magdalenamariag 05.01.05, 19:22 witam, zapraszam wszystkie dziewczyny mające termin na koniec maja lub początek czerwca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aliceparis Re: 19 tydzień ciąży 05.01.05, 19:41 Witam, dolaczam sie, mam termin na 4 czerwca. Czuje sie ogolnie bardzo dobrze, na szczescie ominely mnie mdlosci, ale za to szybko tyje, mam juz 7 kg na plusie. Moze dlatego, ze waga wyjsciowa to 55,5 kg, a wiec niezbyt duzo. Czy czujecie juz ruchy swoich dzieci? Nam wydaje sie, ze 2 razy juz cos poczulismy, ale nie jestesmy jeszcze pewni na 100%. Chyba bedziemy miec dziewczynke Milenke. Nie mozemy sie juz doczekac USG polowkowego... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamariag Re: 19 tydzień ciąży 05.01.05, 20:07 Ja też czuję się całkiem dobrze.Mdłości miałam, ale na szczęście nie wymiotowałam.My też chyba będziemy mieć dziewczynkę, a przynajmniej taką mamy nadzieję- myślimy o imieniu Alicja. Co do ruchów to nie jestem pewna- niby coś czułam, ale nie wiem, czy to już to. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joans77 Re: 19 tydzień ciąży 05.01.05, 21:30 Witam Mam termin na 26 maja ale są to blizniaki więc raczej będą chciały przyjść na świat troszkę wcześniej. Do tej pory przytyłam 5 kg, zaczynam powoli dobijać do 60. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: 19 tydzień ciąży 05.01.05, 22:36 Witam! Ja mam termin na 8 czerwca, wczoraj wydawało mi się, że poczułam ruchy, takie delikatne pukanie, ale nie jestem pewna czy to był mój bobasek. Nie wiemy jeszcze czy to facet czy babka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1alfa1 Re: 19 tydzień ciąży 05.01.05, 23:03 Hej, 26 maj, jeszcze nie znam płci mam nadzieję , że jednak alfka. Jednego alfa już mam. Może zajrzycie na forum dla majowych mam. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
rengii Re: 19 tydzień ciąży 07.01.05, 10:47 Witam. Termin mam na Dzień Dziecka - ciekawe czy rzeczywiście tak bedzie? Niby data fajna, ale chyba nie dla dziecka - urodziny i Dzień Dziecka tego samego dnia U mnie jak na razie wszystko ok. Po początkowym krwiaku nie ma już dawno śladu, mdłości nie było i nie ma, a waga po mału rośnie. Dziś mam 3 kg na plusie. Ruchy maleństwa po raz pierwszy poczułam w przeddzien Wigilii. Następne w Sylwestra i od tego dnia codziennie je czuję. Wierzcie mi - nie można ich pomylić z czymkolwiek innym. Życzę Wam ich jak najszybciej. Mam pytanie, kiedy wybieracie się na usg połówkowe? Nie wiem kiedy najlepiej się zapisać no i nie mogę się doczekać żeby poznać płeć bobaska Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamariag Re: 19 tydzień ciąży 08.01.05, 00:37 ja też mam na pierwszego, ale czuję,że będzie wcześniej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aliceparis Re: 19 tydzień ciąży 10.01.05, 08:53 Ja sie wybieram na polowkowe w 22 tyg. - lekarz powiedzial, ze tak najlepiej. Naprawde juz nie mozemy sie doczekac, bo nasz dzidzius juz od jakiegos czasu tez daje o sobie znac i to coraz mocniej. Wczoraj smielismy sie, ze chyba ma jakas dyskoteke, bo tak stukal i pukal, jakby tanczyl. Moje kolezanki mlode mamy powiedzialy mi, ze pozniej kobieta to nawet probuje ulozyc sie do snu tak, zeby nie czuc tego buszujacego w brzuchu dziecka, bo nie da sie zasnac. My na razie jestesmy na takim etapie, ze te stukania sprawiaja nam ogromna radosc)) Odpowiedz Link Zgłoś
zarazmamusia Re: 19 tydzień ciąży 08.01.05, 10:23 Witajcie Mamusie, ja mam termin na 6 czerwca, ruchy czuję już około 3 tygodni, ale to moja druga ciąża a i w pierwszej bardzo szubku czułam (raczej jestem chudzielcem i dodatkowo bardzo wsłuchuję się w swój organizm). Byłam na USG teraz w środę i okazało się, że dzidzia ma 12 cm , potem sprawdzałam w óżnych źródłach i wychodzi, że to mało. Chciaż wiadomo każde dziecko jest inne. Dodatkowo dowiedziałam sie na tym USG że to DZIEWCZYNKA, jesteśmy w szoku bo intuicja mówiła nam, że facet Oczywiście mimo skrajnego zaskoczenia jesteśmy bardzo szczęśliwi, bo mamy wprawę w dziewczynkach - jedna córka już jest Jak będziecie wiedziały ile cm mają Wasze dzidzie to proszę napiszcie, chociaż wiadomo, że rozwój jest bardzo indywidualny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m.nikla Re: 19 tydzień ciąży 08.01.05, 15:37 witam !!!mam termin na 8 czerwca- dzidzia czasem mnie kopnie wieczorkiem przed snem jeszcze nie wiem czy to dziewczynka czy chłopczyk- ale mam przeczucia- ze to będzie ona- Pola Pozdrawiam Mamusie i ich skarby Odpowiedz Link Zgłoś
liv-ia Re: 19 tydzień ciąży 09.01.05, 00:43 Cześć Mam termin na 6 czerwca i juz niemoge sie doczekac aby zobaczyc moją dzidzie. USG mam juz za kilka dni ) Dzisiaj chyba pierwszy raz dała sie poczuc))), bardzo mnie to ucieszyło. Pisze chyba, bo to moja pierwsza ciąża i iemam wcale pewnosci jak sie odczówa pierwsze delikatne ruchy. Jeśli jutro bedzie tak samo, to chyba bedziemy świetować) Strasznie sie ciesze Aha, jesteśmy z Krakowa i pozdrawiamy wszystkie brzuszki(te kopiące i te jeszcze nie) oraz ich mamy Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamariag Re: 19 tydzień ciąży 09.01.05, 22:05 a ja jeszcze nic nie czuję ...mam nadzieję, że wszystko u mnie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
nella5 Re: 19 tydzień ciąży 10.01.05, 09:25 cześć! ja też mam termin na 6 czerwca!!! i wczoraj w kinie wydaje mi się że poczułam pierwsze delikante ruchy dziecka ... tak mi się przynajmniej wydawało pozdrawiam z poznania Odpowiedz Link Zgłoś
aliceparis Re: 19 tydzień ciąży 10.01.05, 08:57 Oj dziewczyny, straszna sprawa. Niewinny katar przerodzil mi sie w zapalenie ucha. Ucho boli i nic na nie nie slysze. Siedze w domu i lykam antybiotyki. Uwazajcie na siebie w te dziwna pogode, noscie czapki i szaliki, cieple rajstopy, itp., zebyscie sie tak nie dorobily jak ja. Zycze Wam wszystkim duzo zdrowia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: 19 tydzień ciąży 10.01.05, 09:26 aliceparis-trzymaj sie ,wracaj szybko do zdrowia,bol ucha to fatalna sprawa :- / Dzień dobry ja mam termin na 8 czerwca,ruchy czuje od tygodnia świątecznego,to moja II ciąża,a dzidzia większa o jakiś tydzień-pewnie dla tego,pan doktor powiedział ze termin rozwiązania moze sie przyspieszyć Odpowiedz Link Zgłoś