Dodaj do ulubionych

ile przytyłyscie?

05.09.04, 18:27
wink no właśnie ile się srednio tyje w ciązy, i czy to prawda ze grube kobiety
mogą wogóle nie przytyc w ciazy??
Obserwuj wątek
    • hell1 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:37
      średnio tyje się 12-15 kg, ale to zależy od predyspozycji kobiety. Ja zawsze
      byłam szczupła a teraz tyje na potęgę, w 6 m.c przytyłam 9 kg. ważę teraz 65
      kg.A do końca ciązy zostało jeszcze daleko.
      Dlatego nie martw się waga, ja miałam na początku okropnego doła, ale co się
      będę stresowała pozdrawiam gorąco.
    • anek130 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:38
      cześć! książki piszą, że w I trymestrze powinno się przytyć do 2 kg, a potem
      0,5 kg na tydzień. Ja jestem w 12 tygodniu i przytyłam na razie 1 kg, ale jak
      pewnie wiesz, książki swoje, a my swoje smile)).

Pozdrawiam
      Ania
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:40
      Przesyłam ci fajny kalkulator wagi
      Pozdrawiam gorąco!!!
      www.noworodek.pl/modules.php?name=WH
      Marzena i Skarbek 18 tygodni
    • driadea Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:41
      Przytyłam 34 kilo, nie byłam ani chuda ani gruba, teraz jestem prawie 11 mies.
      po porodzie (cesarka) i mama jeszcze 3 kg więcej niż przed ciążą.
      Pozdrawiam, Aga
    • dominika8 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 18:42
      a ja az sie boje myslec o tym, no bo co poradzic
      a w piatek moj gin zwrocil mi uwage, ze jak na 27 tydzien mam za maly brzuchcrying
      jutro ide na USG.
    • agga1976 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 22:43
      podobno idealnie jest przytyc 12-14kg, ale wiadomo, ze roznie to bywa u roznych
      kobiet
      ja, jak na razie- 35tc- przytylam rowno 10kg, wiec moze jeszcze z 2kg mi
      przybedzie wink

pozdrawiam
      Agga + 35tyg Malenstwo smile
      • ikw1 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 22:46
        a ktoś wogóle może nie przytył ja juz jestem dosc gruba waze dobrze powyzej 80
        kg przy 178 i nie chciałabym wazyc 100 kg
        • agga1976 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 23:04
          przytyc w ciazy musisz na pewno (dziecko, lozysko, wody plodowe itd), ale to,
          ze przytyjesz te 10 czy 14kg nie oznacza, ze tyle zostanie Ci po porodzie wink
          zaklada sie, ze tyjac podczas ciazy 12-14kg, po porodzie pozostanie ok.2-3kg co
          jest optymalen, zeby karmic piersia i zrzucic w ciazy kilku m-cy bez klopotu

pozdrawiam
          Agga + 35tyg Malenstwo smile
        • gosiaaa Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:22
          Czesc nie martw sie ja przed ciązą ważyłam 79 kg. przy 176 cm. wzrostu, w tej
          chwili jestem w 34 tg. i dochodze do 100, samopoczucie ok. Będziemy sie
          martwiły po porodzie, narazie najwazniejsze jest maleństwo... Schudniemy
          napewno pozdrawiam
        • kate3 Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 10:04
          Witaj!
          Ja przed ciaza wazylam 80 kg (174cm), a teraz mam juz 8 na plusie (21tc) i tez
          boje sie, ze dobije do stowysad moj lekarz jest jednak zadowolony i mowi, ze
          rosne tak jak powinnam i nie ma powodow do zmartwien! a ja naprawde nie wiem
          skad tyle tych kilogramow, tymbardziej, ze odzywiam sie bardzo zdrowo - glownie
          warzywa, owoce, chude miesko, ciemny chlebek... co prawda pozwolilam sobie
          ostatnio na ptasie mleczko, bo nie odstawilam slodyczy kompletnie (aby sie
          pozniej na nie nie rzucacsmile), ale to nie byla taka ilosc, aby od razu tyle
          przytycsmile
          Grunt jednak to nie przejmowac sie tym teraz, bo przeciez nasz nastroj udziela
          sie dzidziusiowi. Bedziemy sie martwic po porodzie - ja juz planuje basen i
          aerobiksmile Bedzie to swietna okazja, zeby wyrwac sie z domu i odpoczac od
          obowiazkow, a poza tym Tatus bedzie sobie musial radzic sam i moze nawiaze z
          Maluszkiem wiekszy kontakt (bo narazie panikuje jak Go na reku trzymac, jak
          kapac itd.smile) Pozdrawiam serdecznie i glowa do gory!!!
        • kanna Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 10:26
          Heju, jak ktoś ma nadwagę, to powinien przytyć mniej, mój gin. twierdził, że 6-
          8 i dodoawał, że ciąża to dobry czas na zmiane nawyków żywieniowych smile Ja
          własnie mam i w pierwszej ciąży przytyłam 14, czyli duzo (ale przed ciążą też
          dużo schudłam). Teraz jestem w 17 tyg. i na razie waga jest -1 (ciagle mi było
          niedobrze), co mnie bardzo cieszy i zamierzam przytyć tylko kilka kg.

pozd. Ania
    • anna20045 Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 23:14
      Ja przytyłam 30 kg. Jestem 6 tygodni po porodzie mam 20 na minusie, no a 10 są
      jeszcze w poczekalni smile Ważyłam równą "stówę". Byłam załamana, ale teraz już
      tak na to nie patrzę mimo obecnej nadwagi.
      Odnośnie Twojego pytania czy można nie przytyć w ciąży to nie można. Są
      przypadki gdy kobiety w pierwszych miesiącach chudną no a później tyja co w
      rezultacie daje np. tylko 8 kg na plusie.
    • aluc Re: ile przytyłyscie? 05.09.04, 23:20
      baaardzo grube kobiety mogą nie przytyć smile)) a przynajmniej tego nie zauważyć wink
      idealny przyrost 12-14 kilo jest dla kobiet o idealnej przedciążowej wadze, dla
      kobiet z nadwagą (ale nie otyłych) idealny jest w okolicach 7-9 kilo, a i tak
      wszystko zależy od osobniczych tendencji

w pierwszej ciąży (z nadwagą) przytyłam 11 kilo z haczykiem, wszystko poszło
      precz w ciągu dwóch tygodni bez żadnych specjalnych zabiegów, w drugiej (z
      jeszcze większą nadwagą) do 24 tygodnia przytyłam 3 kilo i prawdopodobnie
      zatrzymam się na jakichś 8-9

moja mama w obydwu ciążach (z nadwagą niewielką) przybrała koło 6 kilo, po
      każdym porodzie była szczuplejsza niż przed zajściem w ciążę, a z siostrą
      byłyśmy obydwie czterokilogramowymi spaślakami smile
    • azzzi Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 00:09
      30 tc, poł kilo na plusie.

pozdrawiam
      A.
    • doros1 Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 16:26
      29 tc.-12 kg
      Ku pokrzepieniu serc ....na wp jest artykuł "cieżka
      waga..cieżarnych "...opisywana tam pani przytyła 50 kg !!!
      Pozdrawiam smile
    • ku_busia Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 16:32
      26t.c. - 8 kg
      Głowa do góry ile by nie było będzie dobrzesmile
      • kaczmaa Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 21:46
        29 tc - 7,5 kg
    • poleczka2 Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 21:49
      Ja w pierwszej ciąży przytyłam około 10 kilo, w tej ani kilograma. Mam wagę
      sprzed ciąży.
    • izka24 Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 21:59
      dziewczyny ja jestem załamana jestem w 35 tyg i mam do przodu prawie 16 kilo
      teraz mi to wisi ale co będzie po porodzie to se nie wyobrażam jak zgubie te
      kilogramy,jeszcze żebym jakos wyjątkowo się obżerała a ja jem normalnie,
      przekichana sprawa może to płyny bo bardzo dużo pije pozdrawiam.
      • kangosia Re: ile przytyłyscie? 06.09.04, 22:22
        Hej mamuśki przyszłe i obecne! Ja jestem dopiero w 7 tc i boję się, co będzie
        dalej, bo już mi się brzuch zaokrąglił i wystąpił. Zaczynam podjerzewać, czy to
        nie przypadkiem jakieś bliźniaki...
        Unikam wagi i jakos nie chce mi się na nią wchodzić, ale może jednak mimo
        wszystko spróbuję, żeby mieć jakąś orientację. Pozdrawiam Was gorąco i
        poinformuję jutro rano o wyniku pomiaru wagi!
      • monia767 Re: ile przytyłyscie? 10.09.04, 08:42
        izka24 napisała:

> dziewczyny ja jestem załamana jestem w 35 tyg i mam do przodu prawie 16 kilo
        > teraz mi to wisi ale co będzie po porodzie to se nie wyobrażam jak zgubie te
        > kilogramy,jeszcze żebym jakos wyjątkowo się obżerała a ja jem normalnie,
        > przekichana sprawa może to płyny bo bardzo dużo pije pozdrawiam.

Witaj w klubie,
        Ja przytylam jak dotad 16,5 kg (38 t.) i tez ciagle sie martwie, jak bede
        wygladac po porodzie, bo zawsze wolno tracilam wage. Mialam straszny apetyt w 5
        mies. (po 3 miesiacach wymiotow, kiedy stracilam 3 kg) i nie bylam w stanie
        tego opanowac. Najgorsze, ze tluszczyk, ktorego sie dorobilam, wszedl w uda i
        posladki. Pocieszam sie, ze moja kumpela przytyla dokladnie tak samo, a teraz
        (rok po porodzie) wazy 5 kg mniej, niz przed ciaza. I to mnie dopinguje do
        dzialania. Mam juz dokladny plan diety na "po".
        Pozdrawiam,
        Monia & Agata
    • megala Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 07:32
      W ciazy przytylam 14 kg, ale po porodzie i 6-dniowym pobycie w szpitalu
      stracilam az 12 kg.
      • kanna Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 10:28
        Tak jak ja, choć byłam w szpiatlu tylko 4 dnismile)) A dzidek prawie 4600.

pozd. Ania
    • mamateodora Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 08:03
      U mnie 35 TC i do przodu 6,5 kg. W pierwszej ciąży przytyłam ok. 11 kg, ale z
      powodu wspaniałej opieki po porodzie dorobiłam sobie dodatkowe 4 kg już w
      czasie karmienia - to chyba ewenement na tym forum! Zgubiłam je dopiero, gdy
      wzięłam się za siebie po odstawieniu małego od piersi. Pozdrawiam. Ewa
    • martad73 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 08:10
      W pierwszej ciąży przytyłam 18 kg, a w drugiej 23 kg. Po 4 miesiacach po
      porodzie po dodatkowych kilogramach nie bylo sladu, a nawet waga poniżej tej
      sprzed ciąży. teraz (mała ma rok i pięć miesięcy) ważę 55kg 170 cm wzrostu i
      jeszcze nie wróciłam do wagi przed ciążą, a chętnie bym to zrobiła (było 58 kg).
      Pozdrawiam
      Marta
      • ala58 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 08:23
        36 tydzień i na plusie 11 kg.
    • elgosia Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 09:51
      Ja przybrałam 15 kg, po porodzie zrzuciłam 5 i tak już zostało - 10 na plusie.
      Aż się boję, jak się skończy ta ciąża! (na razie począteczek). Będę cięższa od
      mojego męża wyższego ode mnie o 30 cm!
    • emi261 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 10:44
      21tc i narazie jestem na 0. Najpierw schudłam 1,5kg teraz tyle samo przytyłam,
      więc wszystkie kilogramy jeszcze przede mną.
      Pozdrawiam
      • oyate Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:27
        Zależy to od tego czy miałyście dobrą wagę przed ciążą czy np.niedowagę. Ja
        miałam niedowagę przed ciążą i lekaż powiedział mi że powinnam przytyć
        conajmniej 16 kilo, a jak wyszło, że będę miała bliźniaki to powiedział że
        powinnam przytyć około 20 kg!!
        Do 36tc (wtedy się dzieciaczki urodziły) przybrałam 16 kg.
        Z tym, że jestem wysoka i nie było widać u mnie tych kg. Po cc ważyłam już 12
        kg mniej a jak wychodziłam ze szpitala (2tygodnie później) to ważyłam już 2kg
        mniej niż przed ciążą.
      • olejek1 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:33
        ja tez na poczatku schudlam. generalnie jestem 7 kg na plus w 31 tyg. pozdrawiam
    • merry1 Re: ile przytyłyscie? 07.09.04, 11:27
      Waga przed ciążą 50 kg/160cm.Obecnie 38 tc.a waga 63 kg.
      • ewbal Re: 22 t.c. / + 5 kg (n/txt) 07.09.04, 21:15
    • aagje 30 tc z 46.7 do 55.0 08.09.04, 09:08
      czyli ponad osiem kilo.
      ale ostatnio waga mi sie w ogole nie rusza do gory. az nie wiem, co o tym
      myslec.
      od kiedy tylko wiem, ze jestem w ciazy, codziennie zapisuje sobie odczyt z wagi
      elektronicznej. wiec sledze wage dokladnie.
    • ewawka Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 14:53
      U mnie w 35 tygodniu waga pokazuje 7 kg więcej jak przed ciążą. Jeszcze pewnie
      ze 2 kg dorobię. PZDR
      • agnesm1 Re: ile przytyłyscie? 08.09.04, 14:57
        Puki co koniec 18tc. i +0,5kg
        no i oby tak dalej, bo w normach sie miescilam, ale raczej górnych granicach...
        a przy moim wzroscie wygladalabym jak kulka smile choc pewnie i tak bede smile
        Agnesm
    • andrea_25 Re: ile przytyłyscie? 09.09.04, 22:47
      w pierwszej ciazy przy 171cm i 55kg najpierw schudlam 5kg, a nastepnie
      przytylam 14 kg,od razu po porodzie zgubilam 7kg a przez nastepne 2tyg kolejne
      7,a potem jeszcze troche ze wazylam mniej niz przed ciaza,w drugiej ciazy do
      tej pory jest ok 15-16 kg na plusie (38 tydzien) i tutaj startowalam z wyzsza
      waga poczatkowa 58kg ,ale ani przez moment nie mialam dola z powodu wagi
      ciezkiej,bo to normalne i wiem ze i tak zgubie te kilogramysmile
    • agax3 Re: ile przytyłyscie? 10.09.04, 11:03
      36 tydz. i 14 kg na plusie.
    • iwonka2708 Re: ile przytyłyscie? 10.09.04, 16:04
      witaj.
      Ja jestem 3 tyg. po porodzie.
      Przed ciaza wazylam 79kg przy wzrocie 165 cm. Tak wiec nie nalezalam do
      szczupłych - delikatnie mowiac.
      W ciazy przytyłam 13 kg, ktore zgubilam juz 2 tyg. po porodzie. Tak wiec teraz
      nie ma ani sladu po ciazy. Ciesze sie z tego bardzo, ale nie chce na tym
      poprzestac, choc nie zamierzam stosowac diet odchudzajacych, bo karmie piersia.
      Strasznie balam sie ze przytyje jeszcze bardziej w ciazy i ze tego nie zgubie,
      ale jak widac nie bylo tak zle.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka