Dodaj do ulubionych

Jak mu powiedzieć?

01.12.04, 17:43
Właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży z facetem który kilka dni
wcześniej zostawił mnie dla innej bo jak twierdzi zakochał się w niej.
Jak mu powiedzieć o tym że bedziemy mieli dziecko?
Obserwuj wątek
    • agnimagni-wroc Re: Jak mu powiedzieć? 01.12.04, 18:48
      zaden sposob nie bedzie lepszy lub gorszy
      po prostu mu powiedz
      • maniekme Re: Jak mu powiedzieć? 07.12.04, 14:43
        Zgadzam sie powiedz mu to ale bez zadnych emocji
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 03.12.04, 21:05
      właśnie chodzi o to że boje mu o tym powiedzieć, on może sobie pomyśleć że chcę
      go złapać na dziecko, ale jeśli on chce być z tamta to proszę bardzo, ja go tak
      kocham że daje mu wolna rękę, jednocześnie o dziecku muszę mu powiedzieć
    • antylopa77 Re: Jak mu powiedzieć? 03.12.04, 23:46
      Ja z takim facetem nie potrafiłabym już być, poinformuj go tylko, żeby
      przygotował się na alimenty.
    • ewcialinka Re: Jak mu powiedzieć? 03.12.04, 23:53
      Bardzo mi przykro że znalazłaś sie w takiej sytuacji ale uważam że powinnaś mu
      powiedzieć.lepiej jak powiesz mu o tym teraz bo później może ci zarzucić że to
      nie jego dziecko.bardzo mi przykro
      • natka000 Re: Jak mu powiedzieć? 04.12.04, 12:22
        zgadzam się z Ewcialinką lepiej powiedz mu to jak najszybciej powinnien
        wiedzieć ,że to jego dziecko,ale zrób to szybko bo potem może Ci zarzucić ,że
        to nie jego dziecko.A jeśli nie wiesz jak mu powiedzieć to ja na tWYM MIEJSCU
        POWIEDZIAŁABYM MU DOKŁADNIE TO CO SAMA TU NAPISAŁAŚ ,ŻE NIE CHESZ GO USIDLIĆ,ŻE
        JEŚLI CHCE MOŻE BYĆ Z TAMTĄ...A TY POPROSTU ZAPOMNISZ O JEGO ISTNIENIU ITP ALE
        MI SIE WYDAJE JEŚLI GOŚC JEST W PORZĄDKU TO BĘDZIE Z TOBĄ I
        DZIECKIEM ,POZDRAWIAM I ŻYCZE POWODZENIA
        NAPISZ JAK Z NIM O TYM POGADASZ JAK ZAREAGOWAŁ
        • martyna1985 Do natki! 04.12.04, 23:32
          Witaj! A co u Ciebie?? Jak pierwsza wizyta u lekarza??Dowiedzialas sie cos??
          Pozdarwiam
          • natka000 cześć Martyna1985 07.12.04, 16:17
            smileJa byłam wczoraj u gina i mialam usg -8tydzień 2dni maleństwo ma już 1 cm i
            6mmsmilema serce i tętno prawidłowe cieszę się ,że wszystko w
            porządku,pozdrrrawiam smile
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 07.12.04, 00:21
      jeszcze z nim nie rozmawiałam, obmyślam co mu powiem od kilku dni, ale muszę
      poczekać, bo Radek pojechał do Łodzi do mamy.
      Widziałam tą jego nową, jak byłam u brata ciotecznego Radka to ona przyszła i
      pytała czy Darek nie wie gdzie jest Radek bo nie odbiera komórki i ani telefonu
      domowego i nie wie co się z nim dzieje.
      Darek nie wiedział za bardzo co jej powiedzieć więc powiedział że nie wie.
      Ale najbardziej była zaskoczona jak Darek mnie jej przedstawił, jej zdanie "to
      wy się dalej przyjaźnicie?" i odpowiedź Darka "z Radekim też się dalej oboje
      przyjaźnimy"- tego widoku nie zapomnę do końca życia.
      Coś mi się wydaje że ta cała Ania zrobi Radkowi zakaz kontaktów z Darkiem a tym
      bardziej ze mną, ale zobaczymy jak to będzie.
      Będę was dalej informować o tym co się dzieje, bo jak się wygadam to troszkę mi
      lżej.
      Buzaiki dla wszystkich przyszłych mam, ja nawet zaczynam się już cieszyć jak
      sobie oglądam zdjęcia takich "maljutkich" bobasków i myślę sobie że taki rośnie
      sobie u mnie w brzuszku smile
      Dobra kończę, bo zaczynam marudzić
      Papa
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 07.12.04, 00:22
      To już 17dni smile
      • majalatkowska Re: Jak mu powiedzieć? 07.12.04, 14:41
        bardzo Ci wspolczuje i z drugiej strony ogromnie gratuluje! Ja zaszlam w ciaze
        w okolicznosciach, ktore napawaly mnie ogromna iloscia obaw, ale poczulam
        jednoczesnie taki naplyw sil w sobie do zycia, ze tak naprawde nie przeraza
        mnie wizja tego, ze mialabym wychowywac dziecko sama. Zycze i Tobie takiej sily
        i pisz co tam u Ciebie slychac, jesli bedzie Ci smutno! Pozdrawiam serdecznie!
        • jowa20 Re: Jak mu powiedzieć? 07.12.04, 15:25
          Badz silna,choc wiem,ze Ci ciezko,ale powiedz mu to jak najszybciej i jak
          najprosciej.Jesli chcesz pogadac 3074468 bedzie nam razniej.Pozdrawiam.Jowa
          34tc.
          • jowa20 Re: Jak mu powiedzieć? 07.12.04, 15:29
            numer ktory Ci napisalam to oczywiscie nr.mojego gadu gadu smile))))
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 10.12.04, 09:42
      jeszcze mu nie powiedziałam...
      kucze, boje się jak cholera, ale chyba będę musiała do niego pojechać
      ale to jeszcze nie dzisiaj
      • sofi84 Re: Jak mu powiedzieć? 10.12.04, 11:14
        4189169 a to mojsmile trzymaj sie dziewczynosmile
        • guleranda Re: Jak mu powiedzieć? 10.12.04, 11:37
          Sytuacja jest co prawda kiepska,ale zawse sa jakieś wyjścia. przede wszystkim
          trzeba wziasc pod uwage kilka spraw: potrafisz ocenic jak on zareaguje? jak
          długo byliscie razem? itp. Masz racje on musi sie dowiedziec i szczerze mowiac
          to najlepiej bedzie jak najwczesniej. powiedz co czujesz, ze pragniesz tego
          dziecka. A tak w ogole to z ta jego nowa chyba nie jest tak do konca szczery
          skoro nie mowil jej jakie macie stosunki, wobec czego to nie moze byc nic az
          tak wielkiego, moze tylko chwilowe zauroczenie.Dziewczyno kuj żelazo puki
          gorace.powiedz jak najszybciej. po prostu: mozemy sie spotkac; chce
          porozmawiac; kochalismy sie i sa pewne tego konsekwencje, których moze nie do
          konca planowalismy, ale ja jestem szczesliwa.....itp,itd.Powodzenia
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 10.12.04, 20:52
      cholera, widziałam się z nim dzisiaj i nie potrafiłam mu o tym powiedzieć, ale
      zaczne od początku:
      zadzwoniłam do niego i powiedziałam że musimy porozmawiać, na co on powiedział
      że też chciałby ze mną o czymś porozmawiać więc umówiliśmy się u niego. Jak
      weszłam do domu to wróciły wszystkie wspomnienia... no ale nie rozczulajmy się,
      wracając do tematu to on pierwszy powiedział że chciałby się ze mną spotykać na
      stopie koleżeńskiej, że kocha tamtą ale ze mną bardzo dobrze mu się rozmawia i
      takie inne, i nie potrafiłam mu powiedzieć:"Radek będziemy mieli dziecko",
      jakoś próbowałam zaczaić że ostatnio jakieś mam zachciewajki, że niedobrze mi,
      że mam udeżenia gorąca ale on nie zczaił o co chodzi.No i umówiliśmy się na
      niedzielę na spacer i oddać sobie nasze rzeczy które on miał u mnie a ja u
      niego, i chyba wtedy to już mu powiem, zacznę pierwsza mówić żeby on nie miał
      czasu mi przerwać... kucze, dlaczego to jest takie ciężkie?
      • aaala1 Re: Jak mu powiedzieć? 10.12.04, 20:58
        Słońce im bardziej to odkładasz tym trudniej Ci będzie to powiedzieć.
        Wyduś to w końcu, nie byłam w takiej sytuacji wiec nawet sobie nie próbuję
        wyobrazić co czujesz. Daj mu tylko do zrozumienia, że chcesz tego dziecka i nie
        mówisz mu tego po to żeby go odzyskać. Życz mu szczęścia, on zdecyduje co z tym
        zrobi.
        Trzymam kciuki. Juz teraz musisz mu powiedzieć, bo się tylko zadręczasz.
        • mala_mysza Re: Jak mu powiedzieć? 10.12.04, 21:15
          Może podczas spaceru powiedz mu coś w tym stylu :"Słuchaj, pod moim serduszkiem
          bije teraz drugie, nasze serduszko"... i rozwiń temat dalej.

Rozumiem, że bardzo ciężko jest Ci w takim przypadku powiedzieć mu o małej
          istotce, ale faktycznie im wcześniej tym lepiej. Gdy tylko zdobędziesz się na
          wypowiedzenie pierwszego zdania, reszta przyjdzie sama. Teraz denerwujesz się,
          że jeszcze mu nie powiedziałaś, więc maluszek denerwuje się razem z Tobą.

Życzę Ci dużo odwagi i dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa smile

I nie denerwuj się - myślę, że będzie dobrze smile

Serdecznie Cię pozdrawiam
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 12.12.04, 23:50
      powiedziałam
      ale zanim ja mu powiedziałam to on mi powiedział że zerwał z tamtą
      nie rozmawialiśmy o tym czy będziemy z nowu razem ale....
      no a na dzidziusia zareagował całkiem fajnie
      najpierw zamilkł na 10 minut, spytał później czy robie sobie jaja a później
      stwierdził że trzeba zacząć zbierać kase, no i spytał czy wolałabym dziewczyne
      czy chłopaka smile
      tak więc jest nieźle, ma iść ze mną za miesiąc do lekarza, i kazał mi się
      zwolnić z pracy
      myślałam że będzie gorzej, a i umówiliśmy się na spacer w sobotę, bo podobno
      mam łapać świerze powietrze, tak powiedział
      • flara1 Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 08:29
        czyli jest nadzieja na hapy endsmilesmile. Od teraz życzę samych szczęśliwych dnia
        Flara 25 tc
      • zaba74 Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 15:40
        Nie bardzo rozumiem, dlaczego kazał Ci sie zwolnic z pracy. Chyba, że masz tu
        na mysli zwolnienie lekarskie.
      • barcina Re: Jak mu powiedzieć? 14.12.04, 00:11
        Jak na mój gust zachował się jak odpowiedzialny facet: myśli o Tobie i o
        dziecku, o spacerkach i piwniądzach to dobrze. To czy będizecie razem chyba nie
        jest najważniejsze z tego co pisałaś.
        Mógł przecież przeklnąc, wyzwać Cię i nigdy więcej się nie odezwać. Życze Wam
        powodzenia.
        Pozdrawiam
    • aniolek78 Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 09:18
      gratuluję odwagi!!!!na pewno kamień spadł Ci z sercasmilejak na razie wszystko
      idzie w dobrym kierunku.Oby tak dalej!!!Pozdrawiam i trzymam kciuki za Waszą
      trójke,zeby wszystko sie udało!!!
      • serek.topiony Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 10:43
        Dżizas, cóz to za palant??? Wspólczuję twojemu dziecku takiego "tatusia". Brr,
        ohyda. Idzie z tobą do łózka bez zabezpieczenia, kiedy kocha inną. Nie, nie,
        jednak jej nie kocha, bo po trzech dniach z nią zrywa. Szczeniak, kopnij go w
        dupe, dobrze ci radzę.
        • magdalena_27 Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 13:27
          strasznie dobrze rozumiem Twoja sytuację.
          nie podejmuj pochopnych decyzji, niech wszystko samo się rozwija, a on
          udowodni, jakim będzie ojcem i jaka podporą dla Ciebie. Pamiętaj, że teraz na
          świecie pojawi się nowy człowiek, któremu trzeba zapewnić, wszystko, co
          najlepsze.
          Czy będziesz z jego ojcem, czy też znajdziesz sobie innego partnera - róba tak,
          aby dla Ciebi i Twojego dziecka było dobrze.
          trzymam za Was kciuki!!!
    • kasialu Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 20:09
      Jak ma być z Toba tylko ze względu na dziecko to należałoby sie zastanowić. na
      pewno go kochasz i to nie są łatwe decyzje.
      Nie zwalniaj sie z pracy! Pod zadnym pozorem.
      Życzę powodzenia!
      • sofi84 Re: Jak mu powiedzieć? 13.12.04, 20:39
        hmm z tego co wiem to kochal sie jak jeszcze byli z Martą razem - parą a wpadki
        sie zdarzaja (mogą każdemu)
        poza tym nie musza byc razem
        kto powiedział ze beda? ona nie napisala ze go chce
        a swoja drogą chłopak mogl sie zdziwic wcale sie nie dziwie ze byl
        zaskoczony... tu sie rozstali on staral sobie poukladac zycie (ona zreszta z
        tego co widze tez, i tez nie planowala tego dziecka)
        poza tym nie powiedział: usuń smile spytał co by wolala i stwierdził że trzeba
        odkladać pieniądze
        i nie miał wątpliwosci ze jego.
        to chyba nawet dobrze o nim świadczy.
        wpadke i ja zaliczyłam (no ale już po ślubie - to moje szczęśćie sytuacja nieco
        inna, ale wpadka jak wpadka i tez niby w 8 dniu cyklu swiezo po okresie trzeba
        miec szczescie zeby wpasc)
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 17.12.04, 01:01
      zaczynają się jazdy, drażnią mnie zapachy, rano jest mi cholernie niedobrze,
      jak tak dalej pójdzie to szybciej dostane załamania nerwowego niż urodzę to
      dziecko
      Z Radkiem poszło w miarę gładko, ciekawe jak pójdzie rozmowa z rodzicami,
      zamierzam powiedzieć im w święta, radek się zaoferował że przyjdzie do mnie na
      Wigilię i razem im powiemy, uuuuuu, wszyscy będą mieli niestrawność...
      • magdalena_27 Re: Jak mu powiedzieć? 17.12.04, 09:32
        no teraz będzie Cię wszystko drażnić, poranne mdości... witaj w klubie!!!
        a czy rozmawialiście już o przyszłości z Radkiem???
    • bombardo Re: Jak mu powiedzieć? 17.12.04, 11:29
      Marta sorry ze pytam ale ile ty i twoj partner macie lat. O rodzine badz
      spokojna pewnie to beda dla nich piekne swieta. Pozdrawiam.
    • marta_fajkowska Re: Jak mu powiedzieć? 27.12.04, 02:03
      moje drogie
      dawno nie pisalam
      po1 nie powiedzialam jeszcze rodzinie
      po2 mam na koncie 1 klutnie popogodzeniowa z radkiem
      po3 totalne jazdy w moim organizmie

w odpowiedzi na ostatnie pytanie to ja mam20, radek23
      • oliviaaa1 Re: Jak mu powiedzieć? 27.12.04, 12:55
        nie martw się, kłótnie są wszędzie, chyba nie ma pary, kóra by żyła bez kłótni,
        oczyszczają i nie gromadzimy w sobie negatywnych emocjiwink i po to one są... a
        co do Twojego wieku, ja mam 23 a mój przyszły mąż 22 ( ślub 4 lutegosmile). Też
        wpadka. Znamy się od 7 miesięcy, to chyba też nie rewelacja, ale zdążyliśmy się
        poznać chyba wystarczająco, wcześniej przed nim byłam z kimś prawie dwa lata
        i ...tak wyszło że najpierw kłótnia, pretensje..potem się długo nie
        odzywaliśmy, potem dowiedział się, że mam nowego chłopaka, chciał wróćić, ale
        wiedziałam, że dobrze robię i nie będziemy szczęśliwi, także cieszę sie, że
        miałam odwagę i mimo wszystko zrezygnowałam i nie tkwiłam w takim troche
        dziwnym związku mimo tego, że już trwał sporo, to dziwactwo polegało na tym, że
        u nas "kłótnie" to były martweeeeeeee ciszeeee, tak długie jak sobie tylko
        każdy wyobraża, no potem przechodziło i było fajnie, ale gdzie te rozmowy i to
        wszystko?! jednak są potrzebne, teraz nie wyobrażam sobie takiego czegos. No a
        teraz jestem w 10tc i cieszymy sie z tego co sie stało, chociaż rodzinka różnie
        patrzy, ale rodzina jak rodzina...nie mówię o tej bliskiej. Ułoży Ci sie
        napewno, ciesz się z tego co sie dzieje, gadajcie dużo ze sobą i chodź na te
        spacerki jak najczęściejwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka