alicja772 26.10.04, 12:56 u mojego maluszka 33 tydz. wykryto taka wadę proszę o info czy ktos cos wie na ten temat///prosze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kicia031 Re: wielotorbielowatość nerki 26.10.04, 14:07 Nie wiem, jak u maluszka, ale u mnie to wykryto kilka lat temu i kazano sie nie przejmowac. Wiec nie mart sie i pogadaj szybko z lekarzem. Trzymaj sie. Kicia Odpowiedz Link Zgłoś
bzajaczek Re: wielotorbielowatość nerki 28.12.04, 09:06 u mojego dzidziusia stwierdzono wielotorbielowatość nerki/ nerek (lekarze nie sa pewni czy jest druga nerka) w 20 tygodniu ciazy. Wraz z pełnymi objawami tj małowodziem. Lekarze mowia ze rokowania sa zle tzn dzidzius umrze p urodzeniu. o jakiej dokladnie wadzie piszesz? czy moge miec jakas nadzieje? czy ktos moze odpowiedzial Ci na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
caline-czka Re: wielotorbielowatość nerki 04.01.05, 12:57 u mnie też kilka lat temu wykryto tę chorobę, dla mnie nie była to żadna nowość gdyż moja babcia i mama chorowały na to (u mamy ta choroba spowodowała niewydolność nerek i śmierć, gdyż nie było dializ kiedyś). Teraz ja szukam stron internetowych, które dotyczyłyby tej choroby, w tym roku mam zamiar starać się o dzidziusia i nie wiem, czy ciąża nie jest przeciwskazaniem..jeśli któraś wie coś o tej chorobie,to napiszcie proszę, lekarze nie wiedzą jak zachowa się mój organizm, twierdzą, że u jednych kobiet następuje pogorszenie stanu zdrowia przez ciążę a u innych nie...no i jeszcze jest ryzyko 50% odziedziczenia choroby przez dziecko Odpowiedz Link Zgłoś