a1sia 27.11.04, 14:05 blagam czy jest cos co pomoze mi zwalczyc te dolegliwosc jestem w 8 tyg ciazy i od poczatku mam z tym problem bzruch mam jak w 5 miesiacu ale nie na wysokosci ciazowej tylko jelitowej i jestem taka pelna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_currant Re: zaparcia 27.11.04, 14:19 Ja jadłam codziennie kefir do którego dodawałam otręby. Pomagało --------------------------------------- Ania - podwójna mama październikowa Emilka (1.10.2001) Grześ (18.10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
lukolka Re: zaparcia 27.11.04, 15:00 Kilka dni temu był tu taki wątek, a w nim wiele cennych i skutecznych porad) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=17967370 Pozdrawiam cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a1sia Re: zaparcia 27.11.04, 15:12 dziekuje bardzo super zaraz zabiore sie do roboty moze ktoras rada mi pomoze dzieki dzieki pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
loren1 Re: zaparcia 27.11.04, 18:41 ja jadłam grejfrutu 2 dzienni czyściło konkretnie Odpowiedz Link Zgłoś
marta256 Re: zaparcia 27.11.04, 22:46 Wieczorkiem zjedz jabłko(najlepiej przed snem),a rano jak sie obudzisz wypij szklankę wody na czczo.Też na to umierałam,pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
graza12 Re: zaparcia 28.11.04, 11:31 codziennie rano jeszcze zanim cos zjem, wypijam szklanke wody mineralnej i jem jablko-jestem w 36 tyg. i nie wiem co to zaparcie Odpowiedz Link Zgłoś
agulka99 Re: zaparcia 28.11.04, 14:38 Moje metody chyba też skuteczne, bo nie mam problemów mimo że od pocztku ciąży (teraz 35 tydzień) zjadam ogromne ilości tabletek żelaza które wiadomo na przemianę materii działają bardzo hamująco. A więc z rana na śniadanko polecam - szklanka kefiru z otrębami + 2/3 łyżki powideł śliwkowych lub dla urozmaicenia szklanka mleka + śliwki suchone do przegryzania lub szklanka mleka + słoiczek jabłek z suszonymi sliwkami Gerbera No i nie zapominaj o wodzie niegazowanej - kilka szklaneke dziennie wskazane. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
sabcia7 Re: zaparcia 29.11.04, 11:42 dziewczyny a ja polecam sok z kapusty kiszonej. jestem w 26 tyg. tez mialam problem z zaparciami ale ktoregos dnia moja mama poradzila mi wlasnie ten sposob.poszlam ze sloiczkiem do pierwszego warzywniaka. dziewczyny polecam efekt murowany juz po paru godz. polecam. pozdrawiam wszystkie przyszle mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
amjez Re: zaparcia 01.12.04, 12:55 Polecam gorąco (sprawdzone na mnie i siostrze) preparat HUSK, dostępny w Aptekach (biało-zielone pudłeko) Preparat na zatwardzenia, w tym te związane z ciążą. Często nie ma go w Aptekach, dlatego należy poprosić aby go sprowadzili z hurtowni. Odpowiedz Link Zgłoś