Dodaj do ulubionych

Biustonosz do karmienia

02.11.04, 16:43
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mam.
Jakiej wielkości powinien być biustonosz przeznaczony do karmienia? Jestem miesiąc przed porodem. Mam rozmiar 80B. Czy do karmienia kupić taki sam, czy większy (w końcu piersi się napełnią pokarem)?
Obserwuj wątek
    • a_bizon Re: Biustonosz do karmienia 02.11.04, 16:50
      Jeszcze przed porodem kupiłam Canpol babies rozmiar 75 C. Normalnie miałam
      rozmiar 75 B. Po porodzie w szkole rodzenia kupiłam biustonosz firmy Alles 75
      E. Teraz jak synek ma 8 miesiecy i już piersi tak nie nabieraja, to sa juz za
      duze. Generalnie musisz przymierzyc i zobaczyc, ktory lezy najlepiej. No i co
      najmniej rozmiar wiekszy.
    • catalina1 Re: Biustonosz do karmienia 02.11.04, 17:00
      Ja noszę dokładnie taki sam rozmiar jak na końcówce ciąży czyli 80D.
    • tess74 Re: Biustonosz do karmienia 02.11.04, 23:30
      w sklepie Triumpha powiedziano mi, że biustonosz do karmienia kupuje sie po
      zakończeniu 8 miesiaca ciązy bo biust taki pozostaje po porodzie z tym ze w
      zwiazku ze zniknieciem brzucha obwod pod biustem moze ulec pewnym modyfikacjom,
      u mnie to sie sprawdziło, stanik ktory zmierzylam na poczatku 9 miesiaca byl w
      sam raz na po porodzie i do tej pory - 2,5 m-ca po- jest w sam raz , piersi nie
      urosly pomimo mleka
    • jhbsk Re: Biustonosz do karmienia 03.11.04, 07:16
      Normalnie noszę 75C. Tuż przed porodem kupiłam stanik do karmienia 75 E.
      Jeszcze mi służy, choć piersi już trochę mniejsze.
    • podkocem Re: Biustonosz do karmienia 05.09.13, 14:28
      Idźcie kobiety na forum biusciastych. Nie znam nikogo kto ma 75B czy masakara! 80B. Najprawdopodobniej macie źle dobrane bistonosze i masakrujecie sobie piersi, a zwłaszcza w czasie w którym najbardziej trzeba o nie dbać.
      • illegal.alien Re: Biustonosz do karmienia 05.09.13, 16:30
        To samo mialam napisac.
        Nawet niekoniecznie odsylac na forum, ale na dobry brafitting na pewno.

Co do biustonoszy do karmienia - nie nosilam. To znaczy nosilam przez pierwszy miesiac moze, glownie do spania, takie bardziej topy niz biustonosze.
        Potem nosilam normalny, miekki biustonosz na fiszbinach, mimo, ze przy karmieniu niby nie powinno sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka