Dodaj do ulubionych

Kosc nosowa

14.01.16, 08:13
W ostatni piątek robiłam usg prenatalne. NT w pomiarach 1.5 najmniejszy i 1.8 największy pomiar. Doktor nic nie wspomniał o kości nosowej.. a ja zapomniałam spytac. Z racji wieku (36) robiłam od razu test Pappa, wyniki dopiero 27.01.
Niestety nie dostałam żadnego opisu tylko kilka fotek... I wariuje... może Wy dorzucić kosc nosowa...www.imageshack.us/my/images
Obserwuj wątek
    • cheeringup Re: Kosc nosowa 14.01.16, 08:16
      imagizer.imageshack.us/v2/768xq90/903/QMOxvD.jpg
    • panizalewska Re: Kosc nosowa 14.01.16, 14:20
      Obowiązkiem lekarza / technika robiącego USG jest napisanie opisu do zdjęć. Nie ma wafla, że dostajesz same foty. Dzwoń z reklamacją i wracaj do tego jegomościa, który badanie wykonał
      • cheeringup Re: Kosc nosowa 14.01.16, 14:25
        No właśnie wyszłam z tego gabinetu jakas zakrecona... mam dostać wszystko z wynikami pappa na wizycie u genetyka..
        • panizalewska Re: Kosc nosowa 14.01.16, 15:41
          Za 2 tygodnie jakoś? Jaja sobie robią? Wyniki badań są Twoją własnością. Jeżeli miałaś USG, to opis należy Ci się od ręki jak psu buda. Dzwoń, póki jeszcze godziny 16 nie ma
    • carmelita81 Re: Kosc nosowa 14.01.16, 14:28
      Tu raczej nikt Ci nie powie czy widać tą kość więc tak jak radzi panizalewska dzwoń do lekarza i tyle. Albo idź poprostu do innego lekarza.
      I ja Cie naprawde rozumiem - mam rok mnie niż Ty i też sie stresuje ale dla odrobiny spokoju robię usg u naprawdę dobrego specjalisty.
      • cheeringup Re: Kosc nosowa 14.01.16, 15:49
        Dzieki? jestem umówiona że swoją doktor prowadząca w poniedziałek... ale chciałam spróbować na forum czy może ktoś dopatrzy się kości szybciej bo ja jestem absolutnie nieobiektywna, chociaż wydaje mi się, że jest widoczna?
    • redheadfreaq Re: Kosc nosowa 14.01.16, 16:23
      Na moje oko tu jest.

ALE
      1. nie jestem lekarzem
      2. zdjęcie zdjęcia jest poruszone

Także dla własnego spokoju sumienia skonsultuj to jeszcze.
      • cheeringup Re: Kosc nosowa 14.01.16, 18:27
        Dzieki..też mi się wydaje, że to właśnie jest nosek? w poniedziałek mam wizytę u swojej prowadzącej, mam nadzieję, że potwierdzi.
    • anik_anik1 Re: Kosc nosowa 14.01.16, 16:44
      Jeśli robiłaś test pappa, to wyniki dostaniesz wraz z dokładnym opisem usg, przynajmniej ja tak miałam. Tam powinna się znaleźć informacja o kości nosowej, bo to obowiązkowy parametr. Jeśli masz możliwość to, dla świętego spokoju, skonsultuj się z lekarzem i dopytaj. Niestety niektórzy lekarze nie za wiele mówią podczas usg i czasami trzeba dopytywać.
      • cheeringup Re: Kosc nosowa 14.01.16, 18:32
        Właśnie nie mam możliwości dopytania tego lekarza, bo to nie mój prowadzący a jedynie lakarz, który robi usg genetyczne w klinice... wiem, że dostanę wszystko wraz z wynikiem pappa, tylko, że to za 2 tygodnia a ja nie dopytalam o nosek i przepływy na wizycie... zafiksowalam się na NT.. oszaleje ze soba?
        • anik_anik1 Re: Kosc nosowa 14.01.16, 21:04
          Myślę, że gdyby coś było nie tak z tymi parametrami, to lekarz jednak by o tym wspomniał. Swoją drogą szkoda, że niektórzy lekarze są tak oszczędni w słowach podczas usg. A czas oczekiwania rzeczywiście masz długi. Ja miałam termin 7 dni roboczych, a wynik był po 4. Może zadzwoń wcześniej i zapytaj, czy wyniki już są?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka