marhab13 06.09.04, 09:34 Jestem na poczatku piatego miesiaca. Mam delikatne uplawy, zolte, ale troche bardziej obfite niz zwykle. Wizyte u lekarza mam dopiero za 3 tyg. Nie wiem czy z tymi uplawami isc do lekarza wczesniej? Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agga1976 Re: uplawy w ciazy 06.09.04, 09:38 Witaj, ja wlasciwie przez cala ciaze mialam wieksza ilosc wydzieliny, wszystko bylo ok do 6-7 m-ca, potem zaczely sie stany zapalane, m.in. grzybica. Jesli ta wydzielina pojawila sie nagle, czujesz jakis dyskonfort typu pieczenie, bol, to idz jednak szybciej do lekarza, bo moze to stan zapalny. pozdrawiam Agga + 35tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
hell1 Re: uplawy w ciazy 06.09.04, 10:16 Cześć, ja tez mam upławy, ale lekarz powiedział, że to normalne, normalne dopóki nie czujesz bólu, pieczenia itp. jeśli czujesz,że jest coś nie tak to zadzwoń do lekarza, a tak kup wkładki higieniczne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reni25 Re: uplawy w ciazy 06.09.04, 12:45 Witam! Upławy w ciąży to niby rzecz normalna, ale nie zawsze samemu można rozróżnić, kiedy zaczyna się stan zapalny albo grzybica. A jedno i drugie nie leczone mogą zagrozić ciąży. Także dla własnego spokoju lepiej pójść do lekarza, niech spojrzy fachowym okiem i ew.zleci badania. Po co ryzykować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: uplawy w ciazy 06.09.04, 13:23 U mnie 29 tc., taką wydzielinę jak opisujesz mam od około miesiąca,zrobiłam stopień czystości ..mam II, czyli wszystko ok. i nie mam żadnego zapalenia. W moim przypadku to fizjologiczna(ciążowa) wydzielina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marhab13 Re: uplawy w ciazy 06.09.04, 15:11 Dzieki dziewczynki za podpowiewiedzi. Nic mnie nie piecze, nie swedzi, ale faktycznie nie jest to komfortowe(psychicznie). Pewnie jednak pujde do niego dla swietego spokoju sumienia, choc mysle ze to zwyczajnie hormony. Buziaki dla Was i waszych fasolek. Odpowiedz Link Zgłoś