Dodaj do ulubionych

37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:)))))

04.10.04, 14:08
Czesc własnie zaczełam 37 tc i juz niemoge doczekac sie finałusmile))W Czwartek
ide na usg i bede wiedziec ile muj dzidzius wazy,Ciekawa jestem jak u was??
Czy odzedł wam juz czop sluzowy? bo mi jeszcze nie.Piszczie jak tam wasze
nastawienie do poródu ktury juz tuz tuz.......
gg>2755350
Obserwuj wątek
    • eewa6 Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 04.10.04, 15:10
      Hej!Właśnie mi się zaczął 37 tydzień ciąży. Mieszka w moim brzuchu facecik o
      wadze ok. 2.700g a długość od ciemienia do pupy ma 36 cm. Jestem już po
      ostatnim usg, wyszło ok, wymiary w normie. Dzieciaczek czasami kopie jak najęty
      a czasami ma chyba fazy na lenistwo. Ja osobiście przytyłam około 13-14 kg.
      Czuję się ogólnie oraz gorzej, w tym sensie że jest mi po prostu ciężko. Boli
      mnie kręgosłup, pomimo że chodzę codziennie na basen. Ale myślę, że ogólnie
      przyniesie mi to jakąś korzyść. Mam zamiar rodzić w Międzylesiu, poród
      rodzinny. Jestem juz spakowana. Nie mam jeszcze wszystkich rzeczy dla dziecka,
      ale na dniach już kupimy.
      I sprawa najważniejsza........ Mam niezłego pietra przed prodem. Czasami już
      nie mogę się doczekaż a czasami boję się bać. Termin mam na 20 października. A
      jak U Ciebie?
      • nastica Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 04.10.04, 22:46
        u mnie jutro sie zaczyna 38 tydz. termin mam na 19 pazdziernika. (juz sama nie
        wiem czy 37 czy 37; jak to jest eewa6?? - bo mnie sie wydaje ze jednak 38).

Czuje sie dobrze, w sumie to w ogole cala ciaze dobrze znioslam, z wyjatkiem
        nabawienia sie cukrzycy i bakterii w moczusmile Ale nie narzekam. Nie widzialam
        tylko do tej pory jakim ogromnym problemem moze byc wstawanie z kanapy!smile O
        przekrecaniu sie z boku na bok w lozku to juz nie pisze, bo to graniczy niemal
        z cudem.
        Czekam juz bardzo na mojego synka, choc mam jeszcze chwile ze sie boje tej
        zmiany zycia, odpowiedzialnosci, ze sobie nie poradze (macie tak?)....
        Juz tak niewiele czasu zostalo. On coraz slabiej kopie, bo i miejsca pewnie mu
        juz brakuje. A synek pewnie bedzie duzy, gdyz w 34 tc jak mialam USG to mi
        powiedziano, ze maly ma 2700!!! To ile moje dziecie wazy dzisiaj??? smile W
        poniedzialek mam USG wiec sie dowiem. Oczywiscie nie boje sie tej wagi, dla
        mnie najwazniejsze aby dziecko bylo zdrowe.

pozdrawiam!
        • eewa6 Do nastica 05.10.04, 11:35
          Droga Nastico!
          Ostatnią miesiaczkę miałam niby 13 stycznia, ale odkąd pamiętam moje cykle były
          bardzo nieregularne, nawet co 40 dni czasem. I moja gin jak policzyła sugerujac
          się właśnie tym to wychodziło jej, że ciąża jest starsza. Natomiast od usg,
          które miałam mniej więcej w 20 t.c. to okazało się, że musiałam zajść później.
          I tak gdy byłam 20 sierpnia na kolejnym to dzidzia miała dokładnie 30 tyg. i 4
          dni. I od tego momentu policzyłam sobie kiedy kończy się pełny tydzień. I wiesz
          co? Masz rację, jestem obecnie w drugim dniu 38 tygodnia ciąży. O kurcze!!!! Ja
          zaraz mogę urodzić! Pozdrawiam............
          • nastica Re: Do nastica 05.10.04, 22:32
            hej ewaa! ja tez mialam ostatnia miesiaczke 13 styczniasmile. A co do tych
            tygodni...tak, tak...to juz lada chwilasmile

trzymaj sie!
    • krolik_80 Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 05.10.04, 09:20
      Cześć
      Ja mam termin na 25.10. Boję się porodu, ale bardziej nie mogę się doczekać.
      Mały Kubuś pcha się we wszystkie strony. Po za tym ogromnie męczą mnie skurcze
      przepowiadające. Są bolesne i długotrwałe (głównie w nocy). Powiedzcie, czy też
      tak macie. Bo już sama nie wiem czy to normalne, czy kontaktować się z lekarzem.
      Mój malec tydzień temu ważył 2700. Znacie przepowiedzi co do płci ?? Pozdrawiam
      • kasia062 DO KRÓLIK 05.10.04, 12:00
        Czesc u mnie ma byc chłpoczyk> Krystianek,tez juz niemoge sie doczekac>
        samego porodu jezeli chodzi o ból>moze to dziwne ale bardzo sie
        nieboje,bardziej denerwuje sie zeby dzidzi było zdrowe i wszystko obeszło sie
        bez wiekszych komplikacji,termin mam na 27.10.Macie juz całom wyprawke czy
        jeszcze wam czegos brakuje? bo mi została jeszcze posciel i pampersy/POZDRAWIAM
        GG 2755350
        ''WIELKI DZIEN NADCHODZI.....''
        • ulka.m 37 tydzien 05.10.04, 12:15
          hej!
          ja czuje sie jak slonica, choc przybylo mi tylkosad( smile) 10 kg!
          dzis wizyta u gina i USG nie moge sie doczekac, trzy tyg temu nasza dzidzia
          wazyla 2500, niezle no nie?
          Wyprawka gotowa, poprane i poprasowane, ale ja jeszcze sie nie spakowalam, chce
          to zrobic w tym tygodniu.
          Boje sie porodu, ale juz nie moge sie doczekac chwili gdy bede mogla przytulic
          dziecko.
          pozdrawiam serdecznie!!!!
          Ula + 37 tyg niespodzianka
          • nastica Re: 37 tydzien 05.10.04, 22:34
            ulka, zdradz wage Twojego dzieciaczka. Bo ja mam usg dopiero w poniedzialek, a
            z tego co widze Twoje dziecko w 34 tyg wazylo prawie tyle co moje... Moj synek
            mial miec wtedy niby 2700 (niezlesmile)...
      • tygrysek30 Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 05.10.04, 20:48
        krolik_80 napisa?a:

> Czes´c´
        > Ja mam termin na 25.10. Boje˛ sie˛ porodu, ale bardziej nie moge˛ sie˛ doczekac´.
        > Ma?y Kubus´ pcha sie˛ we wszystkie strony. Po za tym ogromnie me˛cza˛ mnie skurcze
        > przepowiadaja˛ce. Sa˛ bolesne i d?ugotrwa?e (g?ównie w nocy). Powiedzcie, czy tez˙
        >
        > tak macie. Bo juz˙ sama nie wiem czy to normalne, czy kontaktowac´ sie˛ z lekarzem
        > .
        > Mój malec tydzien´ temu waz˙y? 2700. Znacie przepowiedzi co do p?ci ?? Pozdrawiam

Ja mam 35 tc. Mam bole brzucha zwlaszcza nocne jak przy okresie, bola mnie kosci lonowe i
        nogi od wewnatrz. Jutro ide do lekarza zeby sie o to zapytac. Czyzby to wlasnie pierwsze bole
        zapowiadajace/ Troche wczesnie?!
        • mikicz Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 05.10.04, 20:56
          hej jutro koncze 36 tc i o dziwo nic mnie nie boli skurcze sa ale krotkie i
          wcale nie bolace
    • ulka.m do nastica 06.10.04, 09:13
      Hej!
      wczoraj nasza dzidzia miala ok 2900, pisze okolo, bo to zawsze +- 10%, ogolnie
      wszystko dobrze.
      Trzymaj sie!!!
    • krolik_80 Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 06.10.04, 09:57
      Cześć
      Ja wyprawkę mam już prawie, prawie. Ale co chwilę stwierdzam że czeba coś
      dokupić. Dziewczynay poradźcie w jakiej temperaturze prać ubranka? na metkach
      jest od 30 do 90 stopni. Nie dałoby się tak wszystkich w jednej ?? Nie znam się
      na tym kompletnie, boję się zniszczyć, a z drugiej strony nie bardzo mi się
      uśmiecha prać po dwa ubranka. Pozdrawiam i jestem ciekawa co u was.
      Ciekawe, która będzie pierwsza
      • magdalenax Re: 37TC JAK SIE CZUJECIE MAMUSIE??:))))) 06.10.04, 10:07
        Ja piore w 60 stopniach. Jednak jezeli masz cos tak delikatnego ze nalezy to
        prac w 30 stopniach to trzymaj sie instrukcji - szkoda by bylo zniszczyc.
        Sprawdz tez czy mozna wirowac.

Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka