybrała koło 6 kilo, po każdym porodzie była szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę, a z siostrą byłyśmy obydwie czterokilogramowymi spaślakami Odpowiedz Link Zgłoś
azzzi Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 00:09 30 tc, poł kilo na plusie. pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 16:26 29 tc.-12 kg Ku pokrzepieniu serc ....na wp jest artykuł "cieżka waga..cieżarnych "...opisywana tam pani przytyła 50 kg !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ku_busia Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 16:32 26t.c. - 8 kg Głowa do góry ile by nie było będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 21:49 Ja w pierwszej ciąży przytyłam około 10 kilo, w tej ani kilograma. Mam wagę sprzed ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
izka24 Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 21:59 dziewczyny ja jestem załamana jestem w 35 tyg i mam do przodu prawie 16 kilo teraz mi to wisi ale co będzie po porodzie to se nie wyobrażam jak zgubie te kilogramy,jeszcze żebym jakos wyjątkowo się obżerała a ja jem normalnie, przekichana sprawa może to płyny bo bardzo dużo pije pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kangosia Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 22:22 Hej mamuśki przyszłe i obecne! Ja jestem dopiero w 7 tc i boję się, co będzie dalej, bo już mi się brzuch zaokrąglił i wystąpił. Zaczynam podjerzewać, czy to nie przypadkiem jakieś bliźniaki... Unikam wagi i jakos nie chce mi się na nią wchodzić, ale może jednak mimo wszystko spróbuję, żeby mieć jakąś orientację. Pozdrawiam Was gorąco i poinformuję jutro rano o wyniku pomiaru wagi! Odpowiedz Link Zgłoś
monia767 Re: ile przytyłyscie? 10.09.04, 08:42 izka24 napisała: > dziewczyny ja jestem załamana jestem w 35 tyg i mam do przodu prawie 16 kilo > teraz mi to wisi ale co będzie po porodzie to se nie wyobrażam jak zgubie te > kilogramy,jeszcze żebym jakos wyjątkowo się obżerała a ja jem normalnie, > przekichana sprawa może to płyny bo bardzo dużo pije pozdrawiam. Witaj w klubie, Ja przytylam jak dotad 16,5 kg (38 t.) i tez ciagle sie martwie, jak bede wygladac po porodzie, bo zawsze wolno tracilam wage. Mialam straszny apetyt w 5 mies. (po 3 miesiacach wymiotow, kiedy stracilam 3 kg) i nie bylam w stanie tego opanowac. Najgorsze, ze tluszczyk, ktorego sie dorobilam, wszedl w uda i posladki. Pocieszam sie, ze moja kumpela przytyla dokladnie tak samo, a teraz (rok po porodzie) wazy 5 kg mniej, niz przed ciaza. I to mnie dopinguje do dzialania. Mam juz dokladny plan diety na "po". Pozdrawiam, Monia & Agata Odpowiedz Link Zgłoś
megala Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 07:32 W ciazy przytylam 14 kg, ale po porodzie i 6-dniowym pobycie w szpitalu stracilam az 12 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 10:28 Tak jak ja, choć byłam w szpiatlu tylko 4 dni)) A dzidek prawie 4600. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamateodora Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 08:03 U mnie 35 TC i do przodu 6,5 kg. W pierwszej ciąży przytyłam ok. 11 kg, ale z powodu wspaniałej opieki po porodzie dorobiłam sobie dodatkowe 4 kg już w czasie karmienia - to chyba ewenement na tym forum! Zgubiłam je dopiero, gdy wzięłam się za siebie po odstawieniu małego od piersi. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
martad73 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 08:10 W pierwszej ciąży przytyłam 18 kg, a w drugiej 23 kg. Po 4 miesiacach po porodzie po dodatkowych kilogramach nie bylo sladu, a nawet waga poniżej tej sprzed ciąży. teraz (mała ma rok i pięć miesięcy) ważę 55kg 170 cm wzrostu i jeszcze nie wróciłam do wagi przed ciążą, a chętnie bym to zrobiła (było 58 kg). Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 09:51 Ja przybrałam 15 kg, po porodzie zrzuciłam 5 i tak już zostało - 10 na plusie. Aż się boję, jak się skończy ta ciąża! (na razie począteczek). Będę cięższa od mojego męża wyższego ode mnie o 30 cm! Odpowiedz Link Zgłoś
emi261 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 10:44 21tc i narazie jestem na 0. Najpierw schudłam 1,5kg teraz tyle samo przytyłam, więc wszystkie kilogramy jeszcze przede mną. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:27 Zależy to od tego czy miałyście dobrą wagę przed ciążą czy np.niedowagę. Ja miałam niedowagę przed ciążą i lekaż powiedział mi że powinnam przytyć conajmniej 16 kilo, a jak wyszło, że będę miała bliźniaki to powiedział że powinnam przytyć około 20 kg!! Do 36tc (wtedy się dzieciaczki urodziły) przybrałam 16 kg. Z tym, że jestem wysoka i nie było widać u mnie tych kg. Po cc ważyłam już 12 kg mniej a jak wychodziłam ze szpitala (2tygodnie później) to ważyłam już 2kg mniej niż przed ciążą. Odpowiedz Link Zgłoś
olejek1 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:33 ja tez na poczatku schudlam. generalnie jestem 7 kg na plus w 31 tyg. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
merry1 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:27 Waga przed ciążą 50 kg/160cm.Obecnie 38 tc.a waga 63 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje 30 tc z 46.7 do 55.0 08.09.04, 09:08 czyli ponad osiem kilo. ale ostatnio waga mi sie w ogole nie rusza do gory. az nie wiem, co o tym myslec. od kiedy tylko wiem, ze jestem w ciazy, codziennie zapisuje sobie odczyt z wagi elektronicznej. wiec sledze wage dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewawka Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 14:53 U mnie w 35 tygodniu waga pokazuje 7 kg więcej jak przed ciążą. Jeszcze pewnie ze 2 kg dorobię. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
agnesm1 Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 14:57 Puki co koniec 18tc. i +0,5kg no i oby tak dalej, bo w normach sie miescilam, ale raczej górnych granicach... a przy moim wzroscie wygladalabym jak kulka choc pewnie i tak bede Agnesm Odpowiedz Link Zgłoś
andrea_25 Re: ile przytyłyscie? 09.09.04, 22:47 w pierwszej ciazy przy 171cm i 55kg najpierw schudlam 5kg, a nastepnie przytylam 14 kg,od razu po porodzie zgubilam 7kg a przez nastepne 2tyg kolejne 7,a potem jeszcze troche ze wazylam mniej niz przed ciaza,w drugiej ciazy do tej pory jest ok 15-16 kg na plusie (38 tydzien) i tutaj startowalam z wyzsza waga poczatkowa 58kg ,ale ani przez moment nie mialam dola z powodu wagi ciezkiej,bo to normalne i wiem ze i tak zgubie te kilogramy Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka2708 Re: ile przytyłyscie? 10.09.04, 16:04 witaj. Ja jestem 3 tyg. po porodzie. Przed ciaza wazylam 79kg przy wzrocie 165 cm. Tak wiec nie nalezalam do szczupłych - delikatnie mowiac. W ciazy przytyłam 13 kg, ktore zgubilam juz 2 tyg. po porodzie. Tak wiec teraz nie ma ani sladu po ciazy. Ciesze sie z tego bardzo, ale nie chce na tym poprzestac, choc nie zamierzam stosowac diet odchudzajacych, bo karmie piersia. Strasznie balam sie ze przytyje jeszcze bardziej w ciazy i ze tego nie zgubie, ale jak widac nie bylo tak zle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś