Dodaj do ulubionych

Wyrostek????????

13.11.04, 10:56
Cześć dziewczyny! Chciałam się zapytać czy ból po prawej stronie w dole
brzucha to może być ból związany z rozciąganiem macicy? Boli jak się
poruszam, jak chodzę. Nie mam gorączki. Mam obawy natomiast czy to nie objaw
zapalenia wyrostka robaczkowego? Odpiszcie czy któras z Was miewa takie bóle?

pozdrawiam
Ania 22tc
Obserwuj wątek
    • malaika7 Re: Wyrostek???????? 13.11.04, 11:14
      Aniu, byłam w połwie ciąży tak, jak Ty, gdy dopadł mnie taki ból. Wylądowałam
      na chirurgii z podejrzeniem zapalenia wyrostka, ale po namysłach, badaniach,
      konsultacjach lekarze orzekli, że to nie wyrostek i odesłali mnie na patologię
      ciąży. Leżałam tam tydzień ze skurczami, skróconą szyjką i rozwarciem na palec.
      W życiu bym nie przypuszczała, że skurczę będę odczuwać właśnie tak dziwnie.
      Ale równie dobrze może być to rozciągająca się macica. Mi lekarz powiedział, że
      właśnie ok.21-22 tc. dziecko szybko rośnie, macica za nim nie nadąża, za szybko
      się rozciąga, co czasem powoduje ból i skurcze. Myślę, że jeśli ból nie
      przejdzie po no-spie, powinnaś skonsuktować się z lekarzem, ale jestem też
      pewna, że to nic strasznego. Odpoczynek i no-spa powinny pomóc. A jeśli nawet
      to wyrostek, to powiem Ci, że operacje jego usunięcia wykonuje się w ciąży, i
      mimo że jest to duże powikłanie, zwykle udają się i ciąża jest bezpiecznie
      kontunuowana. Trzymaj się ciepło i lepiej choćby zadzwoń do swojego lekarza.
      Pozdrawiam
      Olga i Iwo (33 tc)
      • anek130 Re: Wyrostek???????? 13.11.04, 11:22
        dzięki za odpowiedź - do lekarza i tak idę w przyszym tygodniu - chyba że ból
        się zaostrzy to pojadę na pogotowie, bo to weekend przecież.

pozdrawiam
        Ania
        • nupik Re: Wyrostek???????? 13.11.04, 18:33
          Ja mialam takie bole na poczatku ciazy i bylam pewna ze wyrostek a to
          rozciagala sie macica i do tegeo dosszly klopoty z jelitami, teraz jestel w 20
          tyg i zaczyna sie znowu wiec toznow macica, dzidzius rosnie nam teraz bardzo
          szybko, nawazniejesze ze nie massz goraczki, nie slyszalam o wyrostku bez
          goraczki latwo go zreszta wykluczyc badaniem krwi. Tona pewno nic groznego
          nie martw sie, zapytaj lekarza, a tak doraznie to nospa pomaga swietnie
          pozdrawiam
          a
          • anek130 Re: Wyrostek???????? 13.11.04, 20:40
            dzięki, teraz wieczorem juz właściwie przeszło. także chyba to nie wyrostek.

pozdrawiam
            Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka