Dodaj do ulubionych

Chudnę w oszałamiającym tempie

09.11.04, 09:25
Dziewczynkismile

zaczynam się bać nie tyle o maleństwo, ale o siebie. U mnie leci 10 tydzień
ciąży i zamist tyć, chudnę. Dotychczas straciłam na wadze 3 kilo. To przez
mdłości i brak apetytu. Zmuszam się do jedzenia. Nic mi nie wchodzi.
Ziemniaków na obiad zjem łyżkę, do tego pól schabowego i koniec. Kolacji
niejem w ogóle. Rzyganko już trochę minęło. Tera mnie tylko mdli, ale apetytu
brak. Wczoraj kiedy rozmawiałam z moją babunią, opowiadała mi, że ona z moją
mamą miała tak samą. Nabawiła się z niejedzenia anemii i odwapnienia
organizmu. Dzidzi, jak mnie zapewniała nic nie będzie, bo ssie wszystko ode
mnie. Gorzej ze mną.
Strasznie się czuję i obawiam też o siebie. Właśnie zmuszam się do zjedzenia
1 jogurtu.

Dziewczyny 0 miałyście tak na początku. Czy to mi minie? Czy rzeczywiście mam
się czegoś obawiać? A może znacie jakieś sposoby na wzmożenie apetytu? Spytam
mojego lekarz o to, ale wizyta dopeiro za tydzień.

love
Obserwuj wątek
    • iziak80 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 09:42
      Hmmmm na poczatku ciąży też schudłam jakieś 5 kg, żywiłam się wyłącznie owocami
      bo od innych rzeczy mnie odrzucało. Potem za to bardzo pięknie nadrobiłam, w 31
      tc jestem 18kg na plusie smile. Doprawdy, nie wiem z czego. Także nie obawiaj się,
      ten brak apetytu minie, tylko przyjmuj preparaty witaminowe, żeby utrzymać się
      w jako takim stanie.
      Pozdrawiam
      Iza
      • anielka25 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 11.11.04, 09:50
        Nie przejmuj się o maleństwo bo tak jak ci powiedzieli ono czerpie wszystko od
        ciebie za to zadbaj bardzie o zażywanie preparatów witaminowych żeby nie wpaść
        a anemie... Ja przez pierwzse trzy miesiące ciązy schudłam jakieś 5 kilo -
        wogóle nie wymiotowałam ale po prostu nie miałam apetytu... Wmuszałam w siebie
        jedzenie ale z marnym skutkiem . Teraz jestem w 6 miesiącu i przybło mi 3 kilo
        ale dalej mogłabym nie jesc całymi dniami i zrobiło by mi to żadnej różnicy.
        Wyniki badań zaczęły się pogarszać - początek anemii więc zażywam żelazo. No i
        mam straszne odwapnienie zębów - w gabinecie dentystycznym zostawiam majątek
        ale coż - uroki ciąży... Zażywam różne preparaty, staram się wmuszać w siebie
        jedzenie ale takie są nadal skutki tego wszystkiego. Chyba trzeba się z tym
        pogodzić ze ta mała istotka którą od początku tak bardzo kochamy ma już bardzo
        duży wpływ na nasze zdrowie hi hi hi
    • szyszunia75 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 10:14
      Wiesz, to sam początek, wiec na razie dzidzia wiele do ciebie nie wyciągnie..
      Jak pisała poprzedniczka, bierz koniecznie witaminy (zwłąszcza, że podobno
      zmniejszają trochę mdłości, przynajmniej Pronatal tak ma napisane). Ja na
      pczątku też chudłam, dopiero w piątym miesiącu mi przybyło na wadze. Pozdrawiam!
    • gagga1 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 10:19
      Ja tak miałam przez 4 miesiące ( schudłam 4 kg ). A teraz w równie
      oszałamiającym tempie przybieram na wadze ( już 4, więc wychodzę na 0 wink.
      gagga
    • aga_koszalin Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 10:40
      Hej
      jestem w 22 tyg, termin mam na 21.03 i początek mojej ciąży wyglądał podobnie.
      Co prawda poranne "rewolucje" mnie ominęły, ale brak apetytu i zawroty głowy
      sprawiały, że chudłam w oczach. też zastanawiałam się czy to normalne. Mój
      lekarz mnie pocieszył, że czasami organizm sam się dopasowuje do ciąży i
      przyszłych kilogramów. I żeby lepiej znieść przyszły przyrost wagi chydniesz w
      oczach. Mi wszyscy mówili, że strasznie schudłam z buzi i że ciąża to dobry
      sposób na odchudzanie -smileAle teraz przytyłam 4,5kg ( po buzi nie widać, ogólnie
      to wszyscy mówią że ja schudłam a tylko brzuszek zacząl sie pojawiać. I chyba o
      to chodzi - dzidzia rośnie, kopie od 19 tyg. a ja się czuję świetnie. Nie
      martw się Twoj dzidziuś na pewno ma to czego potrzebujesz, a z czasem przyjdzie
      Ci ochota na zachcianki i niepsodziewane (co najmniej dziwne) przekąski. Ja
      teraz jestem na etapie mandarynek - pochłaniam każdą ilość.
      Pozdrawiam
      Aga
    • steffan Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 11:26
      w ogole sie nie przejmuj. schudlam 3 kg i wlasnie okolice 10 tc byly najgorsze.
      teraz zaczyna sie 15 tc. nadal troche rzygam i sa mdlosci, ale to juz prawie
      nic w porownaniu z tym, co bylo. jadlam 3 sucharki i 2 lyzki grysiku dziennie.
      teraz juz odzyskalam 1 kg. nie martw sie, to minie, nie zdazysz tez na pewno
      nabawic sie zadnej anemii ani nic takiego. poza tym, w razie czego, wykaza to
      badania krwi. za chwile pewnie zaczniesz brac witaminki i na pewno bedziesz
      wiecej jadla. uszy do gory.
    • fiordilligi Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 12:50
      schudłam w ciągu czterech m-cy pierwszej ciąży 11 kg. Byłam odwodniona i nie
      wstawałam z łóżka.Wyglądalam potwornie. Urodziłam w 37 tygodniu kloca ( za
      wcześnie bo usiłowałam wsiąśc do autobusu, który ruszył ze mną włąśnie
      wsiadającą i wypadłam na chodnik - warszawscy kierowcy), który ważył 3600 kg i
      mierzył 55 cm. Jakbym urodziła w terminie to chyba by mnie pocięli.
      Miałam osłabienie i niedokrwistość, owszem, ale wyszłam z tego. Musiałam też
      0dwiedzać regularnie stomatologa, bo ząbki się trochę posypały (dzieciak zabrał
      do swojego szkieletu,co trzeba).
      Nie martw się,zmuszanie do jedzenia nic nie da. Poczekaj jeszcze miesiąc i
      zobaczysz, że apetyt wróci.
      W obecnej ciąży schudłam tylko 4 kilo. Jestem w 27 tygodniu i jak mam luźne
      ciuchy, to nawet nic nie widać. Ale tym się akurat nie martwię, jem świezy
      szpinak, marchew, ryby i nabial, kasze żeby wyrównywać niedobory.Odpoczywaj i
      niczym się nie martw.
    • jowa20 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 15:45
      Na poczatku to normalne,duzo kobiet chudnie,ja w pierwszym trym.schudlam 5
      kg,takze sie niczym nie martw.JOwa 30tc
    • suzette3 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 16:11
      Jestem w 21 tygodniu i mialam dokladnie to samo. Przez ponad 3 miesiace
      wymiotowalam kilka lub kilkanascie razy w ciagu dnia, a takze w nocy.Na twarzy
      bylam blado-zielona.Na szczescie minelo po 12 tygodniu. Poczatkowo takze
      schudlam 3 kg, a teraz juz nadrobilam.Nie moglam patrzec na jedzenie, a teraz
      jadlabym caly dzien. Ulubione "danie"to paczek lub jakies ciastko ale potem
      sledz w smietanie.Mój maz patrzy na mnie jak na UFO, jak ja to wszystko moge
      mieszac, ale najwazniejsze abym sie dobrze czula. Podobno dziewczynki sa
      takie"wrazliwe", a ze ja juz bede miala druga, to dogadzam jej jak moge.
      Zobaczysz, za 2, 3 tygodnie unormuje sie i zaczniesz miec apetyt.Dzidzia
      rzeczywiscie na razie wyciaga z Ciebie wszystkie witaminy.Pozdrawiam i zycze
      zdrówka. Suzette
    • almerka1 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 09.11.04, 16:14
      Ja też strasznie schudłam w pierwszym trymestrze ciąży, miałam okropne mdłości
      i wymioty, lekarz ginekolog az się wystraszył, robił mi czesciej usg, ale
      wszystko było w porządku.Przepisał mi Torecan - czopki przeciwwymiotne i troche
      pomogło.
      W czwartym miesiący wymioty ustapiły z dnia na dzień jak reką odjął.
    • monikaj21 Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 10.11.04, 20:05
      Ja schudłam na początku 7 kg. Źle się czułam do 14 tygodnia i też nie jadłam.
      Nie zaszkodziło mi - wyniki miałam super. Nie jadłam żadnych witamin (mam
      mieszane odczucia co do karmienia dzidzi sztucznymi witaminami). Codziennie
      starałam się zjeść przynajmniej pół słoiczka obiadku dla niemowląt (Gerbery i
      inne) - płakałam ale jadłam mając nadzieję, że jest tam choć trochę składników
      odżywczych - gotować nie byłam w stanie więc jakoś musiałam się ratować.
      Nie martw się, jeśli masz dobre wyniki - organizm sobie radzi smile

Pozdrawiam
      Monika i Dzidzia
    • betif Re: Chudnę w oszałamiającym tempie 10.11.04, 21:39
      nie martw sie. Ja w pierwszej ciazy tez stracilam ok 4 kg na wstepie, bo mnie
      odrzucilo od slodyczy( a normalnie wcinam). Cale szczescie, bo potem i tak
      przytylam az nadto.
      Niebawem wroci Ci apetyt. Pozdrawiam!

Beata z Malgosia i lipcowa fasolka smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka