Dodaj do ulubionych

prezent dla ciężarnej

30.09.04, 08:44
Idę na imprezę do dziewczyny, która jest w pierwszym miesiącu - na imprezie
mają z facetem " ogłosić" ta nowinę.... co mam jej kupić - coś dla
dzieciaka , czy cos dla niej jak dla niej, to co to miałoby być?
Obserwuj wątek
    • zeberr Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 08:46
      W pierwszym miesiącu będą ogłaszać nowinę? Hmm....
      • dominika8 Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 08:54
        no, ja bym tak w pierwszym miesiącu nie rozgłaszała, bo to nigdy nie wiadomo,
        jak się dalej potoczy ( wiem z autopsji, niestety ), no ale......
        a z prezentem dla dziecka też bym poczekała, lepiej coś dla niej, ale też nie
        jako dla przyszłej mamy, tylko dla koleżanki.
      • kariba Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 10:54
        Dlaczego mieliby się nie podaielić tak wspaniałą nowiną. Nie wszyscy od samego
        początku panikują i boją się myśleć o swym szczęściu.pozdrawiam kariba
        • dominika8 do Kariby 30.09.04, 11:23
          wiesz, ja piszę z własnego doświadczenia, bardzo smutnego. Tak jak nie wszyscy
          panikują, tak nie wszystkim udaje się doprowadzić szczęśliwie do końca ciążę.
          Takie życie........
          Ja w poprzedniej ciąży, bardzo szybko wszystkim powiedziałam. myślałam bardzo
          pozytywnie itd, i niedługo potem poroniłam. I teraz wiem, że dużo łatwiej mi by
          było gdyby tyle osób nie wiedziało.....wszyscy nam współczuli z dobrego serca,
          wiem, ale były takie sytuacje, że rzadziej widywani znajomi dopytywali się jak
          się czuję, czy nie mam mdłości, a ja byłam już kilka miesięcy po tym tragicznym
          wydarzeniu, i znów do mnie wracały złe wspomnienia, poza tym jak wyjaśnialiśmy,
          że nie, nie udało się, to tamtym było głupio, robiła się atmosfera pełna
          zakłopotania itd.
          No, to tak z autposji
          a panikarą jestem średnią...
          • kariba Re: do Kariby 30.09.04, 12:27
            Powiem Ci,że tak naprawdę to do dnia rozwiązania nie możemy być niczego pewnesad
            Zawsze niezależnie czy będzie to 7 tc czy 27 tc może spotkać Nasze maleństwa
            coś strasznego.Nawet sam poród bywa wielkim ryzykiem i dobrze wiem,że czasami
            kończy się tragicznie. Ja nie mówię o tym, aby poinformować nawet dalekie
            ku7zynki, ciocie, koleżanki których nie widziało się latami. Chłopak tej
            dziewczyny, która zadała nam pytanie o prezent ma być chrzesnym maleństwa, więc
            moim zdaniem jest dla nich bliską osobą. Tragedie łatwiej znosi się z innym
            bliskimi ci ludźmi.Pozytywne myślenie to podstawa. Ja szczęśliwie dotrwałam do
            21 tc, ciągle boję się o mojego jeszcze nienarodzonego Synka ale wierzmi im
            bardziej się zamykam na innych ludzi w opowiadaniu jak dziecko tym jest mi
            ciężej.Kiedy mały słabiej się rusza, żeby nie moja mama, mąż, przyjaciele,
            którzy mnie pocieszają i tłumaczą, że tak może być to bym już dawno
            zwariowała.Przykro mi z powodu Twoich tragicznych wspomnień ale żyć musimy
            dalej ciesząc się każdą chwilą i nie bać się dnia jutrzejszego.pozdrawiam kariba
    • aaala1 Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 09:04
      Popatrz w księgarni jakiś może poradnik dla kobiet w ciązy w ładnej oprawie,
      jakieś fajne wydanie, widziałam kiedys ksiązkę kucharską dla cieżarnej, bo dla
      dziecka to za wcześnie, raczej coś dla niej
    • roxi_hart Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 09:07
      Zdecydowanie dla niej! Dla dziecka jeszcze zdarzysz kupic. Kup to co kupilabys przed ciaza. Ja na imieniny dostalam sweterek rozmiar 62 i bylam wkurzona. To w koncu moje imieniny. Dla dziecka jeszcze zdarzysz kupic.
      Ania i Lenka (30tc)
    • carlina23 Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 09:45
      zdecydowanie dla niej smile) przecież to ona świętuje , dzieciaczkowi będzie
      jeszcze wiele okazji by coś kupić smile) Ja bym wolała by to było coś dla mnie ...
      bo przecież później i tak "wszystko " będzie dla dziecka więc chciałabym mieć
      jakąś pamiątkę smile)
      • tropicielka ale impreza jest z okazji ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 09:55
        jakby jej święto było - to wiadomo , że dla niej - ale tematycznie musi być
        związane z ciążą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • zeberr Re: ale impreza jest z okazji ciąży!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 09:58
          to już wszyscy wiedzą że to z ciążą związane? nie będzie miała co ogłaszać...
          • tropicielka Re: ale impreza jest z okazji ciąży!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 10:32
            JEZU..... Ja z mężem tylko , bo mąż będzie chrzestnym ...
        • roxi_hart Re: ale impreza jest z okazji ciąży!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 10:04
          Zatem ksiazka wydaje sie dobrym prezentem. Moze plyte z musyka relaksacyjna dla przyszlych mam, moze jakas koszulke ciazowa, bielizne (choc nie wyglada ona najlepiejsmile
          • kariba Re: ale impreza jest z okazji ciąży!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 11:00
            Bardzo dobrym pomysłem jest książka dla rodziców o ciąży i pierwszych
            miesiącach z dzieckiem. Ja polecam książkę, którą dostałam właśnie od
            przyjaciół "W oczekiwaniu na dziecko" A.Eisenberg,H.E.MurkoFF.Są tam zawarte
            szczegółowe informacje o tym czego możesz spodziewać się w poszczególnych
            miesiącach ciąży oraz wiele odpowiedzi na pytania zadawane przez same przyszłe
            mamusie. Udanej imprezkismilei nie pozwólcie się młodej mamci zamartwiać czy oby
            wszystko będzie dobrze z dzidziusiem.pozdrawiam kariba 21 tc
        • magdalenax Re: ale impreza jest z okazji ciąży!!!!!!!!!!!!!! 30.09.04, 12:10
          Bardzo dobra ksiazka - "W oczekiwaniu na dziecko" dla przyszlych mam a
          potem "Pierwszy rok zycia dziecka". Ja dostalam tych ksiazek dla przyszlych mam
          mnostwo i te dwie sa najlepsze.

Magda
    • oolga1 Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 11:33
      No coż dziś raczej jestem agresywna, dlatego raczej ironiczna. Nie będę
      komentować powyższych porad.
      Ale po chwili zastanowienia to jakbym ja była w pierwszych tygodniach ciąży to
      chciałabym dostać coś tylko dla mnie, coś średniopraktycznego, coś na co
      niekoniecznie bym sobie pozwoliła - tak z trzeciej ligi nizbędności, dla mnie
      byłby to jakiś ekstra kosmetyk, np. do pielęgnacji rosnącego ciała.
      To na tyle, bo wsztstko zależy od obdarowywanej i stosunków łączących Cię z nią.
      Miłego wieczoru.
    • muuunia Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 11:46
      wyłącznie coś dla niej! najlepiej seskownego i kobiecego. dla dziecka juz
      niedlugo wszyscy jej beda kupwac i ona jako kobieta przestanie byc zauwazana i
      bardziej traktowana jak inkubator niz czujący człowiek, wiec poki mozna to
      oczywiscie mama na miejscu pierwszym
      • magdalenax Re: prezent dla ciężarnej 30.09.04, 12:13
        A wlasnie - ja od moich kolezanek dostalam koszulke nocna + stringi kupione w
        galerii centrum. Fajnosc koszulki polega na tym ze rosnie ona razem ze mna.
        Dziewczyny sie mocno nachodzily bo nie jest latwo dostac cos takiego ale
        prezent udal im sie idealnie smile Za 4 tygodnie mam urodzic dziecko a dalej
        wchodze w ta koszulke.

Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka