Dodaj do ulubionych

Siara-czy zawsze?

29.01.05, 02:18
Moje pytanie dotyczy siary-wiem,że może być tak,że nie pojawia się aż do
porodu.Ale wydaje mi się,że to rzadkość.No i własnie ja nie mam siary,a
jestem w 40 tygodniu.Czy będę miała problem z karmieniem piersią?
W książkach piszą,że w końcu się pojawi,ale jak to jest w praktyce?
Obserwuj wątek
    • qlerka Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 09:50
      Ja mam najlepszy przykład w rodzinie, że nie masz sięczym martwić: Moja bratowa
      nie miała przez calutki okres ciązy siary, a poród odbył się przez planowane cc
      (co podobno jeszcze opóźnia laktację), zaraz po urodzeniu przystawili jej synka
      do piersi i wszystko było ok - czyli pojawiła się siara (tym bardziej, że na
      początku potrzebna jest na prawdę niewielka ilość).
      A ja teraz jestem w 30 t.c. i mam siarę, ale tylko w jednej piersi, też nie wiem
      co jest granesmile Zamierzam sobie kupić do szpitala herbatkę na laktacjęsmile

Pozdrawiam!
      • iwcia75 Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 09:58
        ja tez nie mam tej calej siary. sciskam te brodawki i guzik.
    • isia_50 Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 12:05
      U mnie siara pojawiła się dopiero po porodzie gdy przystawiłam córę do piersi.
      Nie martw się, natura wie co robi.
      • misiabella Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 12:41
        Dzięki dziewczyny.W takim razie się nie martwię.
        Pozdrawiam!
    • asikp11 Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 17:18
      A w którym mc. powinna się pojawić? Jak to wygląda i co to jest? Ja nic na ten
      temat nie wiem.

Pozdrowionka Asia
      • beciulek25 Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 18:53
        Może to głupie pytanie ale jak sprawdzić czy sie ma siare czy nie??jestem w
        30tc i dodam,że nigdy nie naciskałam brodawek ale to z obawy,że zrobie cos nie
        potrzebniewinkmoze sama poprostu "wycieknie"?
        pozdr
    • kasiuncia25 Re: Siara-czy zawsze? 29.01.05, 21:21
      U mnie przez całą ciąże nic a nic, teraz karmie piersią i mleczka by starczyło
      dla drugiego takiego głodomorka. Nic sie nie martwcie.
      • magda27051976 Re: Siara-czy zawsze? 30.01.05, 11:08
        koniec 37tc brak siary , w pierwszej ciąży też nie kojarzę żebym miała siarę ,
        a karmiłam 1,5 roku , mleka miałam b. dużo
    • 1kajetan Re: Siara-czy zawsze? 30.01.05, 18:23
      Witam ja również nie mam siary choć jstem w połowie 36 tygodnia. Muszę sie Wam
      przyznać że od pewnego czasu nawet sie denerwowałam że moge miec problem z
      pokarmem, ale ostatnio przez przypadek gdy chciałam z ciekawości wypróbować
      siłę ssania nowego laktatora to troszkę mi poleciało, ale ze strachu przed
      czynnością skurczowa dalej nie testowałam. Mam więc nadzieje ze jak w moim
      organizmie poziom pewnych hormonów odpow. za laktacje wzrosnie to pewnie sie
      pojawi.
      Swoja droga to smieszne uczucie tak sobie doić cycuchy nie smilepozdrawiam
      Wszystkie brzuszki - aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka