badrak 22.09.04, 16:43 Dziewczyny, jestem w 12 tygodniu ciąży licząc od zapłodnienia lub w 14 tc licząc od ostatniej miesiączki. I tak zastanawiam się czy to pierwszy czy juz drugi trymestr? Może ktoś mi pomoże... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qcharzowa Re: który to trymestr? 22.09.04, 16:53 to chyba identycznie jak ja, tylko że ja mam po usg powiedziane, że to 14 tydzień (od wczoraj). Znalazłam taki przelicznik w internecie, że 14 tydzień to 4 miesiąc, więc wygląda na to, że jesteśmy w II trymestrze. Teraz powinno być pozytywnie i energicznie. Chociaż ja specjalnie nie cierpiałam podczas pierwszych 3 miesięcy. Chyba że liczyc fakt, że Dzidzia nas zaskoczyła w sumie, bo miały trwać dłużej starania o nią. Dlatego sporo plakałam na początku uważając, że nie damy rady, że mąż mnie zostawi potem z rozstępami i dzieckiem, że to jeszcze nie pora (a mam przecież już prawie 28 lat!!) i takie tam. Teraz coraz lepiej. Brzuszka jeszcze nie widać. Napisz, jak będziesz chciała dostać przelicznik tygodni na miesiące. Pzdr, Aneta 14 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
badrak Re: który to trymestr? 22.09.04, 17:13 Aneta, ja mam termin na 29 marca. Fajnie, że mamy prawie ten sam termin. Ja juz mam spory brzuszek, widać nawet dla nie wtajemniczonych, że jest tam jakiś lokator. Jeśli możesz to podaj mi ten przelicznik tzn. stronkę. Dzięki Agata Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: który to trymestr? 22.09.04, 16:57 to tak jak i u mnie. tez jestem w 14 tygodniu wg usg i to ponoć już II trymestr. Ja też nie mam jeszcze brzuszka, hi, hi to znaczy mam tyle ile mialam, a troszkę miałam od słodyczy!!!! ja mam 26 lat i tez bym jeszcze troszkę zaczekal;a, ale mój mężulek juz tak marudzil!!! Pozdrawiam przyszle mamusie marcowe i nie tylko. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
badrak Re: który to trymestr? 22.09.04, 17:07 Dziękuję za szybki odzew. W sumie to bardzo się cieszę, że to drugi trymestr, bo od 3 dni biore nystatynę, a wiadomo, że w pierwszym trymestrze lepiej nic nie brać. Niestety byłam juz zmuszona, bo grzybki od połowy sierpnia nie dawały mi spokoju. Napiszcie kiedy macie termin porodu? Czy liczycie Wasze tygodnie od ostatniej miesiączki? Pozdowionka Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: który to trymestr? 22.09.04, 17:13 ja licze wszystko od ostatniej miesiaczki. mam termin na 28 marzec. W drugim miesiacu dzidzia dala mi niezle w kosc, ale teraz jest super.pozdrawiam. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
agunia16 Re: który to trymestr? 22.09.04, 17:09 Czesc wedlog mnie to tez 2 trymestr a mozesz podac mi stronke na ktorej znalazlas przelicznik tygodni na miesiace .Bylabym wdzieczna bo nigdzie nie moge tego zna;esc.Pozdrawiam Malutka 19 tc Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: który to trymestr? 23.09.04, 10:18 Aguniu, liczymy następująco: 1 mies = 1-4 tygodnie 2 mies = 5-8 3 mies = 9-13 4 mies = 14-18 5 mies = 19-23 6 mies = 24-27 7 mies = 28-31 8 mies = 32-35 9 mies = 36-40 stronka angielska z przelicznikami pregnancy.about.com/od/pregnancycalendar/ Pozdrawiam, Aneta 14 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia16 Re: który to trymestr? 23.09.04, 14:13 Dziek.A wiec to juz 5 msc ten czas tak szybko leci Odpowiedz Link Zgłoś
badrak Re: który to trymestr? 23.09.04, 15:18 Aneta, ale czy liczymy tygodnie od ostatniej miesiączki? Odpowiedz Link Zgłoś
qcharzowa Re: który to trymestr? 22.09.04, 17:21 ale miło , fajnie tak posłuchać kto co odczuwa w tym samym czasie... przybliżony termin na 21 marca. Jestem z Warszawy, jeszcze nie wiem gdzie będę rodziła, czuję się dobrze, tylko piersi ciężkie i żyłki pojawiają mi sie na całym ciele... zobaczymy co będzie dalej. Jestem dobrej myśli. Mąż upiera się, że będzie rodził ze mną. Trzymaj się, napisz czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: który to trymestr? 23.09.04, 20:44 Ja jestem "przewidziana" na 30 marca, fajnie, że to już II trymestr, bo wszystko staje się jakieś takie realne... Odpowiedz Link Zgłoś