mruwa9 21.10.04, 16:56 Czy ktoras z Was NIE cierpi na nietrzymanie moczu po tak zwanym porodzie naturalnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uanika Re: Nietrzymanie moczu 06.11.04, 23:16 nie wiem, ale podobno niektórym to mija, mi niestety nie od porodu minęło 7 m-cy a problem istnieje dalej. bylam nawet na jednym badaniu - urodynamiki, ale lekarz mnie skierował na badania kompleksowe, powiedzial mi tylko że prezentuję klasyczny objaw nietrzymania moczu, który zdarza się u wieloródek albo u staruszek ja nie należę do żadnej z tych grup. Odpowiedz Link Zgłoś
jagandra Re: Nietrzymanie moczu 28.11.04, 14:25 Ja miałam ten problem tylko w ciąży, i to wcale nie pod koniec, ale jakoś koło 5 miesiąca. Po porodzie było OK. Robiłam w ciąży ćwiczenia Kegla, może dzięki temu? Te ćwiczenia można też robić po porodzie. Trzeba na zmianę napinać i rozluźniać mięśnie - tak jakby się chciało zatrzymać i później "puścić" strumień moczu. Najlepiej w kucki podpierając się z przodu rękami, kilkadziesiąt razy pod rząd. Przynajmniej raz dziennie, a najlepiej kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
uanika Re: Nietrzymanie moczu 03.12.04, 22:42 robiłam te ćwiczenia dość długo, niestety nie było żadniego efektu, wiec w końcu dałam sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
jagandra Re: Nietrzymanie moczu 04.12.04, 16:26 Znalazłam niechcąco taki link. Nie jestem mocna we wklejaniu linków, więc nie wiem, czy zadziała Może komuś się przyda. www.federa.org.pl/publikacje/biuletyn/biuletyn21/biuletyn21_5.htm Odpowiedz Link Zgłoś
doro.tar Re: Nietrzymanie moczu 25.11.15, 13:42 U mnie to nie wystąpiło, jednak myślę że zwykłe podpaski wystarczą, przynajmniej tak moja siostra mówiła Odpowiedz Link Zgłoś
multimama.pl Re: Nietrzymanie moczu 14.01.16, 21:48 ćwiczenie mięśni kegla (jakby wstrzymywanie moczu na sucho na kilka sekund i rozluźnianie) nawet rok czy więcej po porodzie przynosi efekty. Tylko nie należy oczekiwać efektów po tygodniu, trzeba trochę czasu..... zastanawiałam się czy ktoś próbował takich cudów: diamedica.pl/product-pol-264-Aquaflex-stozki-dopochwowe-do-cwiczen-miesni-dna-miednicy.html albo tabletki na nietrzymanie moczy jak feminost Odpowiedz Link Zgłoś