Dodaj do ulubionych

wyrostek?????

14.09.04, 08:42
od wczoraj mam silny ból po prawej stronie podbrzusza, nasila się przy
chodzeniu i wogóle jakichkolwiek ruchach.o wejściu po schodach mowy nie
ma.brałam no-spę ale nie pomogło. w pracy kolega stwierdził że to może być
wyrostek ale podobno do 6 m-ca ciązy się go nie operuje tylko leczy. na 11
jadę do lekarza ale proszę jesli coś wiecie...
Obserwuj wątek
    • kawusia76 Re: wyrostek????? 14.09.04, 08:42
      tym bardziej że to pocżatek 18 tc.
      • ineta Re: wyrostek????? 14.09.04, 09:10
        Ja w pierwszej ciąży , tak ok 17 tyg. miałam podobne objawy. Tzn. wszystkie
        klasyczne na wyrostek: nie mogłam zgiąć nogi itp. Lekarz rodzinny a później
        chirurg też stawiali na wyrostek ale chirurg kazał najpierw zrobić bad. krwi -
        jeśli wychodzi duża ilość leukocytów to może potwierdzać że to wyrostek. U mnie
        wyniki były dobre. A dolegliwości po paru dniach zaczęły się zmniejszać i
        gdzieś tak po 10 dniach całkiem przeszły. A później ginekolog powiedział mi że
        to macica mogła uciskać na fragment jelita i dawać takie objawy lub... tak
        naprawdę nikt nie wie co...
        Ale co się strachu najadłam to moje smile
        Tak że nie panikuj, jak nie masz innych objawów (gorączka, mdłości itp.) to
        może zrób najpierw morfologię i z tym idź dopiero do lekarza.
        Pozdrawiam
        Aneta
        • kawusia76 Re: wyrostek????? 14.09.04, 09:21
          gorączkę mam niewielką-37,2. zestresował mnie fakt że mój lekarz kazał mi
          zadzwonić po męża zeby przygotował mi rzeczy i przyjechać na oddział a nie do
          niego do gabinetu. straciłam już jedną ciążę więc może jestem przewrażliwiona
          • merunka Re: wyrostek????? 14.09.04, 10:11
            U mnie zapalenie wyrostka mialo inny przebieg - silne wymioty, biegunka, bol
            calego brzucha, trudno bylo zlokalizowac miejsce bolu. Ale moze to nie byl
            typowy przebieg. trzymam kciuki, by u Ciebie byl to przypadek, ktory opisala
            kolezanka wyzej. pozdrawiam merunka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka