Dodaj do ulubionych

co pijecie?

18.12.04, 10:34
herbata mi nie idzie, kawa wykluczona, sok malinowy na ciepło też nie - co
ciepłego można pić??

Ewa i maluszek prawie 7 rc
Obserwuj wątek
    • okulewiczu Re: co pijecie? 18.12.04, 10:58
      Hej! ja w pierwszyym trymestrze ciąży miałam ten sam problem. Dopiero teraz
      zaczełam pić herbate, a jestem w 9 mcu. Mogłam pić jedynie napoje Tymbarka
      jabłko plus mięta. Wszystko inne odpadało, nawet woda. Nie martw się to Ci na
      pewno przjdzie. Wodę mogłam już pić w 16 tc.
      pozdrawiam Ula i Pawełek 38 tc
    • iwka901 Re: co pijecie? 18.12.04, 11:11
      A może spróbuj herbatki owocowe? Jest tyle pysznych mieszanek.
      To są właśnie uroki początków ciąży, ale za kilka tyg Ci przejdzie. Kawę mogłam
      pić od II trymestru.
      • roxanne1 Re: co pijecie? 18.12.04, 11:49
        a myslalam za tylko mnie sie tak pozmienialosmileprzed ciaza bez kawy nie
        wychodzilam z domu,a przez caly dzien pilam morze hyerbaty.a teraz ani o jednym
        nie ma mowy-odrzuca mnie sam zapach.moge pic tylko wode z sokiem malinowym.i to
        goraca.nic innego.mam nadzieje ze niedlugo bede mogla rozszerzyc repertuar
        napojowsmile
        pozdrawiam
        aga

• ewa.zaspiewa Re: co pijecie? 18.12.04, 12:24
          o - sok tymbarka mógłby być fajny, tylko jakby podgrzać smile)
          No właśnie tez piłam niemal wyłącznie herbatę w monstrualnych ilościach, wiec
          teraz jestem trochę w szoku smile))
          Spróbuję czegoś owocowego i poczekam aż mi przejdzie...
          pozdrowienia dla Was i brzuszków,
          Ewa i maluszek (prawie 7 tc)

• elka63 Re: co pijecie? 18.12.04, 12:46
            podczas pierwszej ciąży odrzucało mi wszystko-praktycznie piłam tylko
            wode.teraz piję na co mam ochotę-no może z wyjątkiem mleka.
    • agawa79 Re: co pijecie? 18.12.04, 13:28
      A ja piję kawę, tak samo zresztą jak w pierwszej ciąży - jedna słaba kawka z
      mlekiem NA PEWNO dziecku nie zaszkodzi. Aha, jeszcze piję sok z ogórków
      kiszonychbig_grin Tylko to raczej na zimnowink
    • magdulka26 Re: co pijecie? 18.12.04, 13:59
      Ja jak na razie piję herbatkę +cytrynka i smakuje mi to.Dziś kupiłam sobie
      herbatkę wieloowocową i mam nadzieję że będzie smaczna ,nigdy nie przepadałąm
      za owocowymi harbatkami.Pozdrawiam.
    • eva78 Re: co pijecie? 18.12.04, 14:18
      Na początku, do 3mc, piłam głównie herbatkę dla kobiet w ciąży (granulowana HIPP)i słabą herbatę z cytryną. Teraz piję najczęściej ROOIBOS herbatę życia(bezkofeinową, polecaną też dla dzieci, z różymi minerałami)produkuje ja Astra. Poza tym uwielbiam kakao i 3-4 razy w tygodniu piję kawę rozpuszczalną z mlekiem (przed ciążą piłam 2xdziennie i głównie parzoną- tego mi najbardziej brakowało w 1 trymestrze)
      Ewa+lutowy Franuś
    • emma_euro_emma Re: co pijecie? 18.12.04, 15:04
      Jak coś na ciepło, to może spróbuj ciepłe mleczko? Co do zimnych napoi, to ja pochłaniam hektolitrami Frugo czarne (nie wiem, czemu akurat czarne) i sok jabłkowy (którego wcześniej w ogóle nie piłam). Ależ człowiek dziwaczeje w tej ciąży - robi rzeczy, które wcześniej przez myśl by mu nie przeszły, prawda?
      • katka71 Re: co pijecie? 18.12.04, 15:40
        Mnie rozwniez odrzuicilo od wielu napojow..jedyne co toleruje to sok z czarnej
        porzeczki, ewentualnie jablkowy...woda mineralna za nic w swiecie nie chce mi
        przejsc przez gardlo a wczesniej sie nia zalewalam...
    • chocolate2 Re: co pijecie? 18.12.04, 16:05
      Ja piję kawę inkę z mlekiem, rumianek i słabą zieloną herbatę. Jak bardzo mnie
      mdli to pije coca colę. Mogłabym ją pić litrami. Na szczęście piję sporadycznie
      a przed ciążą nawet nie pamiętałam że jest taki napój.
      • azymut17 Cola-cud 18.12.04, 16:35
        A myslałam, że to tylko mnie tak ciągnie do coli smile) Też przed ciążą nie piłam
        za często, ale teraz, jak rzuciłam kawę, brakuje mi kofeiny. Poza tym cola
        fenomenalnie pomaga na mdłości! Gdyby nie to, że to sama chemia z kofeiną, to
        piłabym bez przerwy.
        Miło mi, że nie jestem wyjątkiem smile
        P.S. też polecam Inkę z mleczkiem i zielona herbatkę (ta pierwsza pomaga mi na
        zaparcia, nie wiem nawet dlaczego, ale pomaga).

Pozdrawiam wszystkie spragnione przyszłe mamusie!

Anna 9tc.
      • emma_euro_emma Re: co pijecie? 18.12.04, 23:50
        Mnie też strasznie ciągnie do coli (najlepiej bardzo schłodzonej), ale słyszałam, że szkodzi. Mtślicie, że bardzo może zaszkodzić?
        • trzyrazynie Re: co pijecie? 19.12.04, 04:34
          Hej,
          Moja mama pila litrami pepsi jak byla ze mna w ciazy i jadla kilogramami
          jablka. Ja urodzilam sie 60cm i 4kg. Dzis mam 28 lat i jestem 3 raz w ciazy.
          Zadnych wiekszych problemow nie ma przynajmniej od tej coli wink)) Fakt ze tez
          bardzo lubie pepsi i jablka.
    • monia1973 Re: co pijecie? 18.12.04, 17:00
      Ja piję herbatkę cieniutką z cytrynką i miodem,chętnie też miętę i kawę inkę z
      mlekiem.
      Monia
    • e_rubi Re: co pijecie? 19.12.04, 07:17
      W pierwszym trym mialam potforne mdlosci i podobnie jak ty problem z napojami, nie tolerowalam nawet wody ( a wczesniej pilam 1,5 l dziennie), na kawe nie moglam patrzec. Po kolei probowalam rozne napoje gorace (pora roku jakos nie sprzyjala zimym): herbatke mietowa i melise (byl czas ze mi troche pomagaly, potem tez mnie odrzucilo), herbatke dla kobiet w ciazy Hipp, herbatke imbirowa, wode z miodem i cytryna. Teraz (19tc) mdlosci mam nadal, ale sie juz przyzwyczailam a pije gl. slaba herbate z miodem i cytryna, czasem slaba kawe z mlekiem, gorace mleko z miodem i sok grejfrutowy. A jesli chodzi o cole, to na poczatku pozwalalam sobie na pare lykow od czasu do czasu, bo mnie tez pomagalo na mdlosci.
      • bgoralska Re: co pijecie? 19.12.04, 10:06
        jestem w 11 tygodniu. Od kilku tygodni pijam cherbaty owocowe lub zieloną herbatę.
        Na zimno różnej maści soki: jabłkowy, kubusie.
        Z początkowymi mdłościami walczyłam gorącą wodą z cytryną. Pomogło.
        Acha, Wieczorkiem od czasu do czasu pijam kakao
    • mama5plus Re: co pijecie? 19.12.04, 16:24
      Herbatki owocowe b czesto zawieraja hibiskus -
      w Chinach swego czasu stosowany jako naturalny sposob usuwania ciazy.
      Na ziolowe tez trzeba uwazac bo nie wszystkie ziola sie nadaja.
      Sok malinowy zawiera cos tam co rowniez w czasie ciazy nie jest wskazane.
      czesto byl ten temat tutaj poruszany o ile pamietam.
      Wszelkie inne (soki) sa OK.
      W pierwszym trimestrze moze herbatka imbirowa?
      B pomaga rowniez przy mdlosciach.
      Mieta owszem ale nie jesli ktos ma problem ze zgaga.
      Bo ona dodatkowo relaksuje te gorna czesc zoladka
      ktora umozliwia wydobywanie sie zawartosci czy oparow z zoladka do przelyku.
      Podobnie kofeina.
      Moze zielona herbata albo rooibus? Melisa, rumianek.
      • ewa.zaspiewa A sok z żurawin? 19.12.04, 17:39
        wiecie, czy nie ma żadnych przeciwskazań, żeby go pić? Smaczniutki jest...

Ewa i maluszek (prawie 7 tc)
        • e_rubi Re: A sok z żurawin? 19.12.04, 18:45
          Mnie lekarz polecal na infekcje pecherza, wiec chyba nie ma w ciazy zadnych przeciwwskazan. Jest bardzo zdrowy i ma duzo witaminki c.
          • ewa.zaspiewa Dzięki :) 19.12.04, 20:09
            super - to będę piła. Uff, wreszcie coś bez przeciwskazań smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka