natka000 13.11.04, 15:16 cześćdzisiaj naszła mnie straszna ochota na kiszoną kapustę wczoraj na ogórki kiszone)heh,za to na słodyczę nie mogę patrzeć mdli mnie na samą myśl)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
estusia Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 15:18 hej! ja też tak miałam i do tego nie mogłam patrzeć na wszystkie wędliny i mięso i bedę miała synka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:07 Hej) Ja na początku miałam ochotę na kapustę kiszoną, ogórki kiszone i śledzie w occie) O słodyczach, wędlinach, mięsie i ciemnym pieczywie nie mogłam nawet pomyśleć, bo od razu miałam odruch wymiotny Pozdrawiam cieplutko wszystkie przyszłe mamusie) ___ Ola 21t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:42 Jestem w 35 t.c. i od samego początku "jadę" na ogórkach kiszonych, kapuście, śledziach i wszystkim, co pikantne i ostre Odpowiedz Link Zgłoś
kalisa77 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:49 słone, kwaśne- jak najbardziej, słodkie- na początku ciąży- NIE! teraz- czasem Pozdrawiamy- Asia i Mochaś (28 tydzień ciąży) Odpowiedz Link Zgłoś
nonu Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 16:54 kapucha, sledzie i pomarancze. To jest to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 13.11.04, 18:09 ja tez wszystko co kwasne albo ostre a na slodkie nawet nie moge patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
ewaifranek Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 10:59 Ja zaczęłam podejrzewać że jestem ciąży, gdy przyśnił mi się sen, w którym garściami wcinam kiszoną kapustę. 2 dni później moje przypuszczenia potwierdził test ciążowy. Przez pierwszy trymestr jadłam kapustę, kiszone ogórki, a dzień bez rolmopsa śledziowego w zalewie octowej był dla mnie dniem straconym. Przez lipiec i sierpień zjadłam dokładnie 4 lody, odrzucało mnie na widok słodkiego. za to obsesyjnie wcinałam owoce. Teraz (6mies), zmieniło mi się i mam codziennie ochotę na coś słodkiego, ale kapusta smakuje mi w dalszym ciągu. Pozdrawiamy Ewa+Franio Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 11:22 Ja akurat wierzę w te zachcianki, kapustę kupowałam w wiadereczkach , jadłam same ogórki kiszone i mięso pieczone samemu w domu i urodziłam syna. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinajk Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 12:32 Ja zanim zrobiłam test i dowiedziałam się o ciąży to zajadałam się kapustą kiszoną,śledzie i ogórki kiszone nie wchodziły w rachubę,teraz jem jeszcze kapustę ale już mam coraz mniejszą ochotę na nią,wolę słodkie,potrafię wafelka zagryźć kapustą kiszoną i popić mlekiem,mój mąż patrzy z podziwem na mnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
meggi76xo Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 14.11.04, 18:01 Tez tak mialam urodzilam chlopca Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 15.11.04, 09:35 Hmmmm, ja miałam może nie tak samo, ale podobnie, lecz mam mieć dziewczynkę... Mam nadzieję, że kapusta kiszona nie zawsze równa się chłopak... Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: Neti 15.11.04, 10:39 O moich ciażowych kiszonych ogórkach, kapustach, oliwkach i śledziach pisałam powyżej. A na 99% będzie córeńka ) Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Neti 15.11.04, 10:43 Dzięki Fenka. Tę córeczkę moją to lekarz widział, ja zawsze sobie jednak margines błędu zostawiam, przecież to chodzi o to, żebym zdrowe dziecko urodziła. Ale czasem mam już dosyć, gdy mi mówią, że skoro kapusta to na pewno będzie chłopak. A ja całe życie uwielbiałam i uwielbiam kapustkę kiszoną, śledziki i ogóreczki. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fenka Re: Neti 15.11.04, 10:58 Właśnie zjadłam kolejną porcję salsy śledziowej - aż w gardle pali A kapusta stale gości w lodówce. Z tym marginesem błędu to racja, bo to, że nie widać siusiaka wcale nie oznacza, że go tam nie ma A komentarze "będzie chłopak!! odnośnie mojego menu nadal wywołują nasz uśmiech, bo od początku stawialiśmy na dziewczynkę - choc nie zamierzaliśmy tego sprawdzać do samego końca. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Neti 15.11.04, 11:10 Ja mam w lodówce słój domowej kiszonej kapusty. Na początku ciąży stałam blada o 8 rano w kuchni i oparta o blat słaniając się na nogach (upał był straszny) jadłam kapustę. Moja mama akurat gościła u nas i od razu jej się skojarzyło, że muszę być w ciąży, a skoro już jestem to powinna być córka, bo ona miała takie same odruchy, gdy była ze mną w ciąży. Dziś mam usg połówkowe u specjalisty. Może on sie wypowie na temat płci... Pozdrawiam ))) Odpowiedz Link Zgłoś
lula11 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 15.11.04, 16:39 Witajcie, na poczatku ciązy zajadalam sie śledziami w oleju.......... A teraz zaczęlam drugi trymest i zachcianek nie mam((, a maz się cieszy, nigdzie biegac po nic nie musi........ W pierszej ciazy zajadałam sie ogórkami kiszonymi i urodziłam dziewczynkę, w drugiej lody koniecznie oblane czekoladą ( a byl luty...) i ogórki kiszone, urodziłam tez córeczkę, a teraz były sledzie, ogórki zupełnie mi nie wchodzą(, słodycze tez nie....ciekawe co to znaczy???? Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
majalatkowska Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 16.11.04, 09:42 sledzie w oleju... hmmm.... pozeram ich sporo, kapucha kwaszona jak najbardziej, ogoreczki kwaszone tez (z tymze ze z tym mam problem, bo mieszkam w Holandii ( ), pomidorki, ze slodyczy wlasciwie tylko nutella mnie kusi, a i tak rzadko... mimo wszystko jestem w 16tc i mam juz 5kg na +... Odpowiedz Link Zgłoś
malaika7 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 15.11.04, 17:10 A ja odwrotnie niż większość z Was: lody, czekolada, batony. I będzie chłopak. A dodam, że przed ciążą za słodyczami w ogóle nie przepadałam... Odpowiedz Link Zgłoś
celka5 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 16.11.04, 09:54 witajcie a od kiedy mialyscie ochote na te kwasoty, ja jestem w drugiej ciazy, w pierwszej nic tego typu mnie nie nachodzilo, teraz sie okropnie czuje, ciagle mi slabo, ale to dopiero 45 dni od om wiec nie wiem czynie zawczesnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monisia_24 Re: kiszona kapusta tak słodyczę nie,miał ktoś ta 16.11.04, 10:09 a ja włąśnie czytam wasze opinie i zajadam się pizzą (schowałam kawałek wieczorem) i do tego jogurt kokosowy...hmmmmmm a jeżeli dobrze liczę to to dopiero 5 t.c. oooooooojjjjjjjj już się boje co będzie póżniej!!! )) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś