celka_s 04.11.04, 17:58 Jestem w 25 tyg. ciąży, mam 19 lat i w tym roku maturka. W szkole teraz strasznie duzo nauki, czasem ise bardzo denerwuje, napina mi się brzuch. Czy to w dużym stopniu szkodzi dzidzi??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakada Re: Czy Stres może bardzo szkodzić??? 04.11.04, 20:10 Ja także zdawałam maturę w ciąży Dzidziusiowi nic nie jest. Jednak pamiętaj, że stres ma duży wpływ na dziecko i powinnaś (wiem, że to niełatwe) spróbować się odprężyć. Jeśli nie będziesz potrafiła skorzystaj z pomocy lekarza - niech Ci zapisze coś na uspokojenie oczywiście dozwolone z Twoim stanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: Czy Stres może bardzo szkodzić??? 05.11.04, 15:36 Dzięki za odpowiedz W sumie do matury to juz dawno urodze termin LUTY 2005, ale i tak martwie sie, ze przez moja złosc i stresy dzidzius moze byc nerwowy : ( Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: Czy Stres może bardzo szkodzić??? 10.11.04, 15:02 Chciałam zapytać na co magnez w ciąży???? Odpowiedz Link Zgłoś
ulapod Re: Czy Stres może bardzo szkodzić??? 10.11.04, 23:01 Na rozluźnienie mięśni i stres. Jeśli twardnieje ci brzuch (tzw. stawianie się macicy)to magnez powinien ci to zmniejszyć. Staraj się nie stresować bo stres pobudza macice do skurczów. pozdr. ulka Odpowiedz Link Zgłoś
niewiadoma20 ja studiuje.. 11.11.04, 10:53 witam w tym roku zdałam maturke i wcale to nie jest nic strasznego, wiec nie ma co sie stresowac tylko troszke sie pouczyc i sama stwierdzisz ze wyolbrzymialas problem gdy zdasz lepiej niz przypuszczalas, ja teraz jestem w 18 tc i niedawno zdawalam egzamin na studia i studiujemy sobie jak przyjdzie sesja tez bede starala myslec sie przede wszystkim o dzidzi... pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
celka_s Re: ja studiuje.. 11.11.04, 21:29 Dzieki za odpowiedzi Mam nadzieje, ze wszystko bedzie oki. I chyba zaczne brac ten przepisany magnez Odpowiedz Link Zgłoś
sandglass Re: Czy Stres może bardzo szkodzić??? 13.11.04, 21:47 stres w ciązy może szkodzić. mnie przez całą ciążę towarzyszył stres związany z ciężką chorobą i śmiercią bliskiej osoby. moje dziecko urodziło się bardzo nerwowe. ciągle płakało, bało się wszystkiego, miało silny odruch moro. sądzę, że to związane właśnie ze stresem i przykrymi przeżyciami. ale stres stresowi nie równy ... Przygody Pawełka Odpowiedz Link Zgłoś
basienka123 Re: Czy Stres może bardzo szkodzić??? 13.11.04, 22:22 Witaj, juz niedługo (na jutro mam termin porodu) pojawi się moje maleństwo. Jestem nerwową, impulsywną osoba i tez obawiałam się czy stres może źle wpłynąć na moje dziecko. Ale wiem jedno, podczas ciąży wyciszyłam się, jestem spokojniejszą osobą, nie pędzącą ...., mam stesującą pracę więc wolałam siedzieć w domu.... Mam nadzieje, że z czasem stres sam przjdzie, urodzisz dzidziusia i zdasz maturę życzę powodzenia basia Odpowiedz Link Zgłoś