09.06.16, 23:53
Mam być może głupie pytanie. Czy to prawda, że w ciąży nie wolno oglądać horrorów? Bardzo lubię tego typu filmy ale boję się, że oglądając je mogę zaszkodzić dziecku, wiec poprostu ich nie oglądam. Nie wiem czy to tylko mit czy prawda, wolałabym wiedzieć smile podobno może to wywołać przedwczesny poród... Nie znam się na tym. Moja rodzina każe mi oglądać same ładne rzeczy, wiec takie oglądam, ale czasami chciałabym obejrzeć coś mocniejszego... Czy wolno kobiecie w ciąży oglądać filmy, które wywołują skrajne emocje? Strach? Niepokój? Czy to może jakos odbić się na dziecku? Być może przesadzam i pomyślicie, że jestem nienormalna ale jestem ciekawa waszej opini. Czasami mam ochotę obejrzeć jakiś ciężki film psychologiczny, ale moja rodzina (zwłaszcza mama) stanowczo mi odradza. Więc jak to jest z tymi strasznymi filmami drogie mamy? Wolno nam oglądać, czy nie?
Obserwuj wątek
    • chantal10 Re: Horrory 10.06.16, 10:13
      Czasem czytając Twoje wpisy mam wrażenie, że albo jesteś trollem albo przewrażliwioną pierworódką smile
      • bejbi83 Re: Horrory 10.06.16, 10:52
        Rossi jest niezla big_grin
    • blaszany_dzwoneczek Re: Horrory 10.06.16, 12:10
      Nie wolno. W ciąży oglądamy tylko bajki dla dzieci i to tylko te łagodne i pozytywne: Strażak Sam, Pszczółka Maja, Miś Uszatek, z nowszych np. Dinopociąg. Musisz się rozeznać, które się nadają. Ale też trzeba uważać, Kucyki Pony na przykład się nie nadają, za dużo tam intensywnych emocji, Rumcajs też nie bardzo, ten książę pan z armatą i pukawka na żołędzie wydają się zbyt brutalne. Uważaj też na Teletubisie, tam był problem z identyfikacja płciową (torebka Tinky-Winky'ego), lepiej nie ryzykować, że to się jakoś przeniesie na dziecko. Najlepiej poproś mamę, niech poogląda różne bajki i wybierze te, które dla Ciebie i dzidzi będą bezpieczne.
      • chantal10 Re: Horrory 10.06.16, 13:46
        Umarłam że śmiechu, podniosłam się, przeczytałam raz jeszcze i znowu umarłam !
        Zdecydowanie"lubię to" big_grin
      • mama30101983 Re: Horrory 14.06.16, 09:13
        smile kapitalnie ujęte. smile))))
    • pstryk85 Re: Horrory 10.06.16, 18:07
      W ciąży można oglądać wyłącznie zdjęcia i filmy z usg
    • rossi87 Re: Horrory 10.06.16, 18:11
      Dziewczyny dajcie spokój big_grin już zrozumiałam wasze aluzje wink
      • iziula1 Re: Horrory 10.06.16, 20:15
        rossi87 napisał(a):

> Dziewczyny dajcie spokój big_grin już zrozumiałam wasze aluzje wink

W tym wątku udowodniłaś,że posiadasz bardzo fajną ceche:dystans do siebie smile
        Miłego dnia.
    • bo_gna Re: Horrory 14.06.16, 10:18
      Mi tez tak mówili smile ja jakoś w tamtym okresie w ogóle nie miałam ochoty na takie filmy, bo to jakiś stres jest, a ja z tych wrażliwych. Nieraz przy normalnych filmach musieliśmy przełączać na chwilę kanał jak było coś strasznego, np. poród tongue_out jak nie przeżywasz tego zbyt mocno i masz ochotę to czemu nie, najwyżej zamknij oczy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka