jhbsk Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 07:58 3 cykl po odstawieniu. Chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 08:44 trzy miesiące po - dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 14:13 Pierwsze dziecko poczęte w pierwszym cyklu po odstawiemiu Minuletu - syn, drugie, również w pierwszym cyklu po odstawieniu Minuletu - córka ))). Pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
m_madi Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 14:34 U mnie będzie dziewczynka. pół roku po odstawieniu pigułek ale byłam chora i długo lykałam inne tabletki i nie chciałam by to zaszkodziło dzieciątku więc stosowałam inne zabezpieczenia. Ale to przecież nie o to chodzi w jakim czasie po odstawieniu pigułek tylko jak często sie kochacie. My chcieliśmy koniecznie już mieć bobaska i w pierwszym możliwym miesiącu (miesiąc przerwy po wszelkich tabletkach) kochaliśmy sie codziennie i będzie dziewczynka. Chłopaka to trzeba trafić dokładnie w dniu owulacji. Tak słyszałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 14:57 Ja i 2 kolezanki po pigulkach mamy coreczki. Wiec chyba nie ma reguly. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria_kon Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 16:17 Ja zaszłam w 1-szym cyklu po odstawieniu tabletek i prawdopodobnie będzie dziewczynka I do tego spóźnialska, obija się już 5 dzień Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 29.10.04, 22:12 Jeju no sonda jest ciekawa tyle ze to wszystko nie ma znaczenia.Komorka jajowa kobiety zawsze zawiera w sobie (nie chce uzyc niepoprawnego nazewnictwa,wiec okresle to jako czynnik)czynnik X czyli info o płci -żeńskie,mężczyzna w plemniku moze mieć albo czynnik X zenski albo Y -meski.Jesli X połączy sie z X to jest dziewczynaka,jesli X z Y to chłopiec,nie ma innej mozliwopści.Płec dzieckja jak widać zawsze zalezy od panow(mimo ich niemocy w sterowaniu tym) Wynika z tego jasno ze tabletki nie maja nic do płci dziecka(moga miec do zdrowia )Sonda ciekawa dla socjologicznych badań i statystyk,ale z naukowego punktu widzenia niestety do bani.Pozdrawiam Was dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: SYN 30.10.04, 10:35 2 tygodnie po odstawieniu i jak mówi sygnaturka syn Odpowiedz Link Zgłoś
kin2 Re: SYN 30.10.04, 10:37 a i jeszcze dodam przypadek koleżanki. chyba 2 cykl po i też syn (drugi) Odpowiedz Link Zgłoś
ila77 Re: córa 30.10.04, 22:35 W trzy miesiące po odstawieniu marvelonu zaszłam w ciąże i urodziłam śliczną dziewczynkę. Dodam , że dość mocno się staraliśmy ) Odpowiedz Link Zgłoś
gwx Re: syneczek 31.10.04, 12:23 pierwszy cykl po odstawieniu pigułek, planowany syn. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edka05 Re: Córka 31.10.04, 12:50 3 cykle po odstawieniu Minuletu i córka, ma dziś 3 lata. A teraz lepszy numer : jeden stosunek w ciagu cyklu i chłopak !!! - ma dziś 11 m-cy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Chłopiec 31.10.04, 16:53 Pierwszy cykl po Marvelonie i chłopiec, ma już 9 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 05.11.04, 10:15 Brałam Minisiston przez jakieś 7 lat. Zaszłam w ciążę w drugim cyklu po odstawieniu. Obecnie jestem w końcówce 27tc. Z USG wynika, że będzie dziewczynka Asia i Dzidzio (27tc) "lilypie.com/days/050130/0/21/1/+1" Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.carrera Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 05.11.04, 10:26 W marcu przestałam brać, w kwietniu zaszłam w ciążę, a w styczniu tego roku urodziłam córcię Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu73 Syn na 99% 05.11.04, 10:46 przed poczęciem odstawiłam Cilest)) Brałam go 4 lata. Zaszłam w ciąże 5 m-cy po odstawieniu tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 05.11.04, 10:51 W trakcie brania - chłopiec Odpowiedz Link Zgłoś
edytafg1 Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 05.11.04, 11:42 10 lat brania Minisistonu, ciaza za pierwszym podejsciem i w brzuszku..Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
ostinka Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 06.11.04, 17:02 Przepraszam, ze może nie na temat, ale czytam sobie tak i przerażam się jak wiele z Was zaszło podczas brania pigułek... To zdecydowanie nie zgadza się z podawanymi oficjalnie procentami Popełniałyście jakieś błędy w przyjmowaniu, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jo112 Re: Maluszki "po pigułkach"-jakiej są płci-SONDA 06.11.04, 18:06 3 miesiące po odstawieniu i chłopiec.... Odpowiedz Link Zgłoś
dalla ciaza podczas brania pigulek??? 08.11.04, 23:02 no wlasnie, dziewczyny, jak to jest. tyle z was zaszlo w ciaze PODCZAS brania pigulek, jak to mozliwe????? Odpowiedz Link Zgłoś
aspirina Uwaga! Przepis na dziewczynke! ;) 23.11.04, 12:58 Po pierwsze trzeba PLANOWAĆ ciążę, najlepiej przy współpracy z poradnią rodzinną (tam wiedzą jak ustalić kiedy jest jajeczkowanie). Po drugie współżyć w określonym czasie przed jajeczkowaniem (lub w trakcie, jesli marzymy o chlopcu). Plemniczki, które odpowiadają za poczęcie chlopca są mnie wytrzymale i dlatego żyją krócej za to są "szybsze" od tych ktore odpowiadaja za poczęcie dziewczynki więc jesli jajeczko gdzies tam jest juz gotowe i wyskakuje ze swojej komnaty to w tym czasie wpuszczone plemniczki naprawdopodobniej "męskie" je dopadną. Natomiast plemniczki odpowiadajace za poczecie dziewczynki są wytrzymalsze i dłużej żyją, dlużej mogą przeczekać w zakamarkach i poczekać sobie na jajeczkowanie... wiec wspolżycie na kilka dni przed owulacja zazwyczaj przynosi dziewczynki, za to tuz przed lub w trakcie - chlopców. Czy któraś z Was pamieta jak to u niej bylo?? Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 wpadka przy prochach 23.11.04, 13:40 hmmm nie wiem czy to znowu tak dużo bo to są mamy już w ciąży nei wypowiadają się tu tysiące kobiet które biorą prochy i nie zachodzą. myślę że nie można patrzyć w sposob ze tyle wpadło bo jest duuużo więcej kobiet które urodziły po prochach a nie wchodza na forum. kobiety ktore nie wpadly i biora prochy dalej tym bardziej tu nei zaglądają no cóż ja zapominałam o 2 prochach z rzędu, mylilał regularnie godziny brałam raz o 18 raz o 22 grunt coby wieczorem kochalam sie regularnie i nic. brałam cilest przez 3 lata. odstawiłam go 17 czerwca 21 czerwca miałam pierwszy dzień miesiączki 27 czerwca mi sie skończyła razem z plamieniem a 24 lipca test wypadł pozytywnie a lekarz 29 powiedział że wygląda na 4 tydzień ciąży)) Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: wpadka przy prochach 23.11.04, 13:43 zapomniałam dodać ponoć dziewczynka nie chce Was martwić ale moja sąsiadka przez 8 miesięcy była uświadamiana ze dziewczynke bedzie miała a w 9 miesiącu powiedział jej lekarz że to nie możliwe żeby tak mówił bo gołym okiem widać że na 100% chłopak tak więc pewnym można być po porodzie podobno jeszcze łatwo z dziewczynki zrobić chłopca na usg ale jak powiedzą że chłopak to już ciężko żeby była dziewczynka chociaż i tak się zdarza też znam przypadek pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś