Dodaj do ulubionych

wskazanie do cc

24.11.04, 10:24
mam ortopedyczne wskazania do cc po urazie wielonarządowym - w tym miednica.
ortopeda zaleca wyrażnie wykonanie cc. czy jest możliwe że w szpitalu będą
chciaeli na siłe zmusiać mnie do porodu naturalnego? rozważalam możliwośc cc w
Damianie ale skoro są wskazania to chyba mogę być pacjentką normalnego
szpitala- myslałam o Solcu lub MSWiA. czy słyszałyście o praktykach
eksperymentowania typu ,,urodzi naturalnie czy nie?"
pozdrawiam p
pumisia i maluch 27 tc
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: wskazanie do cc 24.11.04, 10:32
      jesli masz zalecone cc to nie czekasz chyba do porodu tylko w wyznaczonym
      terminie sie zglaszasz ic i je robia. i jezeli masz na to papier to dlaczego
      mieliby na tobie eksperymentowac???? nalezy ci sie , zeby uchronic twoje
      zdrowie i juz.
      poza tym spytaj sie ginekologa, powienien rozwiac twoje watpliwosci.
      pozdr
      magda
    • roxi_hart Re: wskazanie do cc 24.11.04, 10:33
      Twoj lekarz prowadzacy powinien Ci napisac skierowanie na cc. Tak bylo u mnie-okulista napisal ze jest wskazanie do cca moj lekarz wystawia skierowanie na ciecie. W szpitalu nie moge tego kwestionowac.
      Pozdrawiam
      Ania i Lena (38tc)
      • pumisia Re: wskazanie do cc 25.11.04, 12:13
        to jakiś koszmar! zadzwoniłam - tak informacyjnie- do szpitala na
        pl.Starynkiewicza,przedstawiłam sytuację i połozna na izbie przyjęć wyrażnie
        zakwestionowała moje wskazania twierdząc że u nich lekarz mnie zbada i sam
        stwierdzi. na moje pytanie - jak ginekolog stwierdzi problemy ortopedyczne
        usłyszałam że ma wprawę!!!!!!!!!!!!!
        wreszcie zapytała mnie ile mam lat i orzekła,,że jestem młoda to sobie poradzę"!
        wiec to jednak prawda że
        są szpitale które chcą za wszelką cenęrowadzić do porodu naturalnego. jestem
        zszokowana że jeden lekarz podważa kompetencje drugiego i to w zupełnie innej
        specjalności.
        zestresowana pumisia i maluch 27 tc
        • mazuba Re: wskazanie do cc 25.11.04, 12:18
          nie stresuj sie , tylko wybierz inny szpital. jesli dobrze zrozumialam jestes
          ze stolicy a tam szpitali zatrzesienie...
          dowiedz sie po prostu gdzie sa lekarze przyjzani rodzacym i tyle. a polozna sie
          nie przejmuj nie pracuje tam 24 h /24h wiec moze trafisz na normalniejsza. nie
          stresuj siebie i malucha bo nie warto.
          pozdr
          magda

ps moze dobrze rozwazyc porod rodzinny, zeby nie robili z toba co im sie zywnie
          podoba. ja zamierzam tak zrobic.
        • jaque Re: wskazanie do cc 25.11.04, 12:56
          Spotkałam się już kilka razy z tym, że wskazania do cc są kwestionowane. Mojej
          koleżance ginekolog nie chciał uznać skierowania na cc od ortopedy (miała
          poważne zmiany w miednicy m.in. po złamaniu kości ogonowej). Ginekolog
          powiedział: Pani spróbuje naturalnie, najwyżej Pani się ta kość jeszcze raz
          złamie. A dziecko jakoś wyciągniemy (!!!).
          Musisz poszukać szpitala gdzie nie propagują na siłę porodów naturalnych (na
          pewno odradzam Karową, spróbuj może na Wołoskiej?). W każdym razie nie denerwuj
          się na zapas, na pewno znajdziesz szpital, gdzie zdrowie Twoje i dziecka jest
          ważniejsze od jakiejś statystyki czy ambicji ordynatora.

pozdrawiam
          M.
          • jaiza Re: wskazanie do cc 25.11.04, 15:35
            Moim zdaniem powinnaś wybrać do prowadzenia ciazy takiego lekarza, który w
            szpitalu, gdzie pracuje ma na tyle dobra pozycję, ze osobiscie przeprowadzi to
            cięcie. Ja tak zrobiłam, poszukałam takiego lekarza, zanim nawet zaszłam w
            ciaże. Jeśli tego nie zrobiłaś, to masz jeszcze trochę czasu. warto nawet
            dopłacic, ale miec pewnosć. I

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka