17.12.04, 19:07
Pytanie do ciężarówek z doświadczeniem. Jakiej firmy i jaki model wózka
polecacie? Mamy niezły mętlik - straszna róznorodność jakościowa i cenowa.
Chciałabym mieć 3 w 1: gondola, spacerówka i fotelik pasujące do jednego
stelarza. Albo bez fotelka, z tego co czytałam nie wszystkie firmy mają taką
opcję. Cenowo rozsądnie - max do 2 tys.
Dzięki za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • joisana Re: wózek 17.12.04, 20:05
      Cześć, to zależy w jakich warunkach będziesz eksploatować wózek. Jeśli teren to
      Bebecar Raider At+,jeśli miejskie chodniki Chicco Trio, Inglesina Zippy lub Max.
      Piszę tylko o tych z którymi miałam do czynienia ja i moje koleżanki, ale na
      pewno jest więcej.
      Co prawda ceny wszystkich kompletnych systemów przekraczają 2 tys., ale po
      pierwsze są promocje i wyprzedaże, na allegro zdażają się perełki, no i warto
      się zastanowić, czy potrzebna ci klasyczna gondola. Te wszystkie wózki mają to
      do siebie, że w ich spacerowych częściach, można spokojnie wozić niemowlaka,
      albo bezpośrednio, albo w specjalnej wkładce lub torbie, oszczędzasz wtedy
      jakieś 650 zł. za gondolę. Teraz juz chyba wszystkie firmówki tworzą system i
      nie potrzeba adapterów, aby montować fotelik, chyba, że chcesz łączyc dwie
      różne firmy, wtedy adapter jest konieczny.
    • evellek Re: wózek 17.12.04, 20:11
      ja zakupiłam (przez allegro)ale naprawdę korzystnie prawie nie używany bebe
      confort- narazie stelaz i gondolke- w tej firmie można kupic wszystko w
      dowolnym czasie więc później można wziąść fotelik samochodowy i siedzisko
      sportowe... w tym modelu w gondolce można montować pasy w aucie- co uważam za
      szczególny plus- dzidziuś może leżeć bezpiecnie na płasko...
    • smallwitch Re: wózek 17.12.04, 20:36
      Hej
      ja mam inglesine magnum. I jestem w dwóch trzecich wink zadowolona. Jako wózek w
      ogóle sprawdza się super. Jest używana głównie w terenie, bo mieszkamy pod
      lasem, w którym nie ma ścieżek spacerowych. I na tych wertepach wózek prowadzi
      się doskonale. Jako głęboki sprawdził się super. W tej chwili używamy go prawie
      jako spacerówki. Prawie, bo oparcie nie jest jeszcze podniesione całkowicie do
      pionu, no i ta częśc co ma zwisać i być podparciem dla stópek jeszcze jest
      poziomo. Wiadomo zima - łatwiej dziecko opatulić w gondoli, niż ze zwieszonymi
      nózkami... Natomiast fotelik... hmmm jak mały nie trzymał jeszcze dobrze głowki
      i był malutki, to nie był za dobry. Jeżeli tylko jechaliśmy i nie musieliśmy
      dopinać po wyjściu z samochodu fotelika do stelaża, to używaliśmy maxi-cosi.
      Miałam wrażenie, że kręgosłup malucha jest tam lepiej podtrzymywany. Natomiast
      od czasu kiedy mój synek skończył trzy miesiącce używam już wyłącznie fotelika
      inglesiny i w tej chwili jest ok.
      Ale generalnie jestm baaaardzo zadowolona. Niemniej jednak wózek ma zdecydowane
      dwie wady sad Jedną z nich jest oczywiście cena - za komplet (wózek i fotelik),
      razem z torbą teściowie zapłacili ponad 2200 zł. Gdybym kupowała sama, to na
      pewno bym się nie zdecydowała... A druga wadą jest waga sad Mieszkam w domu
      jednorodzinnym i nie mam problemu z wychodzeniem, ale gdybym miała znosić ten
      wózek po schodach z któregoś tam piętra, to nie dałabym rady...
      Aha i jeszcze coś. Generalnie ten wózek jest świetnie pomyślany, wszystkie
      uchwyty do zmiany konfiguracji są łatwe do znalezienia. Wszystkie zmiany
      konfiguracji są proste i nie wymagają użycia siły i co ważniejjsze, można
      bezpiecznie ich dokonywać z dzieckiem w wózku. Myślę tu od przekręcaniu gondoli
      tyłem do przodu (robię to nagminnie, bo mały nie lubi słońca w oczy) oraz o
      kładzeniu oparcia w momencie gdy dziecko zaśnie itp...

pozdrawiam serdecznie
      smallwitch z Tomeczkiem (24.04.04)
      • olina77 Re: wózek 18.12.04, 13:59
        Dzięki za podpowiedzi. Mam poród na czerwiec, myślicie, że gondola będzie mi
        potrzebna, czy wystarczy wkład/kokon?
        • joisana Re: wózek 18.12.04, 14:41
          Wiesz ja bym sobie darowała gondolę, będzie ciepło, jeśli nie upalnie, a w
          spacerowej części będzie więcej powietrza.
      • eva78 Re: wózek 18.12.04, 14:41
        Ja kupiłam używaną(po jednym dziecku)Inglesinę Magnum na Allegro: gondola+spacerówka, ale bez torby za 430 zł. Co prawda jeszcze sama nie miałam okazji jej wypróbować, ale czytałam tylko dobre opinie na temat tego wózka. Porównując go do innych wózków w sklepach, bardzo mi się podoba. Jest dosyć duży, wysoki (łatwy dostęp do dziecka), łatwo się rozkłada, jest opcja podnoszenia oparcia pod główką dziecka, otwieranych wywietrzników pod gondolą. Ma duży metalowy kosz na zakupy, duże pompowane koła ale i tak w porównaniu do niektórych wózków np Polaków i tak jest lekki.
        Nie brałam pod uwagę wózków 2-funkcyjnych, czyli spacerówka, z której można zrobić wózek głęboki, bo wydaje mi sie, że w tradycyjnej gondoli dziecko ma zdecydowanie wygodniej. Kupiłam wózek używany, bo z gondoli podobno korzysta się krótko i wózek po jednym dziecku rzadko jest zniszczony. Tak mi doradziły 3 bardziej doświadczone koleżanki.
        Ewa+lutowy Franuś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka