Dodaj do ulubionych

krew w nosie

26.10.04, 16:31
od miesiąca albo i lepiej w prawej dziurce mam ścianki nosa jakby zastrupiałe
i zakrwawione!! z rana jak się obudzę i pojde wysmarkać, to sama krew sad(
sorki za obrzydliwy opis, ale mam już tego dosyć!!
jak temu zaradzić??
Obserwuj wątek
    • patyczako Re: krew w nosie 26.10.04, 17:20
      no coz w ciazy to normalne krew z nosa krew z dziasel...musisz lykac wit.c by
      wzmocnic naczynia...
      • ullaaa1 Re: krew w nosie 26.10.04, 18:50
        Witajcie, obecnie jestem w 23tc i mam dokładnie to samo,zakrwawione nozdrza, szczególnie lewa strona, najbardziej po nocy, ponadto podczas mycia zębów niemiłosiernie krwawią mi dziąsła. Także to chyba normalny objaw naszego stanu, skoro tyle z nas o tym pisze, oby tylko takie problemy... smile)) Pozdrawiam serdecznie. ULA
    • o1la Re: krew w nosie 26.10.04, 18:02
      ja tez tak mam..krew sie nie leje ale jak wydmucham nos to jest..nie pamietam
      kiedy to sie zaczelo ale jestem w 37 tygodniu i nadal trwa..
      z ta witamina c..biore regularnie materne wiec nie chce dodatkowo faszerowac
      sie sztucznymi witaminami ( co za duzo to niezdrowo)

mysle ze akurat te dolegliwosc da sie przezyc..gorsze sa spuchniete kostki,
      bezsennosc i bole plecow..

pozdrawiam
      Ola
      • patyczako Re: krew w nosie 27.10.04, 18:58
        sztuszcne nie sztuczne z wit.C jest tak ze nadmiar wydalasz z moczem wiec ci
        na pewno nie zaszkodzi a moze jedynie wzmocnic - a materna to troche za malo w
        tym przypadku
    • pampeliszka Re: krew w nosie 26.10.04, 18:30
      Ja tez tak mam- i juz sie zaczelam zastanawiac, czy to nie jakies zatoki albo
      co. Fajnie, ze o tym napisalyscie.
    • akaka Re: krew w nosie 26.10.04, 18:32
      Ja tez mam cos takiego, juz zaczelam myslec ze to moze od zbyt suchego
      powietrza, czasem az ciezko oddychac wiec i w nosie robia sie takie suche
      strupki... Zaczelam klasc na noc mokre reczniki na kaloryfery, zobaczymy.
    • ullaaa1 Re: krew w nosie 26.10.04, 18:58
      Dziewczyny słyszałam coś na temet wody morskiej w sprayu do nosa. Pomaga niby na suchość i krwawienie z nozdrzy. W czwartek idę na wizytę do swojej gin i zapytam co o tym sądzi. Pozdrawiam.ULA
    • joasia76 Re: krew w nosie 26.10.04, 23:53
      Ja też miałam ten problem i zastosowałam się do zaleceń mojego ginekologa, tj:
      przez 5 dni 3 razy dziennie przyjmowałam Acerolę (łagodna postać witaminy C),
      robiłam inhalacje z roztworu wody z solą i dużo piłam. Skrzepów krwi juz nie
      ma , ale katarek pozostał (zawsze w okresie jesiennym go miałam). Stosuję więc
      sól fozjologiczną do nawilżania nosa (Sterimar). Powodzenia
    • roxi_hart Re: krew w nosie 27.10.04, 19:26
      Moze po prostu masz za sucha sluzowke - warto kupic w aptece cos do nawilzania, powinno pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka