Dodaj do ulubionych

Kształt pęcherzyka ciążowego

28.01.05, 10:04
Wczoraj byłam u lekarza. Była to 2-ga wizyta, drugie USG, koniec
9 tc. Lekarz stwierdził płaski pęcherzyk ciążowy, a powinien być banieczką
(poprzednio wszystko było w porządku). Diagnoza: małowodzie. Nie wytrzymałam
i obdzwoniłam szpitale położnicze, rozmawiałam z dwoma lekarzami położnikami.
Małowodzie występuje dopiero od 14 tc, więc podobno u mnie niemożliwe.
Natomiast zwrócili uwagę na kształt pęcherzyka, że nie jest normalny, i jak
mi jeden powiedział, wad u płodu pewnie nie będzie bo natura sama reguluje
osobniki i jak się to nie cofnie pewnie Pani poroni. Chce mi się płakać.

Jak wyglądają Wasze pęcherzyki, wszystkie są banieczkami?
Obserwuj wątek
    • aliceparis Re: Kształt pęcherzyka ciążowego 28.01.05, 10:30
      Mój pęcherzyk na początku miał kształt klepsydry (chudy w środku, a pękaty po
      bokach), widać to bardzo dobrze na zdjęciach z USG (6 tydzień). Potem się
      unormowało, a dziś jestem w 22 tygodniu i wszystko jest OK. Nie załamuj się,
      jeszcze zdąży się z niego zrobić banieczka! Głowa do góry!
      • aliceparis Re: Kształt pęcherzyka ciążowego 28.01.05, 10:43
        Aha Isia, zobaczyłam Twój drugi wątek, więc jeszcze coś dopiszę. U mnie też nie
        było widać na początku serduszka.

Idź koniecznie do innego lekarza i to do takiego, który ma dobry sprzęt USG,
        może na lepszym sprzęcie będzie lepiej widać.

Często jest tak, że ciąża jest młodsza niż wynika to z daty OM i przez kilka
        tygodni od OM nic nie widać na USG, poczytaj posty dziewczyn, które były już
        wysyłane na łyżeczkowanie, bo lekarze stwierdzali, że już nic z tego nie
        będzie, a dziś są w zaawansowanych zdrowych ciążach lub mają już piękne dzieci.

Wszystko będzie dobrze, nie denerwuj się!
    • dori761 Re: Kształt pęcherzyka ciążowego 28.01.05, 13:26
      Nie martw sie tak jak mówi poprzedniczka idź do innego lekarza u mnie lekarz stwierdził rowniez że pęcherzyk jest płaski w kształcie banana, 2 tyg puxniej stwierdził że ciąża sie nie rozwija. Bałam sie okropnie i co ja wtedy wypłakałam łez ale poszlam do innego lekarza , który stwierdził, że rzeczywiście pęcherzyk ma troche dziwny kształt ale każda ciąza jest inna a ci do serdeuszka kazał mi przyjśc 2 tyg puźniej. I co się okazało że serduszko jest a tamten lekazr chciał midać skierowanie na usunięciue. I teraz gdybym nie zmieniał lekarza nie byłabym mamą 6 mies synka. Także główka do góry i bedzie dobrze. Jeżeli chcesz pogadac to to mój nr gg1340682. Pozdrawiam i trzymam kciuki.Pa
    • indra2 Re: Kształt pęcherzyka ciążowego 28.01.05, 13:34
      Mój pęcherzyk na początku ciąży też był spłaszczony a nie okrągły i też bardzo
      mnie to martwiło. Teraz jestem w 32tc i synek rozwija się prawidłowo. Także nie
      martw się na pewno wszystko będzie dobrze.
      Pozdrawiam
      Aga
      • boborowiec Re: Kształt pęcherzyka ciążowego 28.01.05, 13:41
        Mój pęcherzyk też miał na początku kształt łezki i lekarz nie widział
        serduszka. Po 4 dniach poszłam do innego i serduszko się znalazło smile, a
        kształt lekarz stwierdził, że taki może sobie być! I właśnie jestem w 14
        tygodniu!
    • tupti8 Re: Kształt pęcherzyka ciążowego 28.01.05, 14:41
      Nie martw się na zapas!Chociaż wiem, że to trudne. U mnie była podobna sytuacja.
      Lekarz z przychodni stwierdził, że kształt pęcherzyka jest nieregularny a
      powinien być okrągły.W związku z tym ciąża może być poroniona.Zrozpaczona
      poszłam na wizytę do innego gin.(prywatnie) i powiedział, że tak jak każda
      kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciążę, tak wygląd pęcherzyka o niczym
      nie świadczy i może być różny.Ważne jest natomiast czy z tego pęcherzyka
      rozwinie się zawiązka płodu czy też nie. Ja teraz jestem w 16 tyg. ciąży i
      wszystko jest OK! Więc głowa do góry!!!Pomyśl o zmianie lekarza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka